Tilburg 10-03-2018

Judoka Lois Klein uit Sleen leverde zaterdag een geweldige prestatie door Nederlands kampioen te worden. De nog maar 14 jarige judoka van Vos kwam tot dit schitterend resultaat door in Tilburg, tijdens het NK judo tot 18 jaar, alle wedstrijden overtuigend te winnen. Van Nicole Sukandar uit Grootebroek werd met een half punt gewonnen. Dit ook van Nyssa Supusepa uit Zaandam. De finale tegen van Poelgeest uit Zoetermeer was klasse door met vol punt te winnen. Eigenlijk stond dit resultaat er al aan te komen door haar vele overwinningen op toptoernooien. Zij won bijvoorbeeld in januari nog het sterk bezette Open Dutch Espoir toernooi in Eindhoven welke ook een meetmoment was voor de Judo Bond. Vermeldenswaardig is ook dat zij zaterdag in Roden in haar eigenlijke leeftijdsklasse tot 15 jaar mag uitkomen tijdens het Noordelijk kampioenschap. Dit is dan tevens weer een kwalificatie voor deelname aan het NK.