Dedemsvaart 4-03-2023

Winnaarsteam bij ontwikkeltoernooi in Dedemsvaart.

Kevin Klaver, Sem Bruinsma, Felipe Bico, Daan Benjamins en Kaylee Weerman

Emmen 18-02-2023

De derde ronde van de jeugd judo competitie werd gehouden in sportzaal de Rietlanden.
Onder grote belangstelling van ouders, grootouders, broers en zussen was er weer veel strijd te zien om een mooie medaille. De organisatie was in handen van judovereniging Vos en verliep uitstekend.
De samenwerking tussen vijf judoverenigingen onder de naam Judo Impuls is een goede greep geweest.
JVVos gemeente Emmen, Koizumi Nieuwlande/Dalen, Yoko Suma Coevorden, Anbergen Slagharen en Judo Dedemsvaart komen nu al met honderd beginnende wedstrijdjudoka,s op de mat.
De doelstelling is om deze jeugd de beginselen van de wedstrijdsport bij te brengen.
Uitgaande van met plezier aan wedstrijdsport doen en eigen keus.
Een voorbeeld is dat de volledige wedstrijdduur wordt benut. Dus ook met een score van een punt gewoon doorgaan.
Een bijzonder experiment is ook de unieke manier om tot een winnaar te komen.
De sporters bepalen zelf onderling wie de winnaar is na einde tijd.
Wel is er een waarnemer die leidend kan optreden indien nodig. Dat bleek in Emmen bijna niet nodig te zijn.
De volgende ronde zal in Dedemsvaart plaatsvinden.
 
 

Almere 1-10-2022

In de topsporthal van Almere werd het nationaal kwalificatie toernooi gehouden voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen judo.Annalin Exel kwam in de klasse tot 48 kilo tot een verrassend resultaat. De 23 jarige student en judoka van Vos wist een 3e plaats te behalen. De wedstrijd om brons won zij met armklem en daarmee een ippon. Ook Floor Maats kwam tot plaatsing voor deelname. In de klasse tot 57 kilo werd ze zevende en mag dan nog deelnemen. De eerste acht in iedere gewichtsklasse komen zaterdag 22 oktober tegen elkaar uit voor de Nationale titel.

Klazienaveen/Emmen 12-06-2022

Tijdens de schoolvakantie van 16 juli t/m 28 augustus wordt er geen les gegeven. Let op!! Door omstandigheden nu donderdag a.s. ook niet in de Rietlanden.

Iedereen een fijne vakantie gewenst en mooi weer.

Emmen 25-6-2022

De afsluiting van het seizoen was afgelopen zaterdag het jeugd judo examen bij judovereniging Vos. Onder grote belangstelling van ouders, vrienden en kennissen mochten de judoka's laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden. Ondanks de stop van de lock down periode ging het boven verwachting goed. Alle deelnemers slaagden.  Voorzitter Jacob Vos was dan ook bijzonder tevreden. " Wij hebben het  in de judosport de afgelopen 2 jaar niet makkelijk gehad" vertelde hij. "De 1,5 meter afstand kun je in onze tak van sport niet handhaven en waren er dus langdurige periodes dat er niet getraind kon worden. Gelukkig gaat het heel goed met onze club en het aantal leden. En belangrijk is het gezegde wie de jeugd heeft , heeft de toekomst en die hebben wij gelukkig" was zijn afsluitend woord.De judolessen in dit seizoen blijven nog wel doorgaan tot de lagere school vakantie begint. 

Enschede 12-06-2022
 
Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente.
Ruim 2300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen en buitenland gingen de sportieve strijd met elkaar aan in de 24 verschillende sportonderdelen.
Hessel Smit was een deelnemer bij het onderdeel judo.
In de Dijkman sporthal te Enschede kwam de judoka uit Emmen met 4 gespeelde wedstrijden en 3 gewonnen op het erepodium met de gouden medaille voor de eerste plaats.
Hij verloor alleen een wedstrijd op beslissing maar maakte dat later weer goed door in de tweede ontmoeting te winnen.
Zijn vaste coach Geert Ottens was bijzonder tevreden met de prestatie van Hessel.
Ook omdat deze na een blessure een aantal weken niet heeft kunnen trainen.
 

Kampen 21-05-2022

Dave van Lier was goed bezig in Kampen tijdens de Ijselmonde Cup. Hij verloor van de latere kampioen maar won alle wedstrijden met ippon in de herkansing. Goed gedaan van Dave en ga zo door.