Emmen 02-06-2018

In de sportzaal van de Rietlanden te Emmen werden de judo-examens gehouden. Er was veel belangstelling van familie, vrienden en bekenden. Niet iedereen was aanwezig door allerlei omstandigheden, en deze kunnen afspreken met de leraar om het examen op een ander moment te doen. Volgens voorzitter Jacob Vos waren de examinatoren tevreden over het technisch niveau en slaagde iedereen.
 
18 bandexamen groep 1
18 bandexamen groep 2
18 bandexamen groep 3

2/3-6-2018 Venray

Het Internationaal judo toernooi in Venray staat bekend om zijn grote in deelname en niveau. Het twee daagse toernooi werd voor de 44e keer georganiseerd met meer dan 1500 deelnemers uit Europa en Azië. In dit uitstekend georganiseerd toernooi konden de junioren dames van vereniging Vos heel goed meekomen.
In de lichtste klasse verloor Lois Klein alleen van een Russin. De andere wedstrijden werden met overtuiging gewonnen. Met een fraaie en zware bronzen medaille kwam zij op het podium.
Floor Maats was een gewichtsklasse hoger hoger gegaan. Dat resulteerde in drie knappe overwinningen. De wedstrijd om een finaleplaats werd ook goed begonnen. Met twee waarschuwingen voor de tegenstander wegens buiten de mat stappen leek het op een overwinning af te gaan. Er kwam echter geen resultaat meer zodat er in een ‘golden score’ de winst moest komen. Helaas werd er op de rand van de mat een score behaald door de Belgische tegenstander. In de wedstrijd om de derde plaats liet Floor  het niet meer beslissing aankomen. Met een omstrengelings techniek dwong zij de tegenstander tot aftikken en hiermee ook op het podium met de fraaie bronzen medaille.
Annabel Weber werd in een hogere gewichtsklasse als Floor ook derde en zij eveneens op het podium met brons.
Er werd alleen verloren van de latere winnaar Raspe. De andere wedstrijden werden knap gewonnen. In de wedstrijd om de derde plaats won zij in tien seconden. Met drie keer brons gingen de judoka’s terug naar Emmen. Een resultaat, behaald op het sterkste toernooi in Nederland, daar mag je best trots op zijn. De coach was dan ook zeer tevreden.
 
Lois 3e
18 venray Floor 3e
Floor 3e
18 venray Annabel 3e
Annabel 3e
18 venray Floor Annabel
Floor en Annabel

Slagharen 26-05-2018

Het aspiranten team van Vos is zaterdag in Slagharen winnaar geworden van het Emmy teamtoernooi. Gemakkelijk ging het niet maar de grote inzet van de judoka’s was de basis voor de overwinning. In de finale ronde werd gewonnen van het team Anbergen uit Slagharen. Deze werd 2e en Dedemsvaart 3e.
 
18 Emmybokaal teams

Hasselt 19-05-2018

Tijdens het zogenaamde B.P.O. toernooi in Hasselt werden er door de judoka’s van Vos prima resultaten bereikt.
Er werd drie keer een eerste plaats bereikt. Tom Akker, Floor Maats en Lois Klein werden zonder problemen 1e.
Nick en Jay Langerijs misten beide nipt de overwinning in de finale en daardoor een 2e plaats. Annalin Exel werd
bij de dames senioren 3e en verdient eigenlijk een extra beloning om met haar 48 kg. in de klasse tot 60 kg. mee te doen.
 
18 Hasselt Annalin 3e
 Annalin 3e
18 Hasselt Tom 1e
Tom 1e
18 Hasselt Floor 1e
Floor 1e
18 Hasselt Lois 1e
Lois 1e
18 Hasselt Nick 2e
Nick 2e
Jay 2e

Stiens 21-04-2018

Floor Maats was goed bezig in Stiens. Zij won de klasse tot 44 kg. en daarna werd zij ook nog tweede in de klasse tot 48 kg. Deze dubbele deelname kwam doordat er in de klasse tot 44 kg. een aantal deelnemers niet kwam opdagen door blessure leed.
Lois Klein was er ook weer goed bij. Jammer voor haar was een “golden score”wedstrijd even te lang voor haar en maakte een foutje die haar de wedstrijd kostte. Wel nog op het podium met een derde plaats.
Tom Akker kwam ook weer met knap judo op het podium met een derde plaats. Dit in een bijzonder grote poule met een
sterk deelnemers veld.

Assen 14-04-2018

Tijdens het zogenaamde Bartje judo toernooi in Assen behaalden de judoka’s van Vos vier keer goud. Ook werden er nog twee keer een zilveren en een bronzen medaille gewonnen. Mark Breider deed het bij de heren senioren in het zwaargewicht weer goed. Na een lange periode van niet op de wedstrijdmat, door veel studie en werk, besloot hij in Assen weer mee te doen. Breider bereikte de finale en kwam daar de twintig kilo zwaardere Robin Bonnes uit Almelo tegen. Dat ging goed maar Mark kwam wat ongelukkig in een houdgreep terecht waaruit hij niet meer kon ontsnappen. Toch knap om direct weer zilver te behalen na deze lange afwezigheid. Nick Langerijs was bij de jongens in uitstekende vorm en won daarbij zeer overtuigend al zijn wedstrijden en daarmee dus goud. Ook zijn broer Jay kwam in een andere klasse tot dezelfde prestatie door hierin eerste te worden, en de jongste broer Shane behaalde nog een gedeelde derde plaats en brons. Lois Klein deed wat van haar verwacht werd en blijft dit seizoen alleen maar winnen. Ook nu kwam zij op het hoogste trap van het erepodium. Bij de dames tot achttien jaar werd Annabel Weber eerste en Floor Maats werd hier tweede.
18 Assen Mark 2e
Mark 2e
18 Nick 1e
Nick 1e
18 Jay 1e
Jay 1e
Shane 3e
Annabal 1e
Floor 2e
 

Leek 07-04-2018

Lois Klein werd zaterdag 2e tijdens het NK judo tot 15 jaar welke in Leek werden gehouden. De kersverse Nederlands kampioen tot 18 jaar kwam tegen Julie Beurskens, van Theo Meijer Sport uit Leusden, tijdens de finale in de problemen door te gretig aan te vallen. Dit werd afgestraft met twee keer een waza ari, is half punt, tegen. Daarvoor had zij knap gewonnen van Anna Moonen uit Beveland met ippon, Demi Dohmen uit Geleen meteen ippon en Lisa van der Poelgeest uit Zoetermeer met een half punt. Ondanks het verlies in de finale mag Lois Klein best tevreden zijn met de behaalde resultaten in dit seizoen met als beste eindresultaat een gouden en zilveren plak behaald op een NK. Tom Akker was ondanks zijn twee verloren en een gewonnen partij ook wel tevreden in Leek. Gezien zijn inzet en resultaten komt zijn tijd nog wel.

 
18 NK 15 lois 2e
Lois 2e
18 NK 15 lois 2e. 1
Coach Vos en Lois