Kollum 15-02-2020

In Kollum werden de noordelijke districtswedstrijden tot 18 jaar gehouden. Floor Maats werd kampioen in de klasse tot 52 kg. bij de dames. De 16 jarige judoka van Vos uit Emmen werd eigenlijk zonder in de problemen te komen kampioen. Bo Steffens uit Heerenveen was de enige die het Maats lastig kon maken. Met een fraai uitgevoerde techniek werd ook Steffens in de verlenging van de wedstrijd verslagen. De andere wedstrijden werden met een ippon gewonnen. Floor Maats volgt de vwo opleiding bij het Carmelcollege waar zij in de sportklas zit en drie morgentrainingen doet bij het RTC. Daarnaast iedere maandag naar Heerenveen en de dinsdag in Papendal. Dat is nog niet genoeg en maakt nog twee trainingen per week bij haar eigen club. Met haar passie en gedrevenheid om te winnen gaat zij ver komen. Door haar prestatie heeft Floor Maats zich gekwalificeerd voor deelname aan het NK welke zaterdag 29 februari in Den Haag wordt gehouden.

Tom Akker kwam ook ver in zijn klasse tot 50 kg. De 15 jarige judoka van Vos had pech dat hij juist voor het belangrijke kampioenschap een blessure opliep tijdens de training. Daar had hij merkbaar last van in de wedstrijd om een finaleplaats. Deze werd dan ook verloren. Met grote wilskracht besloot hij om toch door te gaan en werd op karakter winnaar van de herkansing en daarmee 3e. Akker, die ook in de sportklas van het Carmelcollege zit, kwalificeerde zich daarmee gelukkig ook voor deelname aan het NK in Den Haag Een uitstekende prestatie gezien zijn blessure. Yrsa Wessel wist niet op het podium te komen. Dapper begon zij aan haar wedstrijden maar komt nog veel ervaring tekort.