Zaterdagochtend weer vroeg uit bed richting Veenhuizen waar onze beginnende judoka’s aan deelnemen aan het Paul Dijkstra toernooi

Ze hadden allemaal iets gemeen ze waren erg zenuwachtig.

Dat had gelukkig geen invloed op de wedstrijden iedereen heeft fantastisch judo laten zien.

Benjamin verloor zijn eerste partijen maar won zijn laatste met Ippon. En werd hierdoor vierde.

Shane was erg op dreef en won bijna alle partijen met groot overmacht.

Helaas verliest een partij op beslissing en werd tweede in de poule.

Damiano won alle partijen en werd verdient eerste.

Thomas was niet helemaal fit en verloor zijn eerste partijen maar wist ook een partij te winnen . Ook voor Thomas een vierde plaats.

Ook Isac moest aan de bak een grote poule met drie gewonnen en twee verloren wedstrijden werd hij derde in de poule.

Als afsluiting voor judo vereniging Vos kwam Lindsay op de mat.

Die was voor iedereen een maatje te groot en won alle wedstrijden met groot overmacht en mocht de eerste plaats in ontvangst nemen.

Zeer geslaagde dag en leuk judo gezien beloofd wat voor de toekomst.

 

Benjamin 4e

Norg17 Shane 2e

Shane 2e

 Norg17 Damiano 1e

Damiano 1e

Norg17 Thomas 4e

Thomas 4e

Norg17 Lindsay 1e

Lindsay 1e

 

Slagharen 04-02-2016
 

Het ging weer uitstekend met de judoka’s. Tijdens het toernooi in Slagharen werden er 14 prijzen behaald. De nieuwe wedstrijdregels, waar vooraf nogal wat problemen mee werden voorspelt, blijken in de praktijk reuze mee te vallen.

Alex Wacker was goed bezig en behaalde de 1e plaats. Tom Akker en Nick Langerijs deden hetzelfde, beide ook 1e. Jammer was dat de prima judoënde Finn Wieringa na drie mooie ippons te hebben gescoord in een shime waza rolde. Hij was heel kort even buiten bewustzijn, 5 seconden, maar het reglement is duidelijk: hoe kort ook buiten bewustzijn, het is dan diskwalificatie voor het gehele toernooi. Dit ter bescherming van de judoka.

Wel heel erg jammer omdat hij zeker in de prijzen was gevallen.

Floor Maats, Lois Klein en Crifaa Blauw namen een 2e prijs mee. Onze zwaargewicht Erik Schimmel was ook goed bezig. Helaas werd een door hem zelf ingezette tiltechniek hem fataal in de finale partij.

Hij trok zijn opponent boven op hem en dus ippon tegen. Wel een fraaie 2e plaats.

Dimitri Boer is nog zoekende in welke klasse hij gaat deelnemen. Eigenlijk te licht voor de 66 kg. klasse en net te zwaar voor de 60 kg. klasse. Hij had het zwaar in Slagharen maar liet zich zo maar niet verslaan.

 Uiteindelijk werd hij nog knap 3e.

3e/4e plaatsen waren er voor Jay Langerijs, Daan Joldersma, Bente Wittendorp, Linsay Joldersma, Yrsa Wessel en Zen Groote.

Salgharen17 alex 1ee

Alex 1e

slagharen17 tom 1e

Tom 1e

Slagharen17 Nick 1e

Nick 1e

Slagharen17 Floor 2e

Floor 2e

Slagharen17Lois 2e

Lois 2e

Slagharen17 Crifaa 2e

Crifaa 2e

Slagharen17 Erik 2e

Erik 2e

Slagharen17 Jay 3e

Jay 3e

Slagharen17 Daan 3e

Daan 3e

Slagharen17 Bente 3e

Bente 3e

Slagharen17 Lindsay 3e

Lindsay 3e

Slagharen17 Yrsa 3e

Yrsa 3e

Slagharen17 Zen 3e

Zen 3e

 

Klazienaveen 02-02-2017

OVERZICHT NIEUWE REGELS

Wedstrijdtijd:
• Heren en dames vier (4) minuten. Evaluatie van de scores
• Er zijn nu slechts twee scores: ippon en waza-ari (yuko bestaat niet meer).
• Alle scores die tot heden yuko waren, zijn nu ook waza-ari.
• De waza-ari’s worden niet meer opgeteld. Waza-ari awasete ippon bestaat niet meer.
• Osae-komi tijd voor waza-ari is van 10 t/m 19 sec. Ippon is 20 seconden.

