Hoogeveen 21-12-2019

Dave van Lier uit Emmen wist in Hoogeveen de seniorenklasse tot 90 kg. te winnen. Met knap uitgevoerde technieken scoorde de beroepsmilitair met ippons. De afgelopen maanden had de judoka van Vos even meer tijd om te trainen. Hij kon zich nu goed voorbereiden op dit toernooi aan het eind van dit jaar en dat was ook te zien. Er werden nog meer prima successen behaald door de judoka’s van Vos tijdens dit kersttoernooi. Finn Wieringa won bij de junioren zijn klasse. Hij won alle vier wedstrijden met ippon en daarmee dus eerste. Tom Akker was ook goed bezig. Hij verloor alleen van de latere kampioen Looyenga. In de herkansing wist hij alles te winnen en kwam op het erepodium met een 2e plaats. De dames deden het ook goed. Yrsa Wessel besloot om in Hoogeveen weer te starten met wedstrijdjudo. Dit ging direct al opmerkelijk goed door een podiumplaats te behalen met een derde plaats. Annabel Weber werd eveneens knap derde. Zij kwam in een hogere gewichtsklasse uit. Onze beginnende wedstrijdjudoka’s deden het ook prima. bekijk de foto’s maar.

Dave van Lier 1e

Finn Wieringa1e

Tom Akker 2e

Yrsa Wessel 3e

Annabel Weber 4e

Brent Mensen 4e

Mats van Dijk 4e

Levi Makkinje 2e

Hoogeveen 21-12-2019

Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse aangepaste judo (voorheen G-Judo) kersttoernooi te Hoogeveen. Helaas was het normaal sterk bezette toernooi, dit jaar iets minder goed bezet maar des ondanks waren er toch vele mooie wedstrijden te zien. Judovereniging Vos was dit jaar afgereisd met twee judoka’s, Hessel Smit en Xander Geertjes. Hessel was natuurlijk de favoriet in de zwaargewichtklasse, mede doordat hij enkele weken terug de Open Nederlands G-judotoernooi op zijn naam wist te schrijven. Hessel zijn eerste partij was tegen de bekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Ook deze keer pakte Hessel de winst met een fraai uitgevoerde tiltechniek net als in Venray. Nu de zenuwen er een beetje vanaf waren begon Hessel aan zijn tweede partij tegen Chris van Weperen van Dijkman Sport. Hessel was zeer gedreven om ook hier de titel te gaan pakken. En dat bleek ook wel want hij werkte zijn tegenstander dan ook binnen 10 seconden keihard naar de mat. Na deze winstpartij stond Hessel in de finale. In de finale moest Hessel het opnemen tegen de Belg Kristof Surinx van Mori-No-Otoko. Ook hier in de finale liet de judoka van Vos er geen gras over groeien. Hij gooide zijn tegenstander vol op zijn rug door een geweldige uitgevoerde tilworp en winst was een feit. Tegelijkertijd moest ook de lichtgewicht Xander Geertjes de tatami op. Xander was ingedeeld in een poule van 4. Dit betekende dat Xander 3 wedstrijden moest judoën. De eerste wedstrijd tegen Damian Schoonhoven van Beter Judo Amsterdam ging helaas verloren door middel van een houdgreep. Bij de tweede wedstrijd tegen Rik van Beek van Ashai Assen was Xander de zenuwen nog niet de baas en werd deze partij helaas verloren door een buitenwaartse beenhaak en dus op ippon. In de derde en laatste partij tegen Robin Boogerd van Boogerd ging het een stuk beter en kwam Xander dan ook dicht bij een score. Maar op het eind ging de winst toch nog naar de tegenpartij, door een prachtige uittil techniek. Zodoende werd Rik van Beek de kampioen van deze poule en mocht Xander een wel verdiende gedeelde 3e plaats mee naar huis nemen. De coaches Geert Ottens en Patrick Staats waren ook meer dan tevreden over geleverde prestaties van hun judoka’s

 

Slagharen/Almelo 7-12-2019

In Slagharen werd zaterdag de laatste toernooi ronde gehouden voor beginnende wedstrijdjeugd. Dit toernooi is speciaal opgezet om startende jeugd ervaring op te laten doen in de wedstrijdsport en ging over drie zaterdagen. De jonge judoka,s van Vos waren uiterst succesvol met tien ereplaatsen en dus enthousiast. Er werden vier eerste plaatsen behaald door Kaylee Lambers, Brandon Langerijs, Sophie Jansen en Ryan Westerkamp. Tweede plaatsen voor Levi- van der Sluis, Sven Winkelman en Damian Langerijs. Derde plaatsen voor Sem Kremer, Brent Mensen en Amber Doek. Sem Sandker viel net buiten de prijzen maar wel een ervaring rijker.
 
