Noord Sleen 20-12-2018

Lois Klein uit Noord Sleen is door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor deelname aan de Europa Cup wedstrijden tot 18 jaar die in Spanje worden gehouden. De JBN heeft de 14 jarige judoka van Vos uitgekozen op basis van haar prestaties. Zij heeft alle meetmomenten in 2018 heeft gewonnen in haar gewichtsklasse en is bovendien regerend nationaal kampioen. De wedstrijden worden in februari 2019 gehouden.

Enschede/Hoogeveen 15-12-2018

Opnieuw zet Lois Klein zaterdag een knappe prestatie neer. Het Open Twents Judo Kampioenschap wist zij te winnen in haar gewichtsklasse. Dit kampioenschap was door de Judo Bond Nederland aangemerkt als een meetmoment voor deelname aan Europese toptoernooien. De regerend nationaal kampioen in haar klasse liet er geen twijfel over bestaan dat zij op dit moment nog steeds de beste is. Na bijzonder snelle overwinningen met schouderworp op Vogelzang uit Gouda en Sukandar uit Boskoop werd het een finale tegen Verhaart uit Enkhuizen. Ook in deze wedstrijd maakte de judoka van Vos met haar favoriete techniek twee keer een score en daarmee een vol punt. Zij is gevraagd door de technische staf van de JBN om mee te gaan trainen in Papendal. De eerste trainingen zijn daar nu geweest. Floor Maats kwam met  een gewonnen en verloren  wedstrijd in de herkansing. Hierin won zij de eerste wedstrijd maar verloor zij wat ongelukkig om verder te kunnen voor een podium plaats. Annabel Weber was niet in goede vorm en kwam niet ver in dit sterk bezet kampioenschap.
 
In Hoogeveen was zaterdag tijdens het zogenaamde Kersttoernooi zette Tom Akker zijn goede prestatiereeks door en werd eerste in zijn klasse. Jay Langerijs wist met een derde plaats op het podium te komen.
 
Lois 1e
Tom 1e
Jay 3e

 

Drachten 1-12-2018

De Kings Cup in Drachten was een goed toernooi en de judoka’s deden hun uiterste best om op het podium te komen. Floor Maats lukte het om 1e te worden met drie gewonnen wedstrijden. Lois Klein was niet in haar beste vorm en moest genoegen nemen met een 3e plaats. Ook Annabel Weber werd 3e. In een slopende wedstrijd voor een finale plaats werd zij verliezer na zes minuten judo in de golden score tijd.
 
Tom Akker werd bij de jongens tot 15 jaar 3e en mag terugkijken op een goed toernooi waar de prijswinnaars heel dicht bij elkaar zitten in prestaties. Nick Langerijs kwam ook tot een 3e plaats. Dat was in een gewichtsklasse hoger dan zijn normale klasse. Jay Langerijs kwam ver maar viel net buiten de prijzen.
 
 
Floor 1e
Lois 3e
Annabel 3e
Nick 3e
 

 

Almere 25-11-2018

De dames junioren en jongens tot 15 jaar van judoclub Vos presteerden bovengemiddeld goed tijdens het Top Judotoernooi in Almere. Annabel Weber kwam uit in de klasse tot 57 kg. en daar was zij zeer goed bezig. Zij won vijf wedstrijden met ippon en scoorde daarmee een 1e plaats. Floor Maats verloor in de klasse tot 48 kg. helaas in de finale van Cacomanolis uit Dordrecht. Zij kwam met een half punt voor te staan maar kon een armklem niet ontwijken en werd 2e. Lois Klein was in haar klasse weer de grote winnaar. De Nederlands kampioen liet er weer geen twijfel over bestaan dat zij hierin de beste is. Met grote overmacht won zij haar wedstrijden. Ook tegen van van der Heuvel uit Baarn die toch wel de meeste weerstand bood. Klein dus een 1e plaats. Tom Akker was bij de jongens tot 15 jaar weer in zijn element. Goed om te zien dat met zijn wil om te winnen en aanvallend judo hij weer tot een knap resultaat kwam. De finale tegen Rob Kroon uit Soesterberg werd snel met een half punt en houdgreep beslist. Voor Tom een fraai resultaat met de 1e plaats. Coach Jacob Vos was zeer tevreden. Niet alleen om de resultaten, met vier deelnemers en vier prijzen terug naar Emmen, maar vooral ook op de wijze waarop de resultaten werden behaald.

Annabel 1e

Floor 2e

Lois 1e

Tom 1e

Den Haag 10/11-10-2018

De dames judoka’s van Vos waren goed bezig op het internationaal residentietoernooi –IRT- in DenHaag.
Voor de leeftijdsklasse tot 18 jaar was dit tevens een meetmoment voor deelname aan Europese toptoernooien.
Lois Klein behaalde hierin de 1e plaats in de lichtste klasse. Zij was veruit de sterkste en alleen Linda Verhaart uit Enkhuizen kon staande blijven. Zij werd echter uit de wedstrijd gestraft wegens alleen maar verdedigen.
Annabel Weber begon heel sterk en won van de Engelse Slape met ippon. Tegen van der Salm kwam zij wat ongelukkig in een houdgreep. In de herkansing won zij opnieuw maar verloor de wedstrijd om de 3e plaats.
Floor Maats was niet goed in vorm en kon helaas niet winnen.
Bij de dames senioren was Annalin Exel wel in een goede vorm. Met een verloren wedstrijd kwam zij in de herkansing. Deze herkansingronde won zij en kwam op het podium met een 3e plaats.
 
Lois 1e

Borger/Dalfsen 03-11-2018

Zaterdag werd er deelgenomen aan twee toernooien. Het Ijsel Vecht toernooi in Dalfsen en het Hunebed toernooi in Borger. In Dalfsen werden Annabel Weber en Tom Akker beide 1e en Floor Maats verdienstelijk 2e. In Borger werden er 1e plaatsen behaald door Nick Langerijs en Finn Wieringa. Jay Langerijs kon als jongste deelnemer in zijn klasse toch nog een 3e plaats behalen. In de beginners klasse werd Shane Langerijs knap 1e. Bram Fuhler ging met de 2e prijs naar huis en Joey Ab met een 3e.

Finn 1e

Leeuwarden 27-10-2018

De junioren groep van Vos was uitstekend bezig op het JRC toernooi in Leeuwarden.
Lois Klein werd 1e in de lichte klasse dames en won alle wedstijden met een vol punt.
Annabel Weber werd 1e in de klasse tot 52 kg.
Alleen Floor Maats kon het haar lastig maken in de finale wedstrijd maar zij verloor wel.
Haar clubgenoot werd  in deze klasse dus prima 2e. Bij de jongens was Tom Akker weer goed bezig.
Hij had het niet makkelijk maar zijn grote inzet om te winnen gaf de doorslag en uiteindelijk de 1e plaats.
 
Lois 1e
Annabel 1e Floor 2e
Tom 1e