Brussel/Hasselt 25/26-04-2015

Zowel jong als wat ouder presteerden zaterdag en zondag goed op de judomat. Regerend wereldkampioen bij de veteranen Natasja Meijer blijft presteren. In Brussel won zij in de finale tot 70 kg. van de Belgische de Grave met ippon. De judoka van Vos gaat er nu voor om haar titel dit jaar te prolongeren. De JBN mag het WK in september 2015 organiseren. Deze worden in Amsterdam gehouden. Vooraf is er nog het NK in mei. Bij de mannen tot 73 kg. was er nog een knap succes in België.
Edgar de Gunst won daar ook de finale tegen een Zwitser met ippon.
De Gunst gaat nu ook voor een ereplaats tijdens het NK.
Een klein aantal van de jongere generatie kwam in Hasselt op de wedstrijdmat.
Lois Klein is goed in vorm en wist alle wedstrijden te winnen en daarmee een eerste plaats. Dit deed ook Jay Langerijs. Hij won de finale met een houdgreep. Dimitri Boer startte goed met een aantal fraai uitgevoerde tiltechnieken. Hij had echter veel last van een verstuikte duim en kon daardoor niet goed pakken. Een 3e plaats was dan ook het hoogst haalbare. Merel Jagt en Nick Langerijs kwamen op het podium met een 4e plaats.
Edgar 1e
Natasja1e 
Lois 1e 
Jay 1e 
 
Nick 4e
Merel 4e

Stiens 18-04-2015

Rick Nieters won zaterdag in Stiens het Friese Masters toernooi in de klasse heren senioren tot 90 kg. 
De 27 jarige judoka van Vos komt normaal uit in een lagere klasse maar een korte uitstap in deze zwaardere klasse viel goed uit. Met overwinningen op onder andere Robert van der Wal uit Stiens en Stefan Sulkes uit Dronten kwam hij in de finale tegen Renier de Vries. Met een knap uitgevoerde techniek maakte hij ippon en daarmee de 1e plaats. Van der Wal eindigde nog wel als 2e in de eindstand door de herkansing te winnen. De jongere generatie deed het ook goed in Friesland. Lois Klein kwam knap in de finale en won deze van Marinke Rentmeester uit Zierikzee. Ancella Posthumus moest helaas stoppen in de klasse dames tot 63 kg. De veel lichtere Posthumus blesseerde zich aan haar schouder die verdere deelname onmogelijk maakte. Laura Hidding was de lichtste in de dames klasse plus 63 kg. en ondanks haar grote inzet kwam zij niet in de prijzen.
 
Tien prijzen voor judo jeugd.
 
Ook de jeugd van vereniging Vos kwam zaterdag in actie tijdens het toernooi in Dedemsvaart.
Met tien deelnemers meedoen en dan tien prijzen behalen is wel uitstekend te noemen.
Floor Maats, Nick Langerijs, Jay Langerijs en Calvin van der Spoel werden alle vier 1e. Tygo Sandifort en Levi Maters werden 2e. Zen Groote, Jarno de Vries, Yrsa Wessel en Dunja Faber kwamen met
een 3e plaats op het erepodium.
Assen 11-04-2015
Vereniging 2e bij best presterende club.
 
De judoka’s van vereniging Vos presteerden bovengemiddeld goed tijdens het Bartje Judo Toernooi in Assen. Tussen de vijftig deelnemende verenigingen met in totaal ruim 500 deelnemers was er naast de individuele belangen ook de clubstrijd om het fraaie Bartje Bokaal. Deze is jaren geleden beschikbaar gesteld voor de best presterende vereniging tijdens dit toernooi. De doelstelling van de judoka,s en coaches was om deze bokaal mee naar huis te nemen. Dat lukte ook bijna. De behaalde resultaten waren dan ook bijzonder goed met maar liefst 5 keer een 1e plaats. Bij de heren senioren tot 90 kg. was Rick Nieters weer in zijn element. Met fraaie technieken won hij zijn wedstrijden en de finale tegen Danny Hogerman uit Groningen. Mark Breider kwam ook tot een 1e plaats. Hij won de finale van Martijn Neef in de klasse tot 100 kg. Bij de dames tot 70 kg. is Natasja Meijer nog altijd een judoka om rekening mee te houden. Ondanks haar leeftijd kan zij nog prima meedoen. Anniek Potze wist wel met een fraai uitgevoerde techniek van Meijer te winnen in de voorronde maar in de herkansing kwam zij sterk terug en dwong Potze tot opgave met een armklem. Daarmee een 1e plaats voor Meijer. Laura Hidding kwam in de finale bij de dames tot 63 kg. Niet helemaal fit door een verkoudheid werd zij toch nog knap 2e.
Lois Klein werd in de lichtste klasse finaliste, maar er werd op beslissing verloren van Melany Rossen van Dijkman sport uit Groningen en zij moest genoegen nemen met de 2e plaats. Bjorn Harders, Finn Wieringa en Tom Akker kwamen alle drie op het erepodium met een prima behaalde 2e en 3e plaats. De jongste jeugd was ook knap bezig. Nick Langerijs won de finale poule met zijn grote inzet. Hij won deze met een overwinning op Robert Tonijan uit Steenwijk. De beloning was er ook naar en hij mocht de mooi uitgevoerde medaille meenemen voor de 1e plaats. Nicky Stenvert won bij de meisjes de finale van Floor van der Terp en daarmee ook een 1e plaats.
Het eindresultaat was na een lange wedstrijddag en puntentelling dat judovereniging Vos op de 2e plaats eindigde als best presterende club. De kombinatie vereniging Veendam/BVHS werd met minimaal verschil eerste.
De coaches van Vos waren toch bijzonder tevreden. Dit vooral om de grote inzet van alle deelnemers. Juist ook van diegene welke geen prijs behaalden.
 
Rick 1e 
Natasja 1e 
Laura 2e
Lois 2e 
Bjorn 2e 
Assen15 Finn
Finn 4e
Tom 4e
Nick 1e
BARTJE BOKAAL

Almelo/Beilen 21-03-2015

Tijdens het internationale Urenco judo toernooi in Almelo kwam Dave van Lier bij de senioren tot 81 kg. tot een knappe 2e plaats.
Alleen tegen de sterk judoënde Forian Dieck van JG Ladbergen uit Duitsland, die uiteindelijk 1e werd , kon hij niet winnen in de finale.
 
Lois Klein kwam wat sneu weg in Almelo. Na een gewonnen partij werden twee wedstrijden op beslissing van de scheidsrechters verloren, waarvan de laatste zeker niet terecht was.
 
Dave 2e

Het jaarlijkse Lente toernooi in Beilen, was zaterdag weer het strijdtoneel voor de judoka’s van Vos.

Met als uitblinker de jonge judoka Jay Langerijs. Hij wist al zijn partijen met ippon te winnen en mocht 1e prijs mee naar huis nemen.

Zijn oudere broer Nick Langerijs deed het in een andere gewichtsklasse ook uitstekend en mocht met zijn 2e plaats terug kijken op goed toernooi.

Yrsa Wessel kwam bij de dames in actie en wist met goed judo en vele partijen ook beslag te leggen op de 2e plaats in haar poule.

Dimitri Boer liet zaterdag zien dat er een stijgende lijn zit in zijn judo. En wist daarmee beslag te leggen op de 2e plaats in zijn poule.

De overige deelnemende judoka’s was Vos vielen (soms met wat pech) net buiten de prijzen. Maar konden ondanks de teleurstelling ook terugkijken op een goed toernooi.

Trainer-Coach Corstiaan van der Meer was daarom ook zeer te spreken over het vertoonde judo van de Judoka’s van Vos.

Jay 1e 

Nick 2e 

Yrsa 2e 

Dimitri 2e 

Roden 14-03-2015

Tijdens de Noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar plaatste Bjorn zich voor deelname aan het NK.
Deze worden zaterdag 4 april gehouden in Leek.
Op de foto staat hij 2e van rechts.
 
Natasja Meijer wint in Roden.
 
Natasja Meijer heeft met grote overmacht het zogenaamde ne waza toernooi gewonnen in Roden.
Onze veteraan versloeg iedereen met ippon.
Edgar Gunst kwam tot een mooie prestatie bij de heren met een 3e plaats.
Helaas liep hij een blessure op waardoor hij enige weken niet kan trainen.
 

Borger 7-3-2015

Negen judoka,s van Vos kwamen op het erepodium tijdens het zogenaamde Hunebed judo toernooi.
Dit toernooi werd voor de 39e keer georganiseerd door judo vereniging Borger.
Laura Hidding, Dimitri Boer en Bjorn Harders namen deel als extra voorbereiding op de Noordelijke kampioenschappen
tot 18 jaar welke zaterdag aanstaande worden gehouden in Roden. Laura en Bjorn werden 1e en Dimitri behaalde de 3e plaats.
Bij de jeugd tot 12 jaar was Alex Wakker in een uitstekende vorm. Met allemaal ippons scorende wist hij ook een 1e plaats te behalen.
Bente Wittendorp werd 2e bij de dames tot 15 jaar. Finn Wieringa, Jay langerijs en Nick Langerijs kwamen in de finale ronde.
Alle drie mochten de 2e prijs in ontvangst nemen. Dominique Peters werd in dezelfde leeftijdsgroep 3e.
Borger15 Laura 1e
Laura 1e 
Bjorn 1e
Dimitri 3e
Borger15 Alex 1e
Alex 1e 
Borger15 Bente 2e
Bente 2e
Borger15 Finn 2e
Finn 2e 
Borger15 Nick 2e
Nick 2e 
Borger15 Jay 2e  Dominiuqe 3e
Jay 2e Dominique 3e

Norg 14-02-2015

Het zogenaamde opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s werd gehouden in Norg. Judovereniging Vos kwam in resultaten uitstekend te voorschijn.
Aan het eind van de dag mochten de pupillen van de club maar liefst 15 medailles mee naar huis nemen en ook nog 7 stimulatie prijzen.
Het is altijd moeilijk om namen te noemen bij deze bijzonder goede prestaties, maar deze keer waren het de broers Langerijs die er bovenuit sprongen.
Vooral Nick Langerijs, die in iedere wedstrijd nog geen minuut nodig had om te winnen.
Floor Maats begint bij de oudere meisjes goed te presteren en werd nu 1e.
Arne Wessel deed hetzelfde bij de oudere jongens.
Jeffrey Klement zet zijn medaille reeks door en werd 1e bij de zwaardere mannen.
Finn Wieringa, Jay Langerijs en Max van der Stigchel kwamen na een spannende strijd eveneens op het podium met een 1e plaats.
Logisch was dat het coach-team van Vos in een goede stemming terug naar huis ging en zeer tevreden was over de behaalde successen.