Emmen 25-6-2022

De afsluiting van het seizoen was afgelopen zaterdag het jeugd judo examen bij judovereniging Vos. Onder grote belangstelling van ouders, vrienden en kennissen mochten de judoka's laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden. Ondanks de stop van de lock down periode ging het boven verwachting goed. Alle deelnemers slaagden.  Voorzitter Jacob Vos was dan ook bijzonder tevreden. " Wij hebben het  in de judosport de afgelopen 2 jaar niet makkelijk gehad" vertelde hij. "De 1,5 meter afstand kun je in onze tak van sport niet handhaven en waren er dus langdurige periodes dat er niet getraind kon worden. Gelukkig gaat het heel goed met onze club en het aantal leden. En belangrijk is het gezegde wie de jeugd heeft , heeft de toekomst en die hebben wij gelukkig" was zijn afsluitend woord.De judolessen in dit seizoen blijven nog wel doorgaan tot de lagere school vakantie begint. 

Enschede 12-06-2022
 
Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente.
Ruim 2300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen en buitenland gingen de sportieve strijd met elkaar aan in de 24 verschillende sportonderdelen.
Hessel Smit was een deelnemer bij het onderdeel judo.
In de Dijkman sporthal te Enschede kwam de judoka uit Emmen met 4 gespeelde wedstrijden en 3 gewonnen op het erepodium met de gouden medaille voor de eerste plaats.
Hij verloor alleen een wedstrijd op beslissing maar maakte dat later weer goed door in de tweede ontmoeting te winnen.
Zijn vaste coach Geert Ottens was bijzonder tevreden met de prestatie van Hessel.
Ook omdat deze na een blessure een aantal weken niet heeft kunnen trainen.
 

Kampen 21-05-2022

Dave van Lier was goed bezig in Kampen tijdens de Ijselmonde Cup. Hij verloor van de latere kampioen maar won alle wedstrijden met ippon in de herkansing. Goed gedaan van Dave en ga zo door.

Klazienaveen 29-04-2022

 
De huldiging van drie leden vond plaats in de kantine van sporthal de Zon.
Tijdens een druk bezochte receptie werden zij in het zonnetje gezet.
Floor Maats was in maart Nederlands kampioen geworden en kreeg door deze prestatie de zwarte band uitgereikt.
Dit werd gedaan door Cees Roest van de Judo Bond Nederland.
Geert Ottens was al meer dan 40 jaar lid van de club.
Voor zijn grote inzet als wedstrijdjudoka, coach van het G-judo en mede organisator van evenementen kreeg hij een fraai bokaal . Hessel Smit werd gepromoveerd naar een hogere band voor zijn knappe prestaties als G - judoka.
 

Slagharen 30-04-2022

 
De jongste judoka's van Vos leverden knappe prestaties in Slagharen.
Dat deden zij tijdens het teamtoernooi van de plaatselijke club Anbergen.
Het was de eerste keer dat zij in teamverband meededen en dat zij direct al op het  erepodium kwamen was dan ook voortreffelijk.
 

Beverwijk 3-4-2022

Na een lange tijd van corona was het eindelijk weer eens zover. Het organiseren van judo toernooien kreeg weer groen licht. Het eerste internationaal toernooi stond afgelopen zaterdag 3 april in de agenda van de A-judoka ( voormalig G-judo) Hessel Smit van judo vereniging Vos. Het Special Needs World Judo Games 2022 Beng toernooi te Beverwijk. Eenmaal aangekomen kregen uiteraard de zenuwen na twee jaar zonder judo de overhand. Echter toen Hessel de mat opstapte voor zijn eerste partij tegen de Belg Jonathan Brunin waren zijn zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit was ook te zien in het resultaat want Hessel wierp de 142kg wegende judoka binnen een minuut vol op z’n rug.  Op weg naar de finale moest er echter eerst nog worden gewonnen van de man afkomstig uit Israel Reem Freiberger. Ook in deze partij ging de winst naar de jonge judoka van Vos. Nu was het zover. In de finale stond alleen de Nederlandse Dion Sassen nog in de weg naar goud. Dion welke geen onbekende is voor Hessel werd na 1 minuut geworpen wat resulteerde in een score. Helaas door deze worp liep Dion op ongelukkige manier een blessure op aan zijn knie waardoor hij de wedstrijd moest opgeven. Dus goud was een feit. Hessel mag zich nu gaan voorbereiden op de Special Olympics welke worden gehouden in het weekend van 10 t/m 12 juni. Het wordt dit jaar gehouden Nederland. 25 verschillende sporten verdeeld over de 14 gemeenten in Twente.
 

Emmen 02-04-2022

In sportzaal de Rietlanden werd voor het eerst de Randori wedstrijdcompetitie voor beginnende jeugd gehouden.
Deze competitie gaat over drie rondes en wordt gestimuleerd door de Judo Bond Nederland.
De organisatie van deze eerste ronde lag bij judovereniging Vos.
Samen met Judo Impuls kwamen er 120 beginnende judoka's op de wedstrijdmat.
De regels van de wedstrijden zijn aangepast tijdens deze competitie.
Niet meer stoppen bij een vol punt maar de gehele wedstrijdtijd uitspelen.
Onder het toezicht van een waarnemer mogen de judoka's na de wedstrijdtijd zelf bepalen wie er winnaar is geworden.
Dat is nieuw in de judosport.
Het leverde geen enkel probleem op.
Enthousiaste judoka's en ouders bewezen dat deze nieuwe opzet een succes was.
De 2e ronde is in Dedemsvaart.
Blok 1.
Blok 2
Blok 3