Tubbergen 28-5-2016

Floor Maats uit Emmen won in Tubbergen het judotoernooi bij de meisjes tot 16 jaar.

Alle vijf gemaakte wedstrijden werden met ippon gewonnen en ver binnen de wedstrijdtijd.

Arne Wessel en Yrsa Wessel werden tijdens het zelfde toernooi 2e en 3e in hun klasse.

Tubbergen16 Arne

Arne 2e

Tubbergen16 Yrsa

Yrsa 3e

 

Delft 22-5-2016

JUDOKA EDGAR DE GUNST WINT DUTCH MASTERS OPEN

In Delft werden op 22 mei de open Nederlandse kampioenschappen veteranen gehouden voor judoka’s van 30 jaar en ouder.Edgar de Gunst uit Assen begon zijn wedstrijden direct al bijzonder goed door zijn eerste wedstrijd te winnen van de nummer vijf van het vorige WK met een yuko van Looman. Tegen de Belg van de Rosteyene was het hard werken. Met een waza ari achterstand bleef de Gunst dermate fanatiek aanvallen dat de Belg in wanhoop naar de benen pakt en daardoor een diskwalificatie opliep. In de halve finale moest gewonnen worden van de Zwitser Kobler. Met eenfraaie doorstuurbeweging maakte de 40 jarige de Gunst een waza ari en kwam de Zwitser in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon komen en daarmee een ippon. De finale strijd was opnieuw tegen Oscar Looman die de herkansing wist te winnen. De judoka van Vos bleef de wedstrijd controleren en gaf Looman geen kans. Op de grondmaakte hij een armklem die als gegoten zat en Looman moest opgeven. Edgar de Gunst mag zich voor een jaar kampioennoemen in de klasse tot 73 kg. Een uitstekend resultaat die vast een vervolging krijgt met deelname aan het EK. Natasja Meijer kon helaas niet deelnemen. De regerend wereldkampioene kon haar NK titel niet verdedigen door een herstellende knie operatie. Of deelname aan het WK in Florida, welke in september wordt gehouden, wel haalbaar

zal zijn moet nog blijken. Advies van de arts is hierin bepalend.

 

Oostwold 7-5-2016

Tijdens het zogenaamde Blauwe Stad Judo Toernooi in Oostwold werden er weer mooie resultaten behaald. Lois klein was weer geducht aanwezig en wist alle wedstrijden overtuigend te winnen en daarmee een 1e plaats. Nick Langerijs was bij de jongens in topvorm. Met mooie ippons kwam hij tot een 1e plaats. Ook Bente Wittendorp werd 1e. Zij won de finale van Alisa Wieringa die daardoor een 2e plaats behaalde. Merel Jagt was ook goed bezig. Helaas verloor zij een wedstrijd in de voorronde maar werd winnaar van de herkansing met daarmee een 3e plaats. Hetzelfde gebeurde Crifaa Blauw die ook als 3e eindigde. Damiano de Jonge werd 3e bij het zogenaamde opstaptoernooi. Een toernooi voor beginnende wedstrijd judoka’s.

Blauwe stad16 Damiano

Damiano 3e

 

 

 

Klazienaveen 24-04-2016

Omdat de meivakantie niet voor alle scholen gelijk is, hebben we besloten dat er geen training is van 2 tot en met 6 mei.

Donderdag 28 april gaat de les van 16.30-17.30 niet door in de Rietlanden.

Wat de senioren betreft gaat dit in overleg met de trainer.

Met vriendelijke groet bestuur J.V.Vos.

Stiens 23-04-2016

LOIS KLEIN BLIJFT WINNEN.
 
In Stiens werden de Friese Masters gehouden. Een sterk bezet judo toernooi met deelname van veel clubs uit Nederland en een aantal buitenlandse verenigingen.
Judo vereniging Vos kwam met een kleine groep van vier judoka,s naar Stiens. Lois Klein kwam uit in de lichte klasse en werd wederom kampioen. Het aantal podium plaatsen is dit seizoen al bijzonder groot geworden. Het was jammer dat bij de senioren een aantal zaken verkeerd gingen. Erik Schimmel was in Stiens gekomen om weer eens lekker te judoën in de zware klasse. Helaas kwamen zijn tegenstanders niet opdagen.
Dave van Lier was in de klasse tot 81 kg. niet in topvorm. Een zware dienstweek met veel lichamelijke inspanning werd hem noodlottig. Hij moest een voorsprong weggeven doordat hij nogal ongelukkig in een houdgreep kwam en daaruit niet meer kon ontsnappen.
Laura Hidding had haar dag helemaal niet en Dimitri Boer heeft nog een blessure.

Assen 15-04-2016

De deelnemende judoka,s van vereniging Vos hebben in Assen tijdens het Bartje judotoernooi goed gepresteerd. In de jeugdklasse was Tom Akker bijzonder goed bezig en won al zijn wedstrijden met ippon. Hiermee behaalde hij dan ook de 1e plaats. Jay Langerijs kwam in de lichtste klasse met knap aanvallend judo ook tot een 1e plaats. Lois Klein werd opnieuw 1e zonder in de problemen te komen haar wedstrijden met grote overmacht. Crifaa Blauw en Geert Kleine verloren beide de finale maar werden nog knap 2e. Laura Hidding was bij de dames niet in goede vorm. Zij verloor van Jessica Gorissen uit Haarlem en wist toch nog via de herkansing tot een 3e plaats te komen. Dave van Lier was bij de heren senioren tot 81 kg. heel goed bezig. Met knappe scores vroegtijdig in zijn wedstrijden kwam hij in de finale tegen Hakobjanijn uit. Een zelf ingezette techniek werd helaas door de scheidsrechter als ippon beoordeeld voor de tegenstander. Een discutabele beslissing waar niet meer over wordt gepraat en toch een 2e plaats voor van Lier. Zaterdag a.s. komen een aantal wedstrijdjudoka,s in Stiens op de mat voor de Friese Masters
 
Tom 1e
 
Jay 1e
 
Lios 1e
 
Crifaa 2e
 
Laura 3e
 
Dave 2e

Beverwijk 9-4-2016

Afgelopen zaterdag behaalde de pas 16 jarige G-judoka Hessel Smit van judovereniging Vos zilver tijdens de Open European Special Needs in de klasse +90kg categorie 2 welke gehouden werd te Beverwijk. De eerste partij begon wat stroef en niet al te scherp tegen de later wordende kampioen David Woodland uit Engeland. Deze partij werd dan ook verloren op ippon d.m.v. een houdgreep. Door het wakker schudden van zijn coach begon Hessel zijn tweede partij direct een stuk scherper tegen de Nederlander Dion Sassen. Op indrukwekkende wijze wist Hessel deze partij verrassend te winnen met een staande ippon. Mede verassend omdat dhr. Sassen deel uit maakt van het nationaal selectieteam. Door deze overwinning stond alleen nog Quincy Zwaans uit Nederland nog in de weg voor zilver. Deze partij ging alles behalve gemakkelijk voor de jonge judoka. Toch wist hij deze partij naar zich toe te trekken en met 2 kleine scores was het zilver een feit. Zijn coach en begeleider Geert Ottens was uitermate tevreden over de geleverde prestatie van zijn jonge judoka. Volgens zijn coach heeft Hessel nog een lange weg te gaan, maar de toekomst ziet er goed uit voor deze jonge judoka van Vos. Hessel gaat zich nu vooral richten op de Open Nederlandse kampioenschappen die aan het eind van dit jaar worden gehouden in Nieuwegein.