Floor Maats van JVVos was als gast judoka gevraagd voor het team van Stichting Judosport Oost. Zij kwam uit in de klasse tot 52kg. tijdens het NK teams in Almelo. Floor won 3 van de 4 wedstrijden en slaagde het team van Judosport Oost erin om 3e van Nederland te worden.
 
Kaylee 1e
Brandon 1e
Sophie 1e
Ryan 1e Damian 2e
Levi 2e
Sem(L) Ambra 3e Sven 2e
Sem Kremer 3e
Brent 3e
Floor(2e van rechts)

Hoogezand 30-11-2019

In Hoogezand werd er gejudood door judoka's van J.V.Vos

Hier werd Floor Maats 2e en Tom Akker 3e

Floor 2e

 

 

Venray 23-11-2019

De 20 jarige Hessel Smit won afgelopen zaterdag in de zwaarste klasse met grote overmacht het Open Nederlandse G-judotoernooi categorie 2 te Venray. Hessel liet zien dat hij terug is en nog steeds tot de top behoort. Ondanks een vervelende knie blessure moest Hessel drie jaar terug noodgedwongen een stap terug doen. Wat volgde was een zware knieoperatie en een langdurig herstel. Nu Hessel weer fit is wilde hij graag laten zien dat hij het spelletje nog steeds goed beheerst en dit deed hij dan ook met grote overtuiging. Uiteraard begon in de ochtend de zenuwen wat te spellen, maar desondanks begon Hessel goed aan zijn eerste partij. Dit was tegen Thijs Zwart van Budoschool Amsterdam. Deze werkte hij binnen enkele seconden naar de grond wat leidde tot een score. Hessel twijfelde geen moment en maakte de partij af door middel van een houdgreep. Nu de spanning er af was bij Hessel begon hij aan zijn tweede partij. Dit was tegen Marco van Kaathoven van Budoschool Tanoshii uit Noord Brabant. Dit ging echter niet zo gemakkelijk als zijn eerste partij. Door een geweldige actie van Hessel wat hem een score opleverde, kwam hij helemaal los en wat vrij snel resulteerde in een tweede score wat het einde van de partij betekende in het voordeel van Hessel. Vol moed en zelfvertrouwen begon Hessel aan zijn derde partij tegen Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Deze werd wat overrompelt door de felle opening van de judoka van Vos wat resulteerde in een vrij snelle winst door een goed uitgevoerde tiltechniek. Nu Hessel zijn derde partij ook afsloot met winst wilde Hessel nog maar één ding en dat was Kampioen worden. Er stond echter nog maar één iemand in de weg om goud te halen en dat was de zwaargewicht Ben Thompson uit Engeland. Hessel liet direct zien dat niemand hem die gouden plak meer kon ontnemen want hij werkte de zwaargewicht uit Engeland met volle overtuiging vol op zijn rug. En goud was een feit.

 

Borger 2-11-2019

In Borger werd het Hunebed judotoernooi gehouden. De judoka’s van Vos waren hier goed bezig. Bij de jeugd werden zes prijzen behaald. 1e Sophie Janssen en Tamir Girejev. 2e werden Julian van Oosten en Luka Wolters. Een 3e prijs was er voor Brandon Langerijs en Damion Langerijs. De junioren Floor Maats, Tom Akker en Jay Langerijs kwamen tot een 2e plaats.


Floor 2e

Tom 2e

Jay 2e

 

Zwolle 26-10-2019

Een kleine groep judoka’s van Vos heeft deelgenomen aan het IJsel Vecht toernooi in Zwolle. Het resultaat was goed omdat ze allemaal een prijs meenamen. De dames klasse tot 57 kg. werd uiteindelijk een finale tussen beide clubgenoten Annabel Weber en Floor Maats. Annabel won de wedstrijd door een houdgreep te maken en daarmee de 1e plaats. Voor Floor een verdiende 2e plaats door haar enorme inzet. Tom Akker kwam ook in de finale bij de heren junioren. Helaas verloor hij deze en dus 2e. Een golden score wedstrijd vooraf tegen een Engelsman van 8 minuten had te veel energie gevraagd om de finale te winnen. De startende wedstrijd judoka’s deden het ook heel goed. Sophie Janssen won 4 wedstrijden met een ippon en werd daarmee 1e. Bij de jongens mocht Kyan Sanders de 3e prijs meenemen met 3 gewonnen wedstrijden.

Annabel 1e Floor 2e

Tom 2e

Sophie 1e