Assen 11-04-2015
Vereniging 2e bij best presterende club.

De judoka’s van vereniging Vos presteerden bovengemiddeld goed tijdens het Bartje Judo Toernooi in Assen. Tussen de vijftig deelnemende verenigingen met in totaal ruim 500 deelnemers was er naast de individuele belangen ook de clubstrijd om het fraaie Bartje Bokaal. Deze is jaren geleden beschikbaar gesteld voor de best presterende vereniging tijdens dit toernooi. De doelstelling van de judoka,s en coaches was om deze bokaal mee naar huis te nemen. Dat lukte ook bijna. De behaalde resultaten waren dan ook bijzonder goed met maar liefst 5 keer een 1e plaats. Bij de heren senioren tot 90 kg. was Rick Nieters weer in zijn element. Met fraaie technieken won hij zijn wedstrijden en de finale tegen Danny Hogerman uit Groningen. Mark Breider kwam ook tot een 1e plaats. Hij won de finale van Martijn Neef in de klasse tot 100 kg. Bij de dames tot 70 kg. is Natasja Meijer nog altijd een judoka om rekening mee te houden. Ondanks haar leeftijd kan zij nog prima meedoen. Anniek Potze wist wel met een fraai uitgevoerde techniek van Meijer te winnen in de voorronde maar in de herkansing kwam zij sterk terug en dwong Potze tot opgave met een armklem. Daarmee een 1e plaats voor Meijer. Laura Hidding kwam in de finale bij de dames tot 63 kg. Niet helemaal fit door een verkoudheid werd zij toch nog knap 2e.
Lois Klein werd in de lichtste klasse finaliste, maar er werd op beslissing verloren van Melany Rossen van Dijkman sport uit Groningen en zij moest genoegen nemen met de 2e plaats. Bjorn Harders, Finn Wieringa en Tom Akker kwamen alle drie op het erepodium met een prima behaalde 2e en 3e plaats. De jongste jeugd was ook knap bezig. Nick Langerijs won de finale poule met zijn grote inzet. Hij won deze met een overwinning op Robert Tonijan uit Steenwijk. De beloning was er ook naar en hij mocht de mooi uitgevoerde medaille meenemen voor de 1e plaats. Nicky Stenvert won bij de meisjes de finale van Floor van der Terp en daarmee ook een 1e plaats.
Het eindresultaat was na een lange wedstrijddag en puntentelling dat judovereniging Vos op de 2e plaats eindigde als best presterende club. De kombinatie vereniging Veendam/BVHS werd met minimaal verschil eerste.
De coaches van Vos waren toch bijzonder tevreden. Dit vooral om de grote inzet van alle deelnemers. Juist ook van diegene welke geen prijs behaalden.