Slagharen 04-02-2016

Het ging weer uitstekend met de judoka’s. Tijdens het toernooi in Slagharen werden er 14 prijzen behaald. De nieuwe wedstrijdregels, waar vooraf nogal wat problemen mee werden voorspelt, blijken in de praktijk reuze mee te vallen.

Alex Wacker was goed bezig en behaalde de 1e plaats. Tom Akker en Nick Langerijs deden hetzelfde, beide ook 1e. Jammer was dat de prima judoënde Finn Wieringa na drie mooie ippons te hebben gescoord in een shime waza rolde. Hij was heel kort even buiten bewustzijn, 5 seconden, maar het reglement is duidelijk: hoe kort ook buiten bewustzijn, het is dan diskwalificatie voor het gehele toernooi. Dit ter bescherming van de judoka.

Wel heel erg jammer omdat hij zeker in de prijzen was gevallen.

Floor Maats, Lois Klein en Crifaa Blauw namen een 2e prijs mee. Onze zwaargewicht Erik Schimmel was ook goed bezig. Helaas werd een door hem zelf ingezette tiltechniek hem fataal in de finale partij.

Hij trok zijn opponent boven op hem en dus ippon tegen. Wel een fraaie 2e plaats.

Dimitri Boer is nog zoekende in welke klasse hij gaat deelnemen. Eigenlijk te licht voor de 66 kg. klasse en net te zwaar voor de 60 kg. klasse. Hij had het zwaar in Slagharen maar liet zich zo maar niet verslaan.

Uiteindelijk werd hij nog knap 3e.

3e/4e plaatsen waren er voor Jay Langerijs, Daan Joldersma, Bente Wittendorp, Linsay Joldersma, Yrsa Wessel en Zen Groote.