Veenhuizen 16-02-2019

Zaterdag naar het Paul Dijkstra toernooi geweest in Veenhuizen voor onze beginnende judoka,s.
Voor Olivier Schimmel was dit haar toernooi en wist met grote overwinning de eerste plek te behalen.
Jaylen Tieck heeft een partij verloren en alle andere partijen gewonnen en werd tweede.
Pepijn schimmel moest even op gang komen maar werd toch knap derde.
Ook Julian van Oosten behaalde door goed judo de derde plaats.
Toufique Hajji en Kjeld Jonkman hadden door hun goede inzet de vierde plaats.
De coaches waren zeer tevreden met de resultaten.

Olivia 1e

Jaylen 2e

Pepijn 3e

Julian 3e, Kjeld 4e

Toufique 4e

Folloniaca 09-02-2019
 
De eerste van een reeks European Judo Cup wedstrijden werden in Folloniaca, Italië gehouden. Voor Lois Klein was dit de eerste keer dat zij werd uitgezonden door de JBN naar deze wedstrijden. Op zich ging het niet onaardig. De eerste wedstrijd vrij geloot en daarna tegen de sterke Kaiser uit Duitsland. Deze werd met een knappe ippon gewonnen. Tegen de latere kampioen Pauline Cuq uit Frankrijk ging het eerst ook goed en kwam zij met een half punt voor te staan. In de slot minuut ging het fout en scoorde de Cuq ook met een half punt. Lois Klein verloor daarna op straf. De wedstrijd om brons tegen Onysk uit Polen werd helaas ook verloren zodat zij op de vijfde plaats eindigde. Een ervaring rijker en weten dat je mee kunt doen op dit niveau was Lois niet helemaal ontevreden en gaat zich nu voorbereiden op de noordelijke en nationale kampioenschappen.
Slagharen 02-02-2019
 
Zaterdag werd in Slagharen het Noord Oost judo toernooi gehouden.
In de klasse tot 48 kg. is Floor Maats uit Emmen 1e geworden.
Zij won al haar wedstrijden met ippon.
Ook de finale van Nohado Riadi uit Enschede werd met ippon beslist door houdgreep.
 
Floor 1e
 

Emmen 26-01-2019

Judoverenging Vos wint de promotieprijs van de gemeente Emmen. Hieronder de foto met genonineerden Patrick Staats(vrijwilliger van het jaar), Jacob Vos en Floor Maats(talent van het jaar).

Klazienaveen 16-01-2019

Onze sensei/trainer/voorzitter Jacob Vos heeft de Oeuvre Sportprijs gekregen.De prijs is aan hem uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Sportief Klazienaveen. Op de oorkonde is te lezen waarom hij de prijs heeft gekregen. Op de tweede foto de fraaie beker. 

19 oeuvre Jacob 2

Eindhoven 13-01-2019
 
Lois Klein behaalde brons op het zeer sterk bezette Espoir judo toernooi in Eindhoven. Zij verloor de eerste wedstrijd van de Duitse Marie Heeb met een ippon. Gelukkig voor haar werd Heeb poulewinnaar zodat zij aan de herkansing ronde kon deelnemen. In deze herkansing won zij van Verhaart uit Enkhuizen, van Doorn uit België en met een fraai punt van Buiteijn uit Goes.
Lois 3e
Hollandscheveld 05-01-2019
 
Het zogenaamde “Kniepertjes toernooi” dat werd gehouden in Hollandseveld tijdens de kerstvakantie was een succes. Door de judoka’s werden veel prijzen gewonnen maar belangrijker was misschien nog wel de goede sfeer bij dit toernooi. Veel judoka’s maakten voor het eerst ook kennis met de wedstrijdsport. Dat was een spannende aangelegenheid voor deze jonge judoka’s maar ook voor hun ouders.
 
De resultaten waren: 1e Brandon Langerijs, Jay Langerijs, Nick Langerijs en Zen Groote. 2e Mats van Dijk, Niels Kroezen, Maarten Koopman en Shane Langerijs. 3e Brandon Goeree, Ferron Spreeuwers, Yrsa Wessel en Ramon Pater. 4e Simon van Hal, Jaylen Tieck, Ambra Hesselink en Ryan Westerkamp. 5e Jordy Brands, Jamie Maneschijn, Sem Buist en Arne Wessel
Brandon 1e, Mats 2e en Ryan 3e
Jay 1e
Nick 1e
Zen 1e, Yrsa 3e
Niels 2e
Maarten 2e
Shane 2e
Brandon 3e
Ferron 3e
19 knieperties 17 ramon
Ramon 3e
Simon 4e
19 knieperties 14 Jaylen Tieck 3e
Jaylen 4e
Ambra 4e
Jordy 5e
Jamie 5e
Sem 5e
Arne 5e