Technische score
• In de reguliere speeltijd kan een wedstrijd alleen worden gewonnen door een technische score. Dus alleen door waza-ari en ippon.
• Een straf (shido) is in de reguliere speeltijd niet bepalend om te winnen (met uitzondering van Hansokumake).

Golden score
• Bij gelijke stand (scores of als er geen scores zijn) in de reguliere speeltijd, zal de wedstrijd door gaan naar golden score. Dus ook ongeacht de shido’s. • Alle scores en straffen van de reguliere wedstrijd blijven op het bord staan.
• De beslissing in golden score zal bepaald worden door een score of door het verschil in shido’s.
• Het maximale aantal shido’s, is nu drie in plaats van vier. De derde shido is nu hansoku Make.
• De pakkingen pistolgrip, pocketgrip en eenzijdige pakking zijn toegestaan als deze pakking positief wordt gebruikt. Dus om een aanval te maken of voor te bereiden. Indien deze pakking negatief wordt gebruikt, wordt die onmiddellijk bestraft.
• Niet geldige kumi kata, zoals cross guard grip en het vastpakken bij de band zal niet bestraft worden, zolang Tori dit gebruikt om aan te vallen of als voorbereiding tot een aanval.

Tegen de geest van het judo.
• Het handelen tegen de geest van het judo, zal worden bestraft met Hansoku Make. Bijvoorbeeld van de mat af vluchten of bij iedere poging om de wedstrijd te ontvluchten.

Veiligheid
• Als Uke probeert zijn val/landing op de rug te voorkomen met een actie/beweging die gevaarlijk is voor hoofd, nek of rug, wordt hij bestraft met Hansoku Make. (Bijvoorbeeld brug landing).
• Het opvangen/landing op beide ellebogen wordt als geldig beschouwd en zal worden geëvalueerd als waza-ari.
• Landing op één elleboog is niet geldig voor een score.

Werpactie en overname
• In het geval van een overname zal de judoka die het eerst op de rug beland, degene zijn die is geworpen.
• Als er een score kan worden gegeven, zal die ook worden toegewezen.
• Elke actie na de landing zal als een ne-waza actie worden beschouwd en kan niet worden geteld.

Judogi
• Voor een sneller verloop van de wedstrijd en juiste mogelijkheid van kumi kata, is het noodzakelijk dat de judogi op correcte wijze is ingesloten in de band en de band strak is vastgebonden. Om dat mogelijk te maken zullen de deelnemers hun judogi en band, op aanwijzing van de scheidsrechter, zo snel als mogelijk tussen Matte en Hajime in orde brengen.

Roden 21-01-2017

 
Met drie deelnemers en drie eerste plaatsen tijdens het Ot en Sien toernooi in Roden kun je als coach alleen
maar tevreden zijn. Dat was de coach Koop Meijer tijdens dit opstap toernooi dan ook.
Shane Langerijs, Damiano de Jonge en Lindsay Joldersma kwamen op de hoogste tree van het erepodium en
gingen trots met de behaalde prijs naar huis.
 
Roden17 Shane 1e
Shane 1e
Roden17 Damiano 1e
Damiano 1e
Roden17 Lindsay 1e
Lindsay 1e

Klazienaveen 20-01-2017

Super onze vrijwilliger Geert Ottens van judovereniging vos is genomineerd als vrijwilliger van het jaar.

Wij wensen hem heel veel succes want hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet.

