Assen 15-04-2017

Het Bartje Judotoernooi, dat vorige zaterdag in Assen werd gehouden, was voor Natasja Meijer de aanleiding om zich weer eens te meten met de jongere generatie judoka’s.

Dat ging de veertigjarige judoka van Vos nog uitstekend af.

De ongeveer twintig jaar jongere tegenstanders werden allemaal met ippon, is vol punt, verslagen.

De grote wil om te winnen en de vechtlust gepaard met technisch kunnen is nog steeds de basis voor haar successen om de judomat.

De meeste tegenstand kwam nog van Esmee Nalbat uit Groningen en Larissa Bultena uit Veendam. Nalbat werd met een fraaie doorstuurtechniek verslagen.

Tegen Bultena, die uiteindelijk derde werd, moest er een golden score aan te pas komen om tot een beslissing te komen. Bultena kwam in een muurvaste houdgreep terecht en Meijer dus eerste.

Voor Natasja Meijer een uitstekende prestatie en een bevestiging dat zij nog steeds mee kan komen. Jacob Vos die al 25 jaar haar trainer en coach is was zeer content met alweer een prestatie van Natasja. Jacob Vos vertelt dat zij nog veel traint en er plannen zijn om in oktober aan het WK veteranen in Sardinië mee te gaan doen. Dit ligt aan het bedrag dat wij kunnen verzamelen met sponsorgeld. Het zou wel mooi voor haar zijn om de WK titel die zij in Malaga behaalde te kunnen verdedigen.

Er waren nog meer successen in Assen voor de judoka’s van Vos.

Jay Langerijs pakte ook een eerste plaats evenals Geert Kleine.

Yrsa Wessel werd knap tweede. Derde plaatsen waren er voor Nick Langerijs, Lois Klein, Anouk Seinen, Floor Maats en Tom Akker. Deze laatste liep in de finale een blessure op en kon de wedstrijd om de tweede plaats niet meer maken.

Assen17 Jacob Vos en Natasja