Brussel/Hasselt 25/26-04-2015

Zowel jong als wat ouder presteerden zaterdag en zondag goed op de judomat. Regerend wereldkampioen bij de veteranen Natasja Meijer blijft presteren. In Brussel won zij in de finale tot 70 kg. van de Belgische de Grave met ippon. De judoka van Vos gaat er nu voor om haar titel dit jaar te prolongeren. De JBN mag het WK in september 2015 organiseren. Deze worden in Amsterdam gehouden. Vooraf is er nog het NK in mei. Bij de mannen tot 73 kg. was er nog een knap succes in België.
Edgar de Gunst won daar ook de finale tegen een Zwitser met ippon.
De Gunst gaat nu ook voor een ereplaats tijdens het NK.
Een klein aantal van de jongere generatie kwam in Hasselt op de wedstrijdmat.
Lois Klein is goed in vorm en wist alle wedstrijden te winnen en daarmee een eerste plaats. Dit deed ook Jay Langerijs. Hij won de finale met een houdgreep. Dimitri Boer startte goed met een aantal fraai uitgevoerde tiltechnieken. Hij had echter veel last van een verstuikte duim en kon daardoor niet goed pakken. Een 3e plaats was dan ook het hoogst haalbare. Merel Jagt en Nick Langerijs kwamen op het podium met een 4e plaats.