16 Jacob en Geert

Dedemsvaart/Eindhoven 14/15-01-2016

De wedstrijdjudoka’s van Vos kwamen op verschillende toernooien in actie. In Dedemsvaart werd heel knap gepresteerd tijdens het zogenaamde Wintertoernooi. Floor Maats was heel sterk bezig. Zij won alle wedstrijden met een ippon. Ook de finale werd met een ippon gewonnen van Linde Hanstede uit Enschede en dus 1e. Alex Wacker werd 1e door de finale te winnen van Ruben Wilbrink uit Kampen.Tom Akker doet wat hij bijna altijd doet, op het erepodium komen. Hij werd 1e door onder meer knap te winnen van Stijn van de Haar uit Almelo. Ook werd Yrsa Wessel 1e in haar poule. Jay Langerijs en broer Nick namen een 2e en 4e prijs naar huis.

Het daarnaast gehouden opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s was ook succesvol. Maarten Koopman was bij de jonge jeugd 1e, Shane Langerijs 2e, Sil Funke 3e. Damiano de Jong en Nano Boeh werden bij de jongste deelnemers 4e en een mooie prijs.

Dimitri Boer en Lois Klein kwamen op de wedstrijdmat tijdens het sterk bezette Espoir kwalificatie toernooi in Eindhoven. Op dit toernooi zijn punten te verdienen om deel te kunnen nemen aan internationale wedstrijden van de EJU. Dimitri Boer kwam zaterdag in de klasse tot 18 jaar en 60 kilo niet ver. Hij verloor van de latere podium winnaar en wist ook in de herkansing niet verder te komen. Toch is dit niet voor niks geweest en hij ziet dit dan ook als een leermoment.

Lois Klein stond er al goed voor omdat zij het toernooi in Den Haag voor enige weken geleden had gewonnen. Zondag kwam zij op de mat en verloor zij wat ongelukkig in de voorronde haar tweede wedstrijd. Zij kwam heel sterk terug en wist de herkansing te winnen en hiermee een 3e plaats.

Dedemsvaart17 Floor 1e

Floor 1e

 Dedemsvaart17 Alex 1e

Alex 1e

Dedemsvaart17 Tom 1e

Tom 1e

Dedemsvaart17 Yrsa 1e

Yrsa 1e

Dedemsvaart17 Nick Jay en Shane

Nick, Jay en Shane

Dedemsvaart17 Maarten 1e

Maarten 1e

Dedemsvaart17 Sil 3e

Sil 3e

Dedemsvaart17 Damiano 3e

Damiano 4e

Espoir17 Lois 3e

Lois 3e

Hoogeveen 17-12-2016

Afgelopen zaterdag was het in Hoogeveen weer een spannende dag voor onze G-judoka,s. Meedoen met een groot judo toernooi. Om elf uur hebben wij ons verzamelt in de sporthal waar we gezamenlijk begonnen met een warming-up. We hadden drie deelnemers, Hessel, Xander en Dylan. Allemaal hadden ze er veel zin in om wedstrijden te gaan maken. Wel moesten ze geduld hebben omdat er soms best wel lange pauzes tussen de wedstrijden waren. En wachten duurt altijd lang. Maar toen ze eindelijk mochten hebben ze gevochten als leeuwen. Dylan heeft helaas twee wedstrijden verloren maar in zijn laatste partij haalde hij alles uit de kast en won deze partij met een ippon. Xander begon ook gelijk goed en won zijn eerste partij met ippon maar hij blesseerde zijn vinger. Maar niets kon Xander nog tegen houden, hij ging gewoon door. Xander heeft twee partijen gewonnen met ippon en twee verloren. Hessel was niet helemaal fit en had nog veel last van zijn knie. Hierdoor heeft hij een paar weken niet kunnen trainen. Zijn conditie liet hem een beetje in de steek maar hij heeft geknokt voor wat hij waard was. Helaas heeft hij al zijn partijen verloren!. Wij zijn zeer trots op onze mannen en de eindresultaten zijn geworden, Xander een tweede prijs en Hessel en Dylan een derde prijs.

Hgv16 Xander

Xander 2e

Hgv16 Dylan

Dylan 3e

Hgv16 Hessel

Hessel 3e