Hoogeveen 17-12-2016

Dave Bonte heeft in Hoogeveen tijdens het toernooi van de Budovereniging uit deze plaats de klasse tot 90 kilogram gewonnen. De 22 jarige Emmenaar was gedreven om weer te presteren. Nog niet zo lang geleden besloot hij om het wedstrijdjudo weer op te pakken. Dit na een lange, en succesvol afgeronde, opleiding als beroeps militair. De start als wedstrijdjudoka begon succesvol en de judoka van Vos kwam zonder problemen in de finale. De sterke Hakobjanijan uit Groningen werd hierin door van Lier na een werptechniek met een houdgreep verslagen. Erik Schimmel was wederom weer goed bezig in de zwaarste klasse senioren. Gehinderd door een voetblessure kon hij echter niet voluit gaan en dat werd hem in de finale noodlottig. Met een fraai uitgevoerde schouderworp won Patrick Meijer van hem en voor Erik Schimmel nu een zilveren plak. Dimitri Boer was heel goed in de klasse tot 60 kilo. Met zijn sterkste techniek, een tilworp, won hij bijna alle wedstrijden. In een spannende finale tegen Maurits Dammer uit Groningen wist hij hiermee een opgelopen achterstand weer goed te maken en de finale te winnen. Lois Klein werd ook 1e. Zij kwam in de finale tegen Nomade Riadi uit Enschede. Het was een revanche partij omdat Riadi in Almelo nog van haar had gewonnen. Deze keer was zij de betere. Tom Akker was super bij de jongens. De talentvolle Akker wil volgend seizoen graag aansluiten bij het Regionaal Talenten Centrum in Emmen welke in samenwerking met het Carmelcollege is opgezet. De gedreven jonge judoka won de finale met ippon van Lars Wiersma uit Dronten. Er werden nog meer knappe resultaten behaald door de Vos judoka’s tijdens dit laatste toernooi van 2016. Alex Wacker, Crifaa Blauw, Jay Langerijs behaalden zilver en Megan Klasen, Floor Maats en Nick Langerijs kwamen op het erepodium met een bronzen medaille.

Hgv16 Dave 1e

Dave 1e

Hgv16 Erik 2e

Erik 2e

Hgv16 Dimitri 1e

Dimitri 1e

Hgv16 Lois 1e

Lois 1e

Hgv16 Tom 1e

Tom 1e

Hgv16 Alex 2e

Alex 2e

Hgv16 Crifaa 2e

Crifaa 2e

Hgv16 Jay 2e

Jay 2e

Hgv16 Megan 3e

Megan 3e

Hgv16 Floor 3e

Floor 3e

Hgv16 Nick 3e

Nick 3e

 

