Emmen 11-10-2014
logo rotlogo rotlogo rot

De organisatie, judovereniging Vos, van de 9e Open Drentse Judo Kampioenschappen was weer zeer tevreden.

In sporthal Angelslo werd zaterdag hard gevochten in alle klassen om op het erepodium te komen en daarmede de Drentse titel te behalen.

Het niveau was, zoals bekend bij dit kampioenschap, van hoog niveau en voor het talrijke publiek was het genieten van de wedstrijden. De belangrijkste uitslagen van de judoka,s uit de regio waren als volgt.

Mark Breider was goed bezig in de zwaarste klasse. Met mooie ippons won hij zijn wedstrijden en de finale van Gerben Boonstra uit Grootegast. De kersverse wereldkampioen veteranen, Natasja Meijer, had ook ingeschreven en liet zien dat de jongere generatie nog een heel veel moet trainen en leren. Met grote overmacht won zij haar wedstrijden. De finale tegen de sterke Noorse Cecilie Bolander werd judo technisch opgelost met een fraai ippon.

Rick Nieters uit Klazienaveen was nog niet op zijn oude niveau. Door een spierscheuring in zijn bovenarm heeft hij langdurig niet kunnen trainen maar het gaat weer beter. De weg naar de finale werd verspert door Silvan Kort van Asahi die sterk stond te judo├źn.

Hij won de finale ook van de Duitser Florian Dieck uit Ladbergen. Rick Nieters won wel de herkansing en daarmee een 3e plaats.

Coen Hansen werd 2e in de klasse tot 66kg. Hij verloor de finale van de Noor Nicolai Johansen. Broer Tim Hansen werd 2e in de klasse tot 73.kg.

Hij verloor de finale van Mark Ester uit Heerde. Lois Klein kwam bij de jongste jeugd op het podium met een 2e plaats. Zij verloor de finale van Rian Meijer uit Zwolle.

Klik op de afbeelding om de Foto's te bekijken
DSC 0069
Link naar de Foto's