Almelo/Beilen 21-03-2015

Tijdens het internationale Urenco judo toernooi in Almelo kwam Dave van Lier bij de senioren tot 81 kg. tot een knappe 2e plaats.
Alleen tegen de sterk judoënde Forian Dieck van JG Ladbergen uit Duitsland, die uiteindelijk 1e werd , kon hij niet winnen in de finale.
 
Lois Klein kwam wat sneu weg in Almelo. Na een gewonnen partij werden twee wedstrijden op beslissing van de scheidsrechters verloren, waarvan de laatste zeker niet terecht was.
 
Dave 2e

Het jaarlijkse Lente toernooi in Beilen, was zaterdag weer het strijdtoneel voor de judoka’s van Vos.

Met als uitblinker de jonge judoka Jay Langerijs. Hij wist al zijn partijen met ippon te winnen en mocht 1e prijs mee naar huis nemen.

Zijn oudere broer Nick Langerijs deed het in een andere gewichtsklasse ook uitstekend en mocht met zijn 2e plaats terug kijken op goed toernooi.

Yrsa Wessel kwam bij de dames in actie en wist met goed judo en vele partijen ook beslag te leggen op de 2e plaats in haar poule.

Dimitri Boer liet zaterdag zien dat er een stijgende lijn zit in zijn judo. En wist daarmee beslag te leggen op de 2e plaats in zijn poule.

De overige deelnemende judoka’s was Vos vielen (soms met wat pech) net buiten de prijzen. Maar konden ondanks de teleurstelling ook terugkijken op een goed toernooi.

Trainer-Coach Corstiaan van der Meer was daarom ook zeer te spreken over het vertoonde judo van de Judoka’s van Vos.

Jay 1e 

Nick 2e 

Yrsa 2e 

Dimitri 2e 

Roden 14-03-2015

Tijdens de Noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar plaatste Bjorn zich voor deelname aan het NK.
Deze worden zaterdag 4 april gehouden in Leek.
Op de foto staat hij 2e van rechts.
 
Natasja Meijer wint in Roden.
 
Natasja Meijer heeft met grote overmacht het zogenaamde ne waza toernooi gewonnen in Roden.
Onze veteraan versloeg iedereen met ippon.
Edgar Gunst kwam tot een mooie prestatie bij de heren met een 3e plaats.
Helaas liep hij een blessure op waardoor hij enige weken niet kan trainen.
 

Borger 7-3-2015

Negen judoka,s van Vos kwamen op het erepodium tijdens het zogenaamde Hunebed judo toernooi.
Dit toernooi werd voor de 39e keer georganiseerd door judo vereniging Borger.
Laura Hidding, Dimitri Boer en Bjorn Harders namen deel als extra voorbereiding op de Noordelijke kampioenschappen
tot 18 jaar welke zaterdag aanstaande worden gehouden in Roden. Laura en Bjorn werden 1e en Dimitri behaalde de 3e plaats.
Bij de jeugd tot 12 jaar was Alex Wakker in een uitstekende vorm. Met allemaal ippons scorende wist hij ook een 1e plaats te behalen.
Bente Wittendorp werd 2e bij de dames tot 15 jaar. Finn Wieringa, Jay langerijs en Nick Langerijs kwamen in de finale ronde.
Alle drie mochten de 2e prijs in ontvangst nemen. Dominique Peters werd in dezelfde leeftijdsgroep 3e.
Borger15 Laura 1e
Laura 1e 
Bjorn 1e
Dimitri 3e
Borger15 Alex 1e
Alex 1e 
Borger15 Bente 2e
Bente 2e
Borger15 Finn 2e
Finn 2e 
Borger15 Nick 2e
Nick 2e 
Borger15 Jay 2e  Dominiuqe 3e
Jay 2e Dominique 3e

Norg 14-02-2015

Het zogenaamde opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s werd gehouden in Norg. Judovereniging Vos kwam in resultaten uitstekend te voorschijn.
Aan het eind van de dag mochten de pupillen van de club maar liefst 15 medailles mee naar huis nemen en ook nog 7 stimulatie prijzen.
Het is altijd moeilijk om namen te noemen bij deze bijzonder goede prestaties, maar deze keer waren het de broers Langerijs die er bovenuit sprongen.
Vooral Nick Langerijs, die in iedere wedstrijd nog geen minuut nodig had om te winnen.
Floor Maats begint bij de oudere meisjes goed te presteren en werd nu 1e.
Arne Wessel deed hetzelfde bij de oudere jongens.
Jeffrey Klement zet zijn medaille reeks door en werd 1e bij de zwaardere mannen.
Finn Wieringa, Jay Langerijs en Max van der Stigchel kwamen na een spannende strijd eveneens op het podium met een 1e plaats.
Logisch was dat het coach-team van Vos in een goede stemming terug naar huis ging en zeer tevreden was over de behaalde successen.
Judoka’s goed in Sleen.
 
Judovereniging Vos had een druk weekend. In Nijmegen het NK en in Sleen het zogenaamde ijspegel toernooi. Tijdens dit toernooi werden er weer knappe prestaties behaald.
Laura Hidding en Lois Klein zijn de afgelopen periode goed bezig. Ook in Sleen behaalden beide 1e eerste prijs. Een 2e plaats werd behaald door Nick Langerijs, Bjorn Harders en Yrsa Wessel.
Nick de Jong wist met een 3e prijs nog op het erepodium te komen.
 
Twee judoka’s gediskwalificeerd voor de bronzen plak tijdens NK.
 
