Judoka’s goed in Sleen.
 
Judovereniging Vos had een druk weekend. In Nijmegen het NK en in Sleen het zogenaamde ijspegel toernooi. Tijdens dit toernooi werden er weer knappe prestaties behaald.
Laura Hidding en Lois Klein zijn de afgelopen periode goed bezig. Ook in Sleen behaalden beide 1e eerste prijs. Een 2e plaats werd behaald door Nick Langerijs, Bjorn Harders en Yrsa Wessel.
Nick de Jong wist met een 3e prijs nog op het erepodium te komen.
 
Twee judoka’s gediskwalificeerd voor de bronzen plak tijdens NK.
 
De nationale titelstrijd judo tot 21 jaar, welke werd gehouden in Nijmegen, was een kleine drama voor de judoka’s van vereniging Vos. Michelle Benjamins maakte een goede start in de klasse tot 63 kg. en kwam in de halve finale. Even niet goed opletten werd haar fataal. Met een ippon tegen miste zij de finaleplaats. In de strijd om het brons tegen Sanne Vermeer uit Sneek kwam zij op een riante voorsprong. Met nog een minuut wedstrijdtijd besloten de scheidsrechters om een aanval van Benjamins als een zogenaamde “’diving” te zien. Dit is verboden ter bescherming van de sporter en daar staat reglementair  diskwalificatie voor, en dat gebeurde dan ook.
Heel zuur voor Michelle Benjamins, maar zij kan zich troosten met de gedachte dat zij bij de nationale top blijft behoren met nu een vijfde plaats. Zij mag volgend jaar nog weer meedoen in deze leeftijdsgroep en kan dan revanche nemen.
Mark Breider was helemaal klaar om een prijs mee naar huis te nemen in de klasse tot 100 kg. Goed herstellende van een vervelende enkelblessure was de Emmenaar optimistisch. Helaas werd ook voor hem de finaleplaats verspert met een ippon tegen. In de herkansing werd nog wel knap gewonnen van Chrifi uit Arnhem met ippon. De wedstrijd om het brons ging tegen Braakhuis uit Almelo. Met grote overwicht, en voorsprong in de wedstrijd, pakte hij de broekspijp van Braakhuis in het grondgevecht en dat mag niet meer. Hier staat ook diskwalificatie voor en dat gebeurde nu weer. Mark Breider mag volgend jaar ook nog meedoen en troost zich met de gedachte dat met hard blijven trainen de medaille dan mee naar Emmen gaat. Coach Jacob Vos werd naar de tribune verbannen door de scheidsrechter. Hij is niet tevreden met het resultaat maar wel content dat de judoka’s mee blijven doen met de besten van Nederland.
 
Lois 1e 
Laura 1e 
Nick 2e 
Ysra 2e 
Bjorn 2e  Nick 3e