2/3-6-2018 Venray

Het Internationaal judo toernooi in Venray staat bekend om zijn grote in deelname en niveau. Het twee daagse toernooi werd voor de 44e keer georganiseerd met meer dan 1500 deelnemers uit Europa en Azië. In dit uitstekend georganiseerd toernooi konden de junioren dames van vereniging Vos heel goed meekomen.
In de lichtste klasse verloor Lois Klein alleen van een Russin. De andere wedstrijden werden met overtuiging gewonnen. Met een fraaie en zware bronzen medaille kwam zij op het podium.
Floor Maats was een gewichtsklasse hoger hoger gegaan. Dat resulteerde in drie knappe overwinningen. De wedstrijd om een finaleplaats werd ook goed begonnen. Met twee waarschuwingen voor de tegenstander wegens buiten de mat stappen leek het op een overwinning af te gaan. Er kwam echter geen resultaat meer zodat er in een ‘golden score’ de winst moest komen. Helaas werd er op de rand van de mat een score behaald door de Belgische tegenstander. In de wedstrijd om de derde plaats liet Floor  het niet meer beslissing aankomen. Met een omstrengelings techniek dwong zij de tegenstander tot aftikken en hiermee ook op het podium met de fraaie bronzen medaille.
Annabel Weber werd in een hogere gewichtsklasse als Floor ook derde en zij eveneens op het podium met brons.
Er werd alleen verloren van de latere winnaar Raspe. De andere wedstrijden werden knap gewonnen. In de wedstrijd om de derde plaats won zij in tien seconden. Met drie keer brons gingen de judoka’s terug naar Emmen. Een resultaat, behaald op het sterkste toernooi in Nederland, daar mag je best trots op zijn. De coach was dan ook zeer tevreden.
 
Lois 3e
18 venray Floor 3e
Floor 3e
18 venray Annabel 3e
Annabel 3e
18 venray Floor Annabel
Floor en Annabel