De nationale titelstrijd judo tot 21 jaar, welke werd gehouden in Nijmegen, was een kleine drama voor de judoka’s van vereniging Vos. Michelle Benjamins maakte een goede start in de klasse tot 63 kg. en kwam in de halve finale. Even niet goed opletten werd haar fataal. Met een ippon tegen miste zij de finaleplaats. In de strijd om het brons tegen Sanne Vermeer uit Sneek kwam zij op een riante voorsprong. Met nog een minuut wedstrijdtijd besloten de scheidsrechters om een aanval van Benjamins als een zogenaamde “’diving” te zien. Dit is verboden ter bescherming van de sporter en daar staat reglementair  diskwalificatie voor, en dat gebeurde dan ook.
Heel zuur voor Michelle Benjamins, maar zij kan zich troosten met de gedachte dat zij bij de nationale top blijft behoren met nu een vijfde plaats. Zij mag volgend jaar nog weer meedoen in deze leeftijdsgroep en kan dan revanche nemen.
Mark Breider was helemaal klaar om een prijs mee naar huis te nemen in de klasse tot 100 kg. Goed herstellende van een vervelende enkelblessure was de Emmenaar optimistisch. Helaas werd ook voor hem de finaleplaats verspert met een ippon tegen. In de herkansing werd nog wel knap gewonnen van Chrifi uit Arnhem met ippon. De wedstrijd om het brons ging tegen Braakhuis uit Almelo. Met grote overwicht, en voorsprong in de wedstrijd, pakte hij de broekspijp van Braakhuis in het grondgevecht en dat mag niet meer. Hier staat ook diskwalificatie voor en dat gebeurde nu weer. Mark Breider mag volgend jaar ook nog meedoen en troost zich met de gedachte dat met hard blijven trainen de medaille dan mee naar Emmen gaat. Coach Jacob Vos werd naar de tribune verbannen door de scheidsrechter. Hij is niet tevreden met het resultaat maar wel content dat de judoka’s mee blijven doen met de besten van Nederland.
 
Lois 1e 
Laura 1e 
Nick 2e 
Ysra 2e 
Bjorn 2e  Nick 3e 
Slagharen 31-01-2015
 
Weer goede judo resultaten.
 
Tijdens het Noord Oost toernooi gehouden te Slagharen zijn er door de judoka’s van Vos uitstekende resultaten behaald.
Lois Klein was weer goed bezig en kwam tot een 1e plaats. Met prima judo en aanvallend, zoals wij gewend zijn van haar, kwam zij tot deze ereplaats.
Ook Nick Langerijs wist een 1e plaats te behalen. Eveneens met goed en aanvallend judo mocht hij ook de fraaie bokaal in ontvangst nemen als beloning.
Laura Hidding kwam eindelijk weer op het podium. De ziekte van Pfeiffer had maandenlang toch een behoorlijke wissel getrokken op haar conditie. De inzet en techniek belooft weer veel voor de toekomst.
Uiteindelijk behaalde zij de finale en een 2e plaats.
Merel Jagt kwam tot hetzelfde resultaat. Het lijkt erop dat zij nu de weg naar het erepodium heeft gevonden.
Bjorn Hadder en Dimitri Boer werden beide 3e in hun klasse.
Opmerkelijk is nog wel dat Vos met 8 judoka’s heeft ingeschreven en 6 daarvan op het podium kwamen.
 
Breider en Benjamins naar NK judo.
 
Zaterdag worden in Nijmegen de National judo kampioenschappen tot 21 jaar gehouden.
Van judovereniging Vos doen Mark Breider en Michelle Benjamins mee aan dit kampioenschap.
Beide zijn gekwalificeerd en zijn niet kansloos om op het erepodium te komen.
Een vervelende blessure aan zijn voet kan een rol spelen in de te behalen prestatie van Breider, maar hij is vol goede moed en gebrand om een medaille te behalen.
Benjamins, die ook bij het steunpunt in Heerenveen traint, heeft ook zicht op een medaille.
De vorm van de dag zal bepalend zijn welke kleur dit gaat worden.
De noordelijke titel behaalde zij met grote overmacht.
 

Eindhoven en Dedemsvaart 10-01-2015

Mark Breider werd 2e tijdens het zogenaamde Espoir toernooi een internationaal toptoernooi in Eindhoven. De Emmenaar behaalde dit resultaat in de klasse boven 100 kg.

Hij won de halve finale van Mark Roon uit Schiedam met ippon maar raakte geblesseerd en begon de niet fit aan de finale en  verloor de finale met ippon van Jur Spijker uit Tilburg. Deze wedstrijden waren tevens een meetmoment voor EK en WK tot 21 jaar van de Judo Bond Nederland.

Lois Klein wist zaterdag het 36e wintertoernooi in Dedemsvaart, met grote overmacht op haar naam te schrijven. De 10 jarige judoka van Vos, wist al haar partijen met vol punt in haar voordeel te beslissen.

Voor Bjorn Harders was het zijn eerste toernooi in de -18 leeftijdscategorie. Na verlies met minimaal verschil in de eerste ronde wist Bjorn zich knap te herstellen en alle overige wedstrijden in zijn poule winnend af te sluiten. En kon daarmee beslag leggen op de 2e plek.

Nick Langerijs wist zich in een grote poule, te plaatsen voor de finale ronde. En met een aantal mooie punten, mocht Nick het brons in zijn gewichtsklasse mee naar huis nemen. Merel Jagt plaatse zich in een grote poule knap voor de finale ronde, maar viel met een 4e plek net binnen de prijzen. De overige deelnemende judoka’s van Vos vielen net buiten de prijzen. Maar er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar bij de judoka’s , volgens trainer/coach Corstiaan van der Meer. 

Mark

Lois