Slagharen 6-7-2024

Het zogenaamde Emmy team toernooi voor jeugdteams was ook deze keer weer een leuk evenement. Dit toernooi heeft als sponsor Lunchroom Emmy in Slagharen vandaar ook de naam. Twaalf teams uit de regio namen deel aan dit goed georganiseerde toernooi. Het jeugdteam tot 10 jaar behaalde de eerste plaats en het team tot 12  jaar een tweede plaats. Voor iedere deelnemer een leuke medaille en voor beide teams ieder een judo beeldje.  
Op de foto beide teams met de coaches.
 

Emmen 29-06-2024

In sporthal de Rietlanden organiseerde judovereniging Vos zaterdag jl. de judo examens voor judoka's tot 15 jaar. Dit vond plaats in vier tijdsblokken. Onder grote belangstelling van ouders en andere belangstellenden werden in de volle sporthal de geleerde technieken gedemonstreerd. De vijf examinatoren hadden het druk maar waren na afloop zeer tevreden over het niveau. Voorzitter Jacob Vos was vol lof over de inzet van de judo jeugd op de club maar zeker ook over het enthousiasme van de ouders. Na de corona-dip die wij hebben gehad is het ledental alleen maar weer ongekend gegroeid en geven de wedstrijdresultaten hoop voor de toekomst, vertelde hij.

Drachten 25-05-2024
 
Jeugd judovereniging Vos vooraan bij noordelijke kampioenschappen te Drachten.
 
De noordelijke districtswedstrijden teams voor de jeugd waren voor vereniging Vos een aangename verrassing. Vooraf werden de resultaten niet hoog ingeschat, maar meer om ervaring op te doen voor de nog jonge judoka's. Het meisjesteam was zeker bijzonder succesvol. Met veel animo werden de wedstrijden gemaakt. Klea Cani was met haar 22 kilo veruit de lichtste judoka van alle teams maar vocht als een leeuw om haar wedstrijden te winnen van de veel zwaardere meisjes. Dat lukte niet helemaal maar Sophie Klaver maakte dat goed door wel alle wedstrijden te winnen. Lorena Schrik en Sofie Boon waren ook goed  in vorm en wonnen er twee. Sill Arends, als laatste van het team, kwam in de zwaarste klasse uit. Hierin was zij ook de lichtste maar zij liet zien dat er veel vechtlust in haar zit en gaf zich zomaar niet gewonnen.
Het meisjesteam verloor van Judo A-Zeven uit Heerenveen maar won van Sportschool Poelstra uit Stiens en de wedstrijd om de tweede plaats van Judo Academy NN uit Groningen. Door dit resultaat kwalificeerden zij zich voor deelname aan de Nationale kampioenschappen welke 16 juni in Nijmegen wordt gehouden.
Het jongensteam kwam ook ver. Met twee gewonnen teamwedstrijden en een verloren partij konden zij zich nog plaatsen voor deelname aan het NK. Helaas werd deze wedstrijd nipt verloren en werden zij uiteindelijk derde. Met grote inzet en motivatie van Emilio Weerman, James Hemel, Denzel Reurink, Rick Jonker, Dave Pieper en Boaz Schoonewille werd dit knappe resultaat bereikt. Zij gaan nu als team weer deelnemen aan de wedstrijd om de Emy bokaal die op 6 juli zal worden gehouden.
 
meisjes en jongensteam jvvos met coaches
 

Finsterwolde 18-05-2024

 
Het Blauwestad judotoernooi in Finsterwolde verliep naar wens wat resultaten betreft. De judoka's van Vos behaalden hier elf  prijzen. Zowel de beginners als gevorderden waren goed bezig. Rick Jonker en Lorena Schrik behaalden een eerste plaats bij het reguliere toernooi en Kaylee Weerman, als lichtste deelnemer in haar klasse, behaalde hier knap een tweede plaats. Sofie Boon, Kevin Klaver, Sophie Klaver en James Hemel zagen kans om de derde plaats te winnen.
Bij het zogenaamde opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka's werden Bram van der Belt en Luca Hemel eerste. Klea Cani en David van der Belt kwamen op het podium met een tweede plaats.
 
Lorena Schrik
Bram van de Belt 1e
Luca Hemel 1e
David van de Belt 2e
Kevin Klaver 3e
Sofie Boon 3e
Sophie Klaver 3e

Stiens 20-04-2024

In Stiens werden er weer een aantal knappe resultaten behaald tijdens de Friese Masters. Kaylee Weerman werd tweede in een sterke poule. James Hemel  en Sophie Klaver werden beiden knap eerste met alleen maar volle punten te scoren. Lorena Schrik verloor een wedstrijd maar herstelde zich heel goed door haar andere wedstrijden met ippon te winnen. Omdat zij in de finalepoule de meeste punten had, werd zij alsnog eerste. Sophie Boon en Emilio Weerman waren goed bezig maar konden helaas geen podiumplek behalen.

Judovereniging Vos behaalde tijdens het zogenaamde Lente toernooi in Beilen in totaal achttien prijzen. Dit in het gewone toernooi en het opstaptoernooi voor startende wedstrijdjudoka's. Bij de senioren was Dave van Lier weer goed bezig. Helaas verloor hij de finale en dus tweede. Opmerkelijk was wel de start bij de senioren van Nick en Jay Langerijs. Na een lange periode van afwezigheid op de wedstrijdmat lieten beiden zien dat zij weer terug willen komen op hun oude succesvolle niveau. Jay nam direct al brons mee en oudere broer Nick kwam net in punten tekort om op het podium te komen. De jongere judoka's scoorden ook prima. Bij de beginnende judoka's was het eveneens weer een goed resultaat. Nieuw waren de jonge dames Eliana Kappers met een eerste en Sill Arends met een tweede plaats. Ze wonnen vier partijen en kwamen in de finale tegen elkaar. Eliana won deze finale op beslissing. Uitschieters waren er ook. Sophie Klaver en Klea Cani werden beiden eerste met uitstekend judo

Resultaten judoka's: 1e Sophie Klaver, Kevin Klaver, Klea Cani, Luca Hemel, Bram van der Belt, Eliana Kappers, Rick Jonker.

2e Kaylee Weerman, Dave van Lier, Renzo Schirru, Sill Arends, Else Klopppenburg.

3e Lorena Schrik, Jay Langerijs, Giovanni Jagt, Emilio Weerman, Jasmijn Wijnands, Lars Oldewening, Jennifer Langerijs, Boaz Wijnands, Arwen van den Berg.
 
4e Owen Holscher, Giel van der Zande, Tygo Jalving, Eliv Wijnands, Finn Eijsinga, Gijs Koster, Lorenzo Massier en Gijs Klein.