Klazienaveen 21-11-2015

De judoka’s van Vos waren dit weekend op drie plaatsen actief in Nederland.

In Venray kwam bij het Open Nederlands kampioenschap G - judo Hessel Smit op de wedstrijdmat. Bijna gelukte het hem om de titel te pakken maar hij verloor van Tim Rietveld  in de voorronde, die later ook kampioen is geworden. Op karakter kwam hij terug in de herkansing die hij glansrijk won en dus een derde plaats. De zestienjarige judoka dwong een heleboel respect af door als laagste band en jongste deelnemer deze prestatie neer te zetten. Coach en begeleider Geert Ottens was zeer tevreden over zijn inzet en behaalde resultaat. Dit ook omdat Hessel Smit in de middag nog aan een ander toernooi deelnam, het Shenshu - toernooi wat in dezelfde hal werd gehouden. Hier werd de eerste partij gewonnen van de Engelsman Andrew Woodland. Daarna werd gewonnen van de Nederlander Kristof Surinx en plaatste zich daarmee in de finale. Helaas werd deze verloren van de zeer ervaren Stuart Jackman uit Engeland.

Hessel 3e

Hessel en coach Geert

Dedemsvaart. Een startende wedstrijdgroep van 8 deelnemers kwam hier op mat en, wel bijzonder, ook allemaal op het erepodium. Levi Maters en Finn Wieringa zaten deze dag in de gewichtsklasse tot 40 kg. In een poule van maar liefs 7 judoka's werd er hard gestreden. Alles gewonnen en toen tegen elkaar waarbij maters zijn meerdere moest herkennen aan Wieringa. Helaas voor Wieringa die nadien verloor van judoka waar Levi Maters weer op beslissing van won. Door de gelijke aantal gewonnen wedstrijden kwam het dus nu op de punten aan. En kwam Levi Maters op een 1e plaats en Finn Wieringa op een 3e plaats die 1 puntje tekort kwam voor de 2e plek. Yrsa Wessel was onverslaanbaar deze dag tot 33 kg won ze al haar wedstrijden gelijk met ippon. Ook voor Jarnik Halm was het een eerste echte wedstrijd. Halm won 2 wedstrijden met ippon in de gewichtsklasse tot 33 kg en kon tevreden zijn met een mooie 2e plaats. Eveneens voor Dominique Peters die in de gewichtsklasse tot 26 kg zat was het een gouden dag. Ook hij won al zijn 5 wedstrijden moeiteloos met ippon. Brandon Goeree die tot 30 kg zat werd ook beloond door zijn goede inzet met de hoogste tree. Ook zonder enige moeite scoorde hij de ene ippon na de andere en won al zijn 4 wedstrijden. Een mooie 3e plaats ging er ook nog deze dag naar Crifaa Blaauw en 4e plaats ging in dezelfde poule boven 45 kg naar Zen Groote. Hier waren de coaches Natasja en Koop Meijer helemaal tevreden mee.

Levi 1e Finn 3e

Yrsa 1e

Jarnik 2e

Dominique 1e

Brandon 1e

Crifaa 3e Zen 4e

Hengelo. Er moest hard gewerkt worden om tijdens het zogenaamde JPT toernooi een prijs te behalen. De kwaliteit van dit toernooi staat op een hoog niveau. Lois Klein moest dit direct al in haar eerste wedstrijd ervaren. Direct er al voor de honderd procent bijzijn is noodzaak. Zij verloor de eerste wedstrijd en moest daarna goed aan de bak om de drie wedstrijden daarna te winnen. Dat lukte en het bijzondere was dat er drie deelneemster gelijk eindigden in gewonnen wedstrijden en punten. In een nieuwe ronde kwamen deze drie weer tegen elkaar. Lois was nu weer als vanouds op dreef en won haar wedstrijden met overmacht en daarmee een eerste plaats. Tom Akker had het even moeilijk. Als deelnemer met de laagste band en dan tegen meer ervaren judoka’s kiest hij toch voor de meer sterkere toernooien. Ondanks een verloren wedstrijd kwam hij in de herkansing en laat dan zijn knappe wedstrijdmentaliteit zien. Met een gewonnen herkansing en daarmee een derde plaats kun je zeker in deze klasse tevreden zijn. Dimitri Boer en Laura Hidding kwamen ook ver. Beide verloren om de derde plaats en werden dus vijfde. Coach Jacob Vos was zeker niet ontevreden met de resultaten.