Almere 1-10-2022

In de topsporthal van Almere werd het nationaal kwalificatie toernooi gehouden voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen judo.Annalin Exel kwam in de klasse tot 48 kilo tot een verrassend resultaat. De 23 jarige student en judoka van Vos wist een 3e plaats te behalen. De wedstrijd om brons won zij met armklem en daarmee een ippon. Ook Floor Maats kwam tot plaatsing voor deelname. In de klasse tot 57 kilo werd ze zevende en mag dan nog deelnemen. De eerste acht in iedere gewichtsklasse komen zaterdag 22 oktober tegen elkaar uit voor de Nationale titel.

Klazienaveen/Emmen 12-06-2022

Tijdens de schoolvakantie van 16 juli t/m 28 augustus wordt er geen les gegeven. Let op!! Door omstandigheden nu donderdag a.s. ook niet in de Rietlanden.

Iedereen een fijne vakantie gewenst en mooi weer.

Emmen 25-6-2022

De afsluiting van het seizoen was afgelopen zaterdag het jeugd judo examen bij judovereniging Vos. Onder grote belangstelling van ouders, vrienden en kennissen mochten de judoka's laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden. Ondanks de stop van de lock down periode ging het boven verwachting goed. Alle deelnemers slaagden.  Voorzitter Jacob Vos was dan ook bijzonder tevreden. " Wij hebben het  in de judosport de afgelopen 2 jaar niet makkelijk gehad" vertelde hij. "De 1,5 meter afstand kun je in onze tak van sport niet handhaven en waren er dus langdurige periodes dat er niet getraind kon worden. Gelukkig gaat het heel goed met onze club en het aantal leden. En belangrijk is het gezegde wie de jeugd heeft , heeft de toekomst en die hebben wij gelukkig" was zijn afsluitend woord.De judolessen in dit seizoen blijven nog wel doorgaan tot de lagere school vakantie begint. 

Enschede 12-06-2022
 
Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente.
Ruim 2300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen en buitenland gingen de sportieve strijd met elkaar aan in de 24 verschillende sportonderdelen.
Hessel Smit was een deelnemer bij het onderdeel judo.
In de Dijkman sporthal te Enschede kwam de judoka uit Emmen met 4 gespeelde wedstrijden en 3 gewonnen op het erepodium met de gouden medaille voor de eerste plaats.
Hij verloor alleen een wedstrijd op beslissing maar maakte dat later weer goed door in de tweede ontmoeting te winnen.
Zijn vaste coach Geert Ottens was bijzonder tevreden met de prestatie van Hessel.
Ook omdat deze na een blessure een aantal weken niet heeft kunnen trainen.
 

Kampen 21-05-2022

Dave van Lier was goed bezig in Kampen tijdens de Ijselmonde Cup. Hij verloor van de latere kampioen maar won alle wedstrijden met ippon in de herkansing. Goed gedaan van Dave en ga zo door.

Klazienaveen 29-04-2022

 
De huldiging van drie leden vond plaats in de kantine van sporthal de Zon.
Tijdens een druk bezochte receptie werden zij in het zonnetje gezet.
Floor Maats was in maart Nederlands kampioen geworden en kreeg door deze prestatie de zwarte band uitgereikt.
Dit werd gedaan door Cees Roest van de Judo Bond Nederland.
Geert Ottens was al meer dan 40 jaar lid van de club.
Voor zijn grote inzet als wedstrijdjudoka, coach van het G-judo en mede organisator van evenementen kreeg hij een fraai bokaal . Hessel Smit werd gepromoveerd naar een hogere band voor zijn knappe prestaties als G - judoka.
 

Slagharen 30-04-2022

 
De jongste judoka's van Vos leverden knappe prestaties in Slagharen.
Dat deden zij tijdens het teamtoernooi van de plaatselijke club Anbergen.
Het was de eerste keer dat zij in teamverband meededen en dat zij direct al op het  erepodium kwamen was dan ook voortreffelijk.