Venray 10-06-2017
 
Het jaarlijks gehouden judo toernooi in Venray trekt elk jaar veel buitenlandse judotoppers. Zaterdag en Zondag kwamen er weer 1600 judoka’s van 200 verenigingen uit binnen en buitenland op de judomat. In de lichtste klasse was Lois Klein van vereniging Vos ook weer actief aanwezig. De eerste wedstrijd werd gewonnen van Armina Ibahiem uit Duitsland. Tegen Milou Hendriks, de regerend Nederlands Kampioen in deze klasse, maakte zij een knappe wedstrijd waarin zij Hendriks goed onder druk zette. Het kwam echter niet tot scoren zodat de golden score een beslissing moest brengen. Klein won door straf voor Hendriks omdat deze niet meer ging aanvallen. De derde partij tegen Marie Heeb ook uit Duitsland begon weer goed en eigenlijk had Heeb geen antwoord op de felle acties van Klein. Een moment van niet goed opletten op de rand van de mat werd haar echter fataal en zij verloor met ippon. Het hoogst haalbare was nu nog brons. Dat liet Lois Klein zich zich niet meer afpakken in de strijd tegen Linda Verhaart. Met een knap uitgevoerde schouderworp werd dan ook beslag gelegd op de fraaie bronzen medaille. En Annalin Exel heeft bij de junioren tot 21 jaar in de -52 kg ook beslag gelegt op de bronzen medallie. Heel knap in dit sterke toernooi.
 
Venray17 Lois
Lois 3e

Ede 03-06-2017

Op het sterk bezette Heide toernooi in Ede kwam senior zwaargewicht Erik Schimmel tot een uitstekende 2e plaats. Nick Langerijs was bij de jeugd goed bezig en nam de 3e prijs mee naar huis.

Tubbergen 29-05-2017

Op het beginners toernooi in Tubbergen kwamen vier judoka’s op het podium.

Er was een 1e plaats voor Denise van der Plaat die alle wedstrijden won.

Shane Langerijs werd 2e bij de jongste jeugd en Brandon Langerijs werd in de lichtste klasse 3e.

Dylan van der Plaat behaalde in de klasse tot 15 jaar een goede 2e plaats.

Crifaa Blauw raakte door een niet toegestane techniek dusdanig geblesseerd dat hij helaas niet meer verder kon. Er waren best wel kansen voor hem geweest voor een podiumplaats.

Stefan van Dijk maakte zijn eerste wedstrijden in de zwaarste klasse en wist hier veel van te leren.

Tubbergen17 Denise 1e

Denise 1e

Tubbergen17 Dylan 2e

Dylan 2e

Emmen 24-05-2017

Woensdag bandexamens afgenomen van onze toppers.

Allemaal geslaagd. Gefeliciteerd.

bandexamen g judo17

Hasselt 20-05-2017

Jeugd Vos behaalt mooie resultaten.
 
In Hasselt werd een mooi resultaat behaald door de junioren van vereniging Vos. Lois Klein werd eerste door in de finale van Ilse Dijkstra uit Heerenveen te winnen.
Tom Akker werd eerste door knap te winnen van Nathan Tjing uit Almere. In de voorronden liet hij al zien dat hij ver ging komen door al zijn wedstrijden met ippon te winnen.
Denise van der Plaat was in een jongenspoule ingedeeld. Zij kwam toch tot een goede tweede plaats.
Dylan van der Plaat en Alex Wacker zaten in dezelfde poule. Beiden werden verslagen door Wijnsma uit Ijselmonde. De onderlinge wedstrijd werd gewonnen Alex Wacker en
daardoor een derde plaats en van der Plaat kwam als vierde toch nog op het podium.
 
hasselt17 Tom 1e
Tom 1e
Hasselt17 Lois 1e
Lois 1e
 
Hasselt17 Denise 2e
Denise 2e
 
Hasselt17 alex 3e Dylan 4e
Alex 3e en Dylan 4e

Emmen 13-05-2017

Een grote groep judoka’s van Vos heeft afgelopen zaterdag examen gedaan.
De examens werden in drie groepen gehouden.
De examinatoren Natasja Meijer, Niels Breider, Anja Hidding, Rezin van der Kamp en Geert Ottens waren bijzonder tevreden over de inzet van de judoka’s en het niveau van de uitgevoerde technieken. zie de groepsfoto’s van de geslaagden en de examinatoren.
 
Emmen17 bandexamen 1e groep
Emmen17 bandexamen 2e groep
Emmen17 bandexamen 3e groep

Oostwold 06-05-2017

Tijdens het zogenaamde “Blauwe Stad” judo toernooi in Oostwold werden er goede resultaten behaald. De jeugdige beginners kwamen bijna allemaal in de prijzen. Justin Halm, Shane Langerijs en Brandon Langerijs werden 1e. Linsay Joldersma en Dyon van Halen behaalden een 2e prijs. Ook in het gevorderden toernooi werden prijzen behaald. Nick Langerijs won zijn klasse heel knap met mooie ippons en daarmee een 1e plaats. Tom Akker verloor alleen de finale en dus 2e. Bente Wittendorp, Alex Wacker, en Yrsa Wessel kwamen met een 3e plaats op het erepodium. Jay Langerijs raakte helaas geblesseerd en kon de finalepoule niet afmaken. Hij had alle wedstrijden nog gewonnen en moest nu genoegen nemen met een 3e plaats.