Kollum 15-02-2020

In Kollum werden de noordelijke districtswedstrijden tot 18 jaar gehouden. Floor Maats werd kampioen in de klasse tot 52 kg. bij de dames. De 16 jarige judoka van Vos uit Emmen werd eigenlijk zonder in de problemen te komen kampioen. Bo Steffens uit Heerenveen was de enige die het Maats lastig kon maken. Met een fraai uitgevoerde techniek werd ook Steffens in de verlenging van de wedstrijd verslagen. De andere wedstrijden werden met een ippon gewonnen. Floor Maats volgt de vwo opleiding bij het Carmelcollege waar zij in de sportklas zit en drie morgentrainingen doet bij het RTC. Daarnaast iedere maandag naar Heerenveen en de dinsdag in Papendal. Dat is nog niet genoeg en maakt nog twee trainingen per week bij haar eigen club. Met haar passie en gedrevenheid om te winnen gaat zij ver komen. Door haar prestatie heeft Floor Maats zich gekwalificeerd voor deelname aan het NK welke zaterdag 29 februari in Den Haag wordt gehouden.

Tom Akker kwam ook ver in zijn klasse tot 50 kg. De 15 jarige judoka van Vos had pech dat hij juist voor het belangrijke kampioenschap een blessure opliep tijdens de training. Daar had hij merkbaar last van in de wedstrijd om een finaleplaats. Deze werd dan ook verloren. Met grote wilskracht besloot hij om toch door te gaan en werd op karakter winnaar van de herkansing en daarmee 3e. Akker, die ook in de sportklas van het Carmelcollege zit, kwalificeerde zich daarmee gelukkig ook voor deelname aan het NK in Den Haag Een uitstekende prestatie gezien zijn blessure. Yrsa Wessel wist niet op het podium te komen. Dapper begon zij aan haar wedstrijden maar komt nog veel ervaring tekort.

 
Floor 1e
Tom 3e

01-02-2020 Slagharen

Het Noord Oost toernooi in Slagharen leverde 3 keer een 1e plaats op voor de judoka,s van Vos. Dave van Lier werd met grote overmacht 1e bij de heren tot 90 kg. Hij won al zijn wedstrijden met ippon. Floor Maats werd 1e bij de dames in haar gewichtsklasse. Ook zij won haar wedstrijden met grote inzet en scoorde in de finale een schitterend ippon. Ingmar Olthuis won zijn klasse bij de jongens en hiermee dus ook een 1e plaats.

Dave 1e

Floor 1e

Ingmar 1e

 

31-01-2020 Emmen

 

Gilze 25-01-2020

De twintig jarige judoka van judovereniging Vos was afgelopen zaterdag wederom succesvol. Ditmaal tijdens het Twinkeltoernooi voor mensen met een beperking te Gilze. Wederom kwam Hessel weer goed voor de dag ondanks dat hij herstellende was van een vervelende griep. In zijn eerste ronde stond Hessel tegenover voor hem niet onbekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Deze is nog steeds niet opgewassen tegen de sterke beenzwaai van Hessel waardoor deze partij wederom in het voordeel eindigde van de Emmenaar. In de tweede ronde stond Hessel tegenover Marco van Kaathoven van Team Tanoshii. Na een moeizame start begon Hessel steeds meer grip te krijgen op zijn tegenstander. Na een anderhalf minuut te hebben gespeeld was het zover Hessel wierp door een fraai uitgevoerde techniek van Kaathoven vol op z’n rug en hengelde zo zijn tweede winstpartij binnen. Nu was het zover Hessel stond in de finale tegenover de zeer sterke en ervaren judoka Jurgen van der Heijden van Sportinstituut Verhagen. Welke al eens een bronzen medaille heeft behaald tijdens een WK. De zenuwen begon nu wel echt te spelen bij de jonge Emmenaar. Mede door de sterk behaalde resultaten van de judoka van Verhagen en welke hij nog nooit eerder heeft ontmoet. Na de nodige peptalk van zijn coach Geert Ottens begon Hessel vol moet aan de finale. Door het van tevoren afgesproken tactiek verraste Hessel zijn opponent en werkte zijn tegenstander binnen enkele seconden met vol punt naar de tatami. En Goud was een feit.

Hessel met coaches

 

Eindhoven 11-01-2020

Floor Maats uit Emmen zette in Eindhoven bij het Dutch Open Espoir judo kampioenschap een knappe prestatie neer. In haar klasse tot 52 kg. was het internationaal sterk bezet zowel in niveau als in het respectabele aantal van 40 deelnemers. In de eerste ronde begon zij direct sterk door van de Belgische kampioen Gaspard te winnen. De tweede ronde werd eveneens knap gewonnen van de Duitse Galauch. In de derde ronde werd helaas verloren van Thiere uit Potsdam. In de herkansing wist de judoka van Vos twee wedstrijden te winnen zodat zij in de finale hiervan kwam. Deze wedstrijd om de fraaie bronzen medaille werd vroegtijdig binnen de wedstrijdtijd door haar gewonnen van Amber Musters.

Floor 3e

Hollandscheveld 04-01-2020

De start van het nieuwe jaar en wedstrijden was in Hollandseveld bij het zogenaamde Kniepertjes toernooi. Een leuk, gezellig en leerzaam toernooi om aan mee te doen. Ook voor de gevorderde judoka’s waren er best nog wel een aantal goede poules. De volgende prijzen werden er behaald. 1e Brandon Langerijs, Sophie Janssen en Nick Langerijs. 2e prijs Mats van Dijk en Jay Langerijs. 3e prijs Damian Langerijs, Puck Tellingen en Kyan Sanders.

Brandon 1e

Sophie 1e

Nick 1e Jay 2e

Mats 2e Puck 2e

Damian en Ryan 3e

Kyan 3e

Hardenberg 27-12-2019

Vrijdag waren we met een groepje judoka's op het oliebollen toernooi in Hardenberg.
De familie Langerijs was met vier heren aanwezig en alle vier hebben ze het zeer goed gedaan.
Nick 1, Jay 1, Damian 2 en Brandon 3.
Kyan Sanders heeft zeer goede wedstrijden laten zien en een verdiende 4e plaats.
Onze nieuwkomer Ivy van Kerkhof moest even op gang komen .
Helaas de eerste wedstrijd verloren maar daarna ging ze als een speer met een verdiende 3e plek.
Gefeliciteerd allemaal.

Nick 1e

Jay 1e

Damian 2e

Brandon 3e

Kyan 4e

Ivy 3e