Judoka’s goed in Sleen.
 
Judovereniging Vos had een druk weekend. In Nijmegen het NK en in Sleen het zogenaamde ijspegel toernooi. Tijdens dit toernooi werden er weer knappe prestaties behaald.
Laura Hidding en Lois Klein zijn de afgelopen periode goed bezig. Ook in Sleen behaalden beide 1e eerste prijs. Een 2e plaats werd behaald door Nick Langerijs, Bjorn Harders en Yrsa Wessel.
Nick de Jong wist met een 3e prijs nog op het erepodium te komen.
 
Twee judoka’s gediskwalificeerd voor de bronzen plak tijdens NK.
 
De nationale titelstrijd judo tot 21 jaar, welke werd gehouden in Nijmegen, was een kleine drama voor de judoka’s van vereniging Vos. Michelle Benjamins maakte een goede start in de klasse tot 63 kg. en kwam in de halve finale. Even niet goed opletten werd haar fataal. Met een ippon tegen miste zij de finaleplaats. In de strijd om het brons tegen Sanne Vermeer uit Sneek kwam zij op een riante voorsprong. Met nog een minuut wedstrijdtijd besloten de scheidsrechters om een aanval van Benjamins als een zogenaamde “’diving” te zien. Dit is verboden ter bescherming van de sporter en daar staat reglementair  diskwalificatie voor, en dat gebeurde dan ook.
Heel zuur voor Michelle Benjamins, maar zij kan zich troosten met de gedachte dat zij bij de nationale top blijft behoren met nu een vijfde plaats. Zij mag volgend jaar nog weer meedoen in deze leeftijdsgroep en kan dan revanche nemen.
Mark Breider was helemaal klaar om een prijs mee naar huis te nemen in de klasse tot 100 kg. Goed herstellende van een vervelende enkelblessure was de Emmenaar optimistisch. Helaas werd ook voor hem de finaleplaats verspert met een ippon tegen. In de herkansing werd nog wel knap gewonnen van Chrifi uit Arnhem met ippon. De wedstrijd om het brons ging tegen Braakhuis uit Almelo. Met grote overwicht, en voorsprong in de wedstrijd, pakte hij de broekspijp van Braakhuis in het grondgevecht en dat mag niet meer. Hier staat ook diskwalificatie voor en dat gebeurde nu weer. Mark Breider mag volgend jaar ook nog meedoen en troost zich met de gedachte dat met hard blijven trainen de medaille dan mee naar Emmen gaat. Coach Jacob Vos werd naar de tribune verbannen door de scheidsrechter. Hij is niet tevreden met het resultaat maar wel content dat de judoka’s mee blijven doen met de besten van Nederland.
 
Lois 1e 
Laura 1e 
Nick 2e 
Ysra 2e 
Bjorn 2e  Nick 3e 
Slagharen 31-01-2015
 
Weer goede judo resultaten.
 
Tijdens het Noord Oost toernooi gehouden te Slagharen zijn er door de judoka’s van Vos uitstekende resultaten behaald.
Lois Klein was weer goed bezig en kwam tot een 1e plaats. Met prima judo en aanvallend, zoals wij gewend zijn van haar, kwam zij tot deze ereplaats.
Ook Nick Langerijs wist een 1e plaats te behalen. Eveneens met goed en aanvallend judo mocht hij ook de fraaie bokaal in ontvangst nemen als beloning.
Laura Hidding kwam eindelijk weer op het podium. De ziekte van Pfeiffer had maandenlang toch een behoorlijke wissel getrokken op haar conditie. De inzet en techniek belooft weer veel voor de toekomst.
Uiteindelijk behaalde zij de finale en een 2e plaats.
Merel Jagt kwam tot hetzelfde resultaat. Het lijkt erop dat zij nu de weg naar het erepodium heeft gevonden.
Bjorn Hadder en Dimitri Boer werden beide 3e in hun klasse.
Opmerkelijk is nog wel dat Vos met 8 judoka’s heeft ingeschreven en 6 daarvan op het podium kwamen.
 
Breider en Benjamins naar NK judo.
 
Zaterdag worden in Nijmegen de National judo kampioenschappen tot 21 jaar gehouden.
Van judovereniging Vos doen Mark Breider en Michelle Benjamins mee aan dit kampioenschap.
Beide zijn gekwalificeerd en zijn niet kansloos om op het erepodium te komen.
Een vervelende blessure aan zijn voet kan een rol spelen in de te behalen prestatie van Breider, maar hij is vol goede moed en gebrand om een medaille te behalen.
Benjamins, die ook bij het steunpunt in Heerenveen traint, heeft ook zicht op een medaille.
De vorm van de dag zal bepalend zijn welke kleur dit gaat worden.
De noordelijke titel behaalde zij met grote overmacht.
 

Eindhoven en Dedemsvaart 10-01-2015

Mark Breider werd 2e tijdens het zogenaamde Espoir toernooi een internationaal toptoernooi in Eindhoven. De