Dalfsen 05-11-2016

Tom Akker is in Dalfsen met 7 gewonnen wedstrijden de hoogste trede behaald.

Dalfsen16 Tom

Tom 1e

 

Borger 29-10-2016

De judovereniging Borger organiseerde voor de veertigste keer haar Hunebed Judo toernooi.

De judoka’s van Vos kwamen met 14 prijzen weer naar huis.

Voor de beginnende jeugd wedstrijdjudoka’s was een speciale groep en hier werd direct al goed gescoord. In deze groep werden Shane Langerijs en Damiano de Jong 1e. Lindsay Joldersma werd 3e en Dylan van Halen en Maarten Koopman kwamen op het podium met een 4e plaats.

De oudere en meer ervaren wedstrijdjudoka’s waren ook goed bezig. Crifaa Blauw werd 1e in de zware klasse. Dimitri Boer kwam uit in een voor hem zwaardere klasse en maakte met knappe ippons dat hij in de finale kwam. Deze verloor hij van Fissering en daarmee toch knap 2e. Jay en Nick Langerijs waren weer met nadruk aanwezig. Beide kwamen op het podium met een 1e plaats. Danny Goeree was de verrassing. Met nog weinig ervaring kwam hij toch op het podium en dat nog wel met een 2e plaats. Tom Akker werd ook knap 2e. Hij moest in zijn sterk bezette klasse alles geven en werd op beslissing verliezer in de finalepartij. Alex Wacker, Bente Wittendorp en Daan Joldersma werden in hun klasse 3e.

Borger16 Shane

Shane 1e

Borger16 Damiano

Damiano 1e

Borger16 Lindsay

Lindsay 3e

Borger16 Maarten

Maarten 4e

Borger16 Crifaa

Crifaa 1e

Borger16 Dimitri

Dimitri 2e

Borger16 Jay

Jay 1e

Borger16 Nick

Nick 1e

Danny 2e

Borger16 Tom 2e

Tom 2e

Borger16 Alex

Alex 3e

Borger16 Bente 3e

Bente 3e

Borger16 Daan

Daan 3e  

 

Emmen 8-10-2016

De Open Drentse judo kampioenschappen waren zaterdag een groot succes.
Meer dan 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen op 12 wedstrijdmatten in actie. Het groot aantal toeschouwers kon in sporthal Angelslo urenlang genieten van judo op hoog niveau. Bij een aantal seniorenklassen kon je genieten van topniveau. De klasse heren senioren tot 81 kg. was vanaf het begin tot het einde judo wat je graag ziet. Aanvallend en spectaculair. De Zweed Armin Didic won uiteindelijk de finale van deze klasse tegen Florian Dieck uit Duitsland. De organiserende vereniging Vos was in eigen huis er ook goed bij. Zowel bij de senioren als de junioren werden uitstekende resultaten behaald.
Rick Nieters kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kg. Dat deed hij met een voortreffelijk resultaat. Hij won met ippon de finale van Emil Bris die deel uitmaakt van de National Selectie Noorwegen. Erik Schimmel was in de zwaarste klasse bijzonder goed in vorm. Met knap uitgevoerde technieken en zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de finale. Hier kwam hij tegen Martin Nilsson van het West England Team. De Englander had geen antwoord op de snelle beenacties van Schimmel en verloor uiteindelijk met ippon. Lois Klein wint de lichtste klasse bij de junioren. Zij won alle wedstrijden met grote overmacht. De Zweedse Nana Bari van Staffanstorp judo kon niet tegen de aanvallende Klein op en verloor op beslissing de finale. Tom Akker en Alex Wacker kwamen allebei op het erepodium met een tweede plaats. Beide judoka,s verloren de finale. Zij kunnen echter tevreden terugzien op dit behaalde resultaat tijdens het supersterke toernooi. Jurrien Kugel uit Erica kwam ook tot een prima resultaat. Hij won de klasse tot 55 kg. heren junioren. Judovereniging Vos kreeg na afloop veel lof voor de organisatie. Het toernooi was eigenlijk te vol met het grote aantal deelnemers maar was zodanig strak geregeld dat alles prima verliep.

Gdynia (Polen) 17-07-2016

17 juli mocht Michelle Benjamins mee als geselecteerde door de JBN naar Polen om mee te doen aan de Junior European Cup tot 21 jaar in de gewichtsklasse tot 63 kg. 

Benjamins vocht zich sterk naar de finale door te winnen van de Poolse Eliza Wroblewska met een houdgreep. Ook de Poolse Barbera Kulik verloor met ippon. In de halve finale tegen de Duitse Hannah Deliu was er veel spanning doordat Benjamins op een grote achterstand kwam met wazari. Benjamins vocht wat ze waard was en opgeven was geen optie en scoorde ook wazari terug en door snelle reactie pakte ze direct door met een houdgreep. De finale moest Benjamins het opnemen tegen de Engelse Lubjana Piovensana die Benjamins direct lelijk verraste met een been techniek wat later niet meer in te halen was. 

Maar voor Michelle Benjamins uit Nieuwlande was het alsnog een top prestatie om als 2e te eindigen deze dag.

 

 

Polen16 Michelle

Michelle 2e

Klazienaveen 6-7-2016

Laura Hidding slaagt voor bruine band examen

examen laura16 1

Laura gefeliciteerd met het behalen van de bruine band

Klazienaveen 2-7-2016
 
Als het goed is heeft iedereen een uitnodiging gekregen om mee te doen aan ons onderling toernooi op zaterdag 9 juli a.s.
Dit wordt gehouden in sporthal ‘t Grootveld in Dalen.
De aanvang is 9.00 uur en meer info volgt tijdens de trainingen.
Uit ervaring weten wij dat de laatste week voor de zomervakantie de lessen c.q. trainingen slecht bezocht worden.
Dit door allerlei andere activiteiten b.v. op school. 
Daarom willen wij ons toernooi dan ook als afsluiting van het seizoen zien.
De gemiste trainingen worden weer ingehaald na de zomervakantie.
Voor wedstrijdjudoka’s kunnen er vroegtijdig aangepaste trainingen komen.
Bekijk dus regelmatig onze site.
Dus let op!!!!! Zomerstop trainingen gaat in op 11 juli tot weer beginnen van de lagere scholen.
 
Bestuur Judovereniging Vos

Venray 4-6-2016

Lois klein was tijdens het zeer sterk bezette internationaal judo toernooi te Venray weer bijzonder goed bezig. De talentvolle jeugdige judoka van Vos werd met grote overmacht kampioen in haar klasse. Zij won met ippon van een Rus, Belg, Nederlander en een Tsjechische judoka. De finale wederom tegen een Tsjechische judoka die ook met vol punt werd verslagen. Tom Akker was bij de jongens goed. In een poule van veel buitenlandse judoka’s won hij drie partijen. Hij verloor van een judoka uit de Oekraïne en werd uiteindelijk negende van de 53 deelnemers in deze klasse.

Laura Hidding begon goed bij de dames. Zij won de eerste partij van een Zwitser maar verloor daarna van een sterke Duitse judoka. In de strijd om het brons via de herkansing verloor zij nipt van een Belgische. Gastjudoka’s Arne Knol en Annalin wisten beide ook een partij te winnen maar kwamen daarna niet verder door een verloren wedstrijd.

Venray16 Lois

Lios 1e