Deventer 29-11-2016

Vanmorgen vroeg 7.15u zaten de meiden Lois, Floor, Ellis, Esther en Sandra in de auto naar Deventer. Het combinatie team Judover. Vos / Bsv Anbergen -15 jaar kon aan de bak bij de Team Cup Deventer. Tijdens vorige team wedstrijden in Stadskanaal bij de Dutch Open Teams nog knap als 2e geëindigd. Zij namen het vandaag op tegen Team Veedam, team Nippon uit de Achterhoek, team Bijsterbosch/Haagsma en team Bushi Arnhem.
Vooraf wisten we al dat elke wedstrijd spannend zou worden. En het niet gemakkelijk zou zijn om de prestatie van een paar weken terug te herhalen. Zo bleek direct in de eerste ronde tegen Bushi Arnhem. Lois vocht met haar 33kg een zeer knappe partij in de -40kg maar kon in de eerste wedstrijd nog niet verrassen. Floor trok de stand weer gelijk door twee snoeiharde beenvegen te maken voor twee keer waza-ari. Ellis en Esther knokte ervoor maar konden het niet bolwerken.  De stand gaf Sandra al vrij spel wat wel een mooi punt opleverde.
In ronde twee was teamcombinatie Bijsterbosch / Haagsma uit Oost aan de beurt. Een supersnelle lage schouderworp van Lois zorgde ervoor dat ons team nu wel op voorsprong kwam. Floor en Esther bieden knap weerstand maar kwamen niet tot scoren. En Ellis bleek geen tegenstander te hebben dit keer dus werd de stand gelijk gebracht tot 2-2. Nu was het aan Sandra om dat derde puntje binnen te halen. Met een prachtig punt tegen een geducht tegenstander werd de wedstrijd al vroegtijdig in haar voordeel beslecht.
1 verlies en 1 winst. En dan komt team Veendam/inst.Noord. Een zware dobber op papier en geen onbekende aangezien dit team het ook tegen elkaar opnam in de finale in stadskanaal. Ook nu bleek dit team een maatje (maat) te groot voor ons. Al werden er zeker wel mooie wedstrijden onderling gedraaid. Ellis en Sandra bijvoorbeeld, zij waren dichtbij de winst maar hadden net niet genoeg over om te winnen.
Met een goed gevoel en zelfvertrouwen opgebouwd uit de eerste rondes maakt dit vijftal dames zich op voor de partij wat zou gaan om brons. Deze moesten we kunnen hebben. En elke partij ging het erom. In iedere partij lagen er kansen. Lois gaat vechtend ten onder maar kan met opgeheven hoofd de mat af, Floor wint netjes haar wedstrijd. Deze meid gaat als er speer. Is als je het vergelijkt met de anderen nog maar net bezig met wedstrijdjudo plus net een jaar -15 maar laat gewoon zien dat zij al heel goed uit de voeten kan in deze klasse.  Ellis gaat er vol in in deze partij, is ook heel dicht bij de winst maar komt helaas op de grond in een houdgreep. De 4e pot is voor Esther Kleinlugtenbelt de -52kg cat. Deze wedstrijd moest gewonnen worden anders is het over. Het is alsof dit haar net wat extra kracht geeft die zij nodig heeft weet zij verrassend genoeg te winnen en met een aantal prachtige scores weet zij de stand gelijk te trekken. Sandra al de hele dag zeer geconcentreerd en vol overtuiging aan het judoen maakt het dan goed af en zorgde ervoor vandaag dat die derde plek ons niet meer afgenomen kon worden. 
Al met al een hele leuke dag met z'n allen. Coach dhr. Jacob Vos bedankt voor de begeleiding en aanwezigheid. Stefan van Ballegooien de standin reporter cq manager van het team ook bedankt!  Op naar een volgend (team)toernooi allemaal en een nog intensievere samenwerking!!
 
 
 

Borne 19-11-2016

Erik Schimmel uit Emmer Compascuum leverde in Borne een mooie prestatie. Tijdens het zogenaamde JPT toernooi won hij de zwaargewicht klasse.

De dertig jarige judoka van vereniging Vos won alle wedstrijden met overmacht en scoorde alleen maar ippons.

Lois Klein werd in de junioren klasse 2e. Zij won een aantal wedstrijden met knap uitgevoerde technieken maar verloor de finale met ippon. Tom Akker moest bij de jongens afhaken voor een podium plaats. Hij raakte aan zijn voet geblesseerd en probeerde op karakter verder te gaan maar kon geen wedstrijd meer winnen.

JPT16 Lois

Lois 2e

Dalfsen 05-11-2016

Tom Akker is in Dalfsen met 7 gewonnen wedstrijden de hoogste trede behaald.

Dalfsen16 Tom

Tom 1e

 

Borger 29-10-2016

De judovereniging Borger organiseerde voor de veertigste keer haar Hunebed Judo toernooi.

De judoka’s van Vos kwamen met 14 prijzen weer naar huis.

Voor de beginnende jeugd wedstrijdjudoka’s was een speciale groep en hier werd direct al goed gescoord. In deze groep werden Shane Langerijs en Damiano de Jong 1e. Lindsay Joldersma werd 3e en Dylan van Halen en Maarten Koopman kwamen op het podium met een 4e plaats.

De oudere en meer ervaren wedstrijdjudoka’s waren ook goed bezig. Crifaa Blauw werd 1e in de zware klasse. Dimitri Boer kwam uit in een voor hem zwaardere klasse en maakte met knappe ippons dat hij in de finale kwam. Deze verloor hij van Fissering en daarmee toch knap 2e. Jay en Nick Langerijs waren weer met nadruk aanwezig. Beide kwamen op het podium met een 1e plaats. Danny Goeree was de verrassing. Met nog weinig ervaring kwam hij toch op het podium en dat nog wel met een 2e plaats. Tom Akker werd ook knap 2e. Hij moest in zijn sterk bezette klasse alles geven en werd op beslissing verliezer in de finalepartij. Alex Wacker, Bente Wittendorp en Daan Joldersma werden in hun klasse 3e.

Borger16 Shane

Shane 1e

Borger16 Damiano

Damiano 1e

Borger16 Lindsay

Lindsay 3e

Borger16 Maarten

Maarten 4e

Borger16 Crifaa

Crifaa 1e

Borger16 Dimitri

Dimitri 2e

Borger16 Jay

Jay 1e

Borger16 Nick

Nick 1e

Danny 2e

Borger16 Tom 2e

Tom 2e

Borger16 Alex

Alex 3e

Borger16 Bente 3e

Bente 3e

Borger16 Daan

Daan 3e  

 

Emmen 8-10-2016

De Open Drentse judo kampioenschappen waren zaterdag een groot succes.
Meer dan 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen op 12 wedstrijdmatten in actie. Het groot aantal toeschouwers kon in sporthal Angelslo urenlang genieten van judo op hoog niveau. Bij een aantal seniorenklassen kon je genieten van topniveau. De klasse heren senioren tot 81 kg. was vanaf het begin tot het einde judo wat je graag ziet. Aanvallend en spectaculair. De Zweed Armin Didic won uiteindelijk de finale van deze klasse tegen Florian Dieck uit Duitsland. De organiserende vereniging Vos was in eigen huis er ook goed bij. Zowel bij de senioren als de junioren werden uitstekende resultaten behaald.
Rick Nieters kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kg. Dat deed hij met een voortreffelijk resultaat. Hij won met ippon de finale van Emil Bris die deel uitmaakt van de National Selectie Noorwegen. Erik Schimmel was in de zwaarste klasse bijzonder goed in vorm. Met knap uitgevoerde technieken en zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de finale. Hier kwam hij tegen Martin Nilsson van het West England Team. De Englander had geen antwoord op de snelle beenacties van Schimmel en verloor uiteindelijk met ippon. Lois Klein wint de lichtste klasse bij de junioren. Zij won alle wedstrijden met grote overmacht. De Zweedse Nana Bari van Staffanstorp judo kon niet tegen de aanvallende Klein op en verloor op beslissing de finale. Tom Akker en Alex Wacker kwamen allebei op het erepodium met een tweede plaats. Beide judoka,s verloren de finale. Zij kunnen echter tevreden terugzien op dit behaalde resultaat tijdens het supersterke toernooi. Jurrien Kugel uit Erica kwam ook tot een prima resultaat. Hij won de klasse tot 55 kg. heren junioren. Judovereniging Vos kreeg na afloop veel lof voor de organisatie. Het toernooi was eigenlijk te vol met het grote aantal deelnemers maar was zodanig strak geregeld dat alles prima verliep.

Gdynia (Polen) 17-07-2016

17 juli mocht Michelle Benjamins mee als geselecteerde door de JBN naar Polen om mee te doen aan de Junior European Cup tot 21 jaar in de gewichtsklasse tot 63 kg. 

Benjamins vocht zich sterk naar de finale door te winnen van de Poolse Eliza Wroblewska met een houdgreep. Ook de Poolse Barbera Kulik verloor met ippon. In de halve finale tegen de Duitse Hannah Deliu was er veel spanning doordat Benjamins op een grote achterstand kwam met wazari. Benjamins vocht wat ze waard was en opgeven was geen optie en scoorde ook wazari terug en door snelle reactie pakte ze direct door met een houdgreep. De finale moest Benjamins het opnemen tegen de Engelse Lubjana Piovensana die Benjamins direct lelijk verraste met een been techniek wat later niet meer in te halen was. 

Maar voor Michelle Benjamins uit Nieuwlande was het alsnog een top prestatie om als 2e te eindigen deze dag.

 

 

Polen16 Michelle

Michelle 2e