Veendam 21-09-2019

Tijdens het goed georganiseerde judotoernooi in Veendam presteerde Floor Maats uitstekend. Zij kwam mede door haar grote inzet in de finale. Helaas kon zij van Vera Raspe niet winnen maar kwam met een keurige 2e plaats op het erepodium.

Floor 2e

Visbek 2-6-2019

Tom Akker en Alex Wacker kwamen beide op de mat in het Duitse Visbek bij het Adidas Tiger Cup judo toernooi. Tom Akker kwam met fraaie ippons in de finale. In een spannend duel waar beide judoka’s alles gaven moest de Golden Score de beslissing brengen. Na bijna 12 minuten judo werd Tom winnaar, en dus 1e, omdat zijn tegenstander het opgaf door konditie tekort. Alex Wacker was ook heel goed bezig. Helaas verloor hij een wedstrijd en kwam daarmee in de herkansing. Deze herkansingsronde won hij knap en mocht de 3e prijs mee naar huis nemen.

Tom 1e

Alex 3e

 

Bielsko Biala/Hasselt 18-05-2019 

Judoka Lois Klein leverde in Polen een knappe prestatie door brons te winnen in haar gewichtsklasse. De judoka van Vos was naar Bielsko Biala afgevaardigd door de Judo Bond Nederland om deel te nemen aan de European Judo Cup. Dit was niet zonder succes. Van de vier gespeelde wedstrijden won zij er drie met ippon. De openingswedstrijd tegen Olivia Onysk uit Polen werd met ippon gewonnen. Tegen Gunes Muberra uit Turkije werd helaas verloren. In de herkansings ronde maakte zij prima wedstrijden door te winnen van Karina Minnikaeva uit Rusland en Ghjuliana Ballo uit Frankrijk.
 
In Hasselt werd door Floor Maats weer een goed resultaat behaald op het BPO toernooi. Zij maakte de stap naar een hogere gewichtsklasse en dat pakte direct al goed uit. Zij kwam met grote inzet tot de finaleronde. Hierin verloor zij alleen van Milva Baar uit Arnhem.
 
Lois 3e
Floor 2e

Klazienaveen 15-05-2019

Zaterdag 25 mei zijn de bandexamens deze worden gehouden in de gymzaal in de Rietlanden tegenover de Jumbo.

We hebben de judoka's in drie groepen ingedeeld.

- Groep 1 is voor de leeftijden tot en met 8 jaar aanvangstijd is 9.00 uur.
- Groep 2 is voor de leeftijden 9,10 en 11 jaar aanvangstijd 10.00 uur.
- Groep 3 is voor 12 jaar en ouder 11.30 uur .

Zorg dat je in je judopak klaar staat.
Heb je nog geen formulier ingeleverd dit kan nog de komende week bij je trainer.

Wij wensen iedereen zaterdag 25 mei veel succes met hun examens.

Oostwold 11-05-2019
 
Het Blauwe Stad judo toernooi in Oostwold was goed bezet.
Judovereniging Vos deed met een kleine delegatie hier aan mee.
Bij de dames was Floor Maats goed bezig.
In een spannende finale moest de golden score uiteindelijk de beslissing geven.
Na veertien minuten strijd wist Bo Steffers uit Heerenveen een voorsprong te nemen en daarmee de wedstrijd te winnen.
Voor Floor een knappe tweede plaats.
Tom Akker won veel wedstrijden maar tegen Tijs Kubbinga uit Veendam kon hij zaterdag niet winnen in de finalewedstrijd.
Voor Tom ook een verdienstelijke tweede plaats.
Er waren nog meer goede resultaten.
Bij de beginnende wedstrijdjudoka’s kwamen Kyan Sanders en Mats van Dijk op het podium met een derde plaats.
Van beide judoka’s gaan wij vast nog meer horen in de komende tijd.
 
Mats 3e
Floor 2e

Stiens 20-04-2019

Floor Maats uit Emmen was goed bezig tijdens het toernooi de Friese Masters welke in Stiens werd gehouden. In haar eigen gewichtsklasse behaalde zij zonder moeite de eerst prijs. Op verzoek mocht zij later nog meedoen in een gewichtsklasse die twee klassen boven haar eigen gewicht werd gehouden. Zij verloor hierin alleen van de latere kampioen. In de herkansing werden er drie wedstrijden mede door haar grote inzet gewonnen. Door dit resultaat mocht zij de derde prijs in ontvangst nemen.

Assen 13-04-2019

Lois Klein won haar klasse met groot overmacht tijdens het Bartje toernooi in Assen. Met een zeer snelle schouderworp won zij de finale van Glen Warners uit Haarlem. Dit toernooi was een prima gelegenheid om in het ritme te blijven voor de a.s. Europa Cup wedstrijden. Zaterdag 27 april wordt de volgende gehouden in Berlijn. Tom Akker maakte kort geleden de stap naar een hogere gewichtsklasse. Hij moet nu extra hard zijn best doen om in deze klasse ook te kunnen blijven presteren. In Assen pakte het goed uit en werd zijn vechtlust beloont met een podium plaats. Alleen Jouke Snippe uit Enschede wist van hem te winnen. In de herkansing won hij de strijd om een 2e plaats tegen Tijs Kubbinga uit Veendam.

Lois 1e

Tom 2e