Deventer 29-11-2016

Vanmorgen vroeg 7.15u zaten de meiden Lois, Floor, Ellis, Esther en Sandra in de auto naar Deventer. Het combinatie team Judover. Vos / Bsv Anbergen -15 jaar kon aan de bak bij de Team Cup Deventer. Tijdens vorige team wedstrijden in Stadskanaal bij de Dutch Open Teams nog knap als 2e geëindigd. Zij namen het vandaag op tegen Team Veedam, team Nippon uit de Achterhoek, team Bijsterbosch/Haagsma en team Bushi Arnhem.
Vooraf wisten we al dat elke wedstrijd spannend zou worden. En het niet gemakkelijk zou zijn om de prestatie van een paar weken terug te herhalen. Zo bleek direct in de eerste ronde tegen Bushi Arnhem. Lois vocht met haar 33kg een zeer knappe partij in de -40kg maar kon in de eerste wedstrijd nog niet verrassen. Floor trok de stand weer gelijk door twee snoeiharde beenvegen te maken voor twee keer waza-ari. Ellis en Esther knokte ervoor maar konden het niet bolwerken.  De stand gaf Sandra al vrij spel wat wel een mooi punt opleverde.
In ronde twee was teamcombinatie Bijsterbosch / Haagsma uit Oost aan de beurt. Een supersnelle lage schouderworp van Lois zorgde ervoor dat ons team nu wel op voorsprong kwam. Floor en Esther bieden knap weerstand maar kwamen niet tot scoren. En Ellis bleek geen tegenstander te hebben dit keer dus werd de stand gelijk gebracht tot 2-2. Nu was het aan Sandra om dat derde puntje binnen te halen. Met een prachtig punt tegen een geducht tegenstander werd de wedstrijd al vroegtijdig in haar voordeel beslecht.
1 verlies en 1 winst. En dan komt team Veendam/inst.Noord. Een zware dobber op papier en geen onbekende aangezien dit team het ook tegen elkaar opnam in de finale in stadskanaal. Ook nu bleek dit team een maatje (maat) te groot voor ons. Al werden er zeker wel mooie wedstrijden onderling gedraaid. Ellis en Sandra bijvoorbeeld, zij waren dichtbij de winst maar hadden net niet genoeg over om te winnen.
Met een goed gevoel en zelfvertrouwen opgebouwd uit de eerste rondes maakt dit vijftal dames zich op voor de partij wat zou gaan om brons. Deze moesten we kunnen hebben. En elke partij ging het erom. In iedere partij lagen er kansen. Lois gaat vechtend ten onder maar kan met opgeheven hoofd de mat af, Floor wint netjes haar wedstrijd. Deze meid gaat als er speer. Is als je het vergelijkt met de anderen nog maar net bezig met wedstrijdjudo plus net een jaar -15 maar laat gewoon zien dat zij al heel goed uit de voeten kan in deze klasse.  Ellis gaat er vol in in deze partij, is ook heel dicht bij de winst maar komt helaas op de grond in een houdgreep. De 4e pot is voor Esther Kleinlugtenbelt de -52kg cat. Deze wedstrijd moest gewonnen worden anders is het over. Het is alsof dit haar net wat extra kracht geeft die zij nodig heeft weet zij verrassend genoeg te winnen en met een aantal prachtige scores weet zij de stand gelijk te trekken. Sandra al de hele dag zeer geconcentreerd en vol overtuiging aan het judoen maakt het dan goed af en zorgde ervoor vandaag dat die derde plek ons niet meer afgenomen kon worden. 
Al met al een hele leuke dag met z'n allen. Coach dhr. Jacob Vos bedankt voor de begeleiding en aanwezigheid. Stefan van Ballegooien de standin reporter cq manager van het team ook bedankt!  Op naar een volgend (team)toernooi allemaal en een nog intensievere samenwerking!!