Almelo 01-04-2017

Lois Klein is knap eerste geworden op het zogenaamde Urenco toernooi in Almelo. Zij won de finale van Zoë van den Berg uit Lelystad.

Almelo17 Lois

 

Beilen 25-03-2017

 
Tijdens het Opstaptoernooi en Lente Toernooi welke beide in Beilen werden gehouden werden er veel prijzen gewonnen.
Een 1e prijs werd behaald door Justin Halm, Nano Boeh en Jay Langerijs.
Een 2e plaats voor Shane Langerijs, Yrsa Wessel, Edgar de Gunst en Tom Akker.
Er waren 3e plaatsen voor Noah Schaart, Sil Funke, Thomas Warringa, Maarten Koopman en Bente Wittendorp.

Assen 18-03-2017

Afgelopen zaterdag kwamen 2 judoka's van judovereniging Vos in actie op de mat bij het G-judotoernooi van Asahi.

Xander Geertjes begon zijn eerste partij in zijn klasse goed. Hij kwam voor te staat met 2 wazari's op de ervaren judoka Thomas Scherpen door middel van een heupworp en een perfecte overname. Bij de overname kwam Xander wat ongelukkig neer waardoor zijn tegenstander hem in een houdgreep legde en helaas verloor Xander deze partij. Zijn tweede partij begon iets minder sterk en kwam Xander al  vrij snel op achterstand te staan, maar door zijn gedrevenheid zette hij de stand weer gelijk door Bjorn Commandeur met een fraai uitgevoerde heupworp tegen de mat te gooien. Kort hierna kreeg Xander toch nog een ippon tegen helaas. Hoewel er enkele vraagtekens waren bij uitvoering. Vervolgens begon Xander met Frisse moet na de pauze aan zijn laatste partij tegen Henk Vlieland. Deze partij wist Xander naar zich toe te trekken wat vervolgens uitliep naar een mooie overwinning d.m.v. houdgreep. Dus een mooie 3e plek voor Xander.

De pas 13 jarige Dylan Goeree kwam voor de 2e keer in actie op de wedstrijd mat en liet direct al zien waarvoor hij hier naartoe was gekomen. Namelijk met goud huiswaarts te keren. Dylan begon zijn eerste partij met ne-waza vanwege de beperking van zijn tegenstander Roy Hanou, maar ook hier liet Dylan zien goed om te kunnen gaan met wisseling van staande naar grondgevecht en wist deze partij uiteindelijk te winnen met een houdgreep. Dylan zijn 2e partij tegen Dennis van Leeuwen was van korte duur hij maakte een mooie ippon door een fraai uitgevoerde heupworpen de winst was een feit. Omdat er maar 2 tegenstander waren in de categorie van Dylan werd er besloten om 2 keer tegen elkaar te judoën. Even voor de pauze moest Dylan nog een keer in actie komen tegen Roy ook deze partij werd vrij snel beslist door een wazari en daaropvolgende ippon d.m.v. een houdgreep. Dylan ging vol moet de pauze in en kwam er net zo gedreven weer uit om die laatste partij te winnen. Wat dus ook resulteerde in een mooie vlotte overwinning op Dennis van leeuwen.  Dus keerde Dylan huiswaarts met een  zeer verdiende gouden plak. Ook waren de coaches zeer tevreden met de goede inzet en behaalde resultaten van de beide judoka's.

17 G Assen

Slagharen 18-02-2017

Het ging weer uitstekend met onze toppers er werden maar liefst 14 prijzen gehaald in Slagharen.

Yrsa Wessels, Nick langerijs, Justan Halm, Jay langerijs, Darcy Klasen, Finn Wieringa, Jessy Klasen en Shane Langerijs behaalden de eerste prijs.

Megan Klasen, Jarnik Halm en Max Klement de tweede plaats.

Alisa Wieringa, Thomas Warringa en Crifaa Blauw een derde Plaats.

Gefeliciteerd Allemaal.

Slagharen 20171

Slagharen 20170

Kollum 25-02-2017

 

De noordelijke districtskampioenschappen tot 15 jaar werden deze keer in Kollum gehouden. Lois Klein was in de lichtste klasse goed in vorm.Met drie gewonnen wedstrijden kwam zij in de finale. Daar ontmoette zij Melany Rossen uit Groningen en die wedstrijd werd verloren. Voor Lois dus een 2e plaats. Floor Maats deed voor het eerste jaar mee aan dit kampioenschap en niet zonder resultaat. Gewoon enthousiast aanvallen dan kom je ver is de stijl van Floor. Alleen de eerste wedstrijd werd verloren maar Floor wist de herkansing te winnen en kwam met een derde plaats op het erepodium. De eerste vier van iedere gewichtsklasse hebben zich geplaatst voor het NK welke in Tilburg wordt gehouden.

Nick Langerijs Noordelijk jeugd kampioen. 

De gewichtsklasse tot 38 kg. bij de jeugd tot 12 jaar was voor Nick Langerijs. De pas 10 jaar geworden Nick kwam met vier knap gewonnen wedstrijden in de finale. Daar moest hij het opnemen tegen Robert Tonijen uit Hasselt. Na een achterstand te hebben opgelopen kwam hij sterk terug en wist knap te scoren in de laatste minuut van de finale. Voor Nick een noordelijke titel. Broertje Jay wist bijna zijn broer te evenaren. Met aanvallend judo won hij vier wedstrijden. Alexander Christov van team Oost Groningen verraste Jay en won met ippon Voor Jay een uitstekend resultaat met een 2e plaats.

Norg17 distr. 15 Lois

Lois 2e

Norg17 distr. 15 Floor

Floor 3e

Norg17 distr. 12 Nick

Nick 1e

Norg17 distr. 12 Jay

Jay 2e

Zaterdagochtend weer vroeg uit bed richting Veenhuizen waar onze beginnende judoka’s aan deelnemen aan het Paul Dijkstra toernooi

Ze hadden allemaal iets gemeen ze waren erg zenuwachtig.

Dat had gelukkig geen invloed op de wedstrijden iedereen heeft fantastisch judo laten zien.

Benjamin verloor zijn eerste partijen maar won zijn laatste met Ippon. En werd hierdoor vierde.

Shane was erg op dreef en won bijna alle partijen met groot overmacht.

Helaas verliest een partij op beslissing en werd tweede in de poule.

Damiano won alle partijen en werd verdient eerste.

Thomas was niet helemaal fit en verloor zijn eerste partijen maar wist ook een partij te winnen . Ook voor Thomas een vierde plaats.

Ook Isac moest aan de bak een grote poule met drie gewonnen en twee verloren wedstrijden werd hij derde in de poule.

Als afsluiting voor judo vereniging Vos kwam Lindsay op de mat.

Die was voor iedereen een maatje te groot en won alle wedstrijden met groot overmacht en mocht de eerste plaats in ontvangst nemen.

Zeer geslaagde dag en leuk judo gezien beloofd wat voor de toekomst.

 

Benjamin 4e

Norg17 Shane 2e

Shane 2e

 Norg17 Damiano 1e

Damiano 1e

Norg17 Thomas 4e

Thomas 4e

Norg17 Lindsay 1e

Lindsay 1e

 

Slagharen 04-02-2016
 

Het ging weer uitstekend met de judoka’s. Tijdens het toernooi in Slagharen werden er 14 prijzen behaald. De nieuwe wedstrijdregels, waar vooraf nogal wat problemen mee werden voorspelt, blijken in de praktijk reuze mee te vallen.

Alex Wacker was goed bezig en behaalde de 1e plaats. Tom Akker en Nick Langerijs deden hetzelfde, beide ook 1e. Jammer was dat de prima judoënde Finn Wieringa na drie mooie ippons te hebben gescoord in een shime waza rolde. Hij was heel kort even buiten bewustzijn, 5 seconden, maar het reglement is duidelijk: hoe kort ook buiten bewustzijn, het is dan diskwalificatie voor het gehele toernooi. Dit ter bescherming van de judoka.

Wel heel erg jammer omdat hij zeker in de prijzen was gevallen.

Floor Maats, Lois Klein en Crifaa Blauw namen een 2e prijs mee. Onze zwaargewicht Erik Schimmel was ook goed bezig. Helaas werd een door hem zelf ingezette tiltechniek hem fataal in de finale partij.

Hij trok zijn opponent boven op hem en dus ippon tegen. Wel een fraaie 2e plaats.

Dimitri Boer is nog zoekende in welke klasse hij gaat deelnemen. Eigenlijk te licht voor de 66 kg. klasse en net te zwaar voor de 60 kg. klasse. Hij had het zwaar in Slagharen maar liet zich zo maar niet verslaan.

 Uiteindelijk werd hij nog knap 3e.

3e/4e plaatsen waren er voor Jay Langerijs, Daan Joldersma, Bente Wittendorp, Linsay Joldersma, Yrsa Wessel en Zen Groote.

Salgharen17 alex 1ee

Alex 1e

slagharen17 tom 1e

Tom 1e

Slagharen17 Nick 1e

Nick 1e

Slagharen17 Floor 2e

Floor 2e

Slagharen17Lois 2e

Lois 2e

Slagharen17 Crifaa 2e

Crifaa 2e

Slagharen17 Erik 2e

Erik 2e

Slagharen17 Jay 3e

Jay 3e

Slagharen17 Daan 3e

Daan 3e

Slagharen17 Bente 3e

Bente 3e

Slagharen17 Lindsay 3e

Lindsay 3e

Slagharen17 Yrsa 3e

Yrsa 3e

Slagharen17 Zen 3e

Zen 3e