Drachten/Slagharen 2-12-2017

Er waren 3 deelnemers bij het Kings Toernooi in Drachten. Lois Klein werd uiteindelijk 2e en Tom Akker 3e. Floor Maats kwam duidelijk wat gewicht tekort. Eigenlijk had zij een klasse lager moeten judoën.
Er was maar 1 prijs per gewicht en leeftijdsklasse. De kampioen kreeg € 50,- en de verliezer in de finale mocht de winnaar uitdagen voor een herkansing. Hiervoor moest je wel betalen. De opzet van deze wijze van
wedstrijden maken is een optie voor de toekomst.  Er werd wel met gemengde meningen naar gekeken. Een grote vraag is of je kinderen wel moet betalen. Mijn mening is: niet doen! De motivatie om het niet te doen is een ander apart verhaal en past niet bij dit verslag. Kom ik nog wel op terug.
Coach Jacob Vos.

Zaterdag 2 december is judoverening Vos met een aantal judoka,s naar het oefentoernooi in Slagharen geweest.
Na een gezamenlijke warming up gingen we van start.
Obanefe Sharabi won zijn eerste wedstrijd maar raakte geblesseerd aan zijn voet.
Hij wilde graag verder dus in goed overleg besloten door te gaan. Ondanks de pijn werden alle wedstrijden gewonnen. Dus als eerste geëindigd. Ook Bram Fuhler was voor iedereen te sterk en werd eerste. Maarten Koopmans ging als een speer en heeft mooie partijen laten zien en werd verdiend eerste in de poule.
Levi Akgun heeft zeer goed zijn best gedaan hij kwam steeds beter in de wedstrijden helaas waren de anderen te sterk.
Deze dag was een voorronde de finales worden 14 april gedraaid dus dan moet iedereen nog een keer aan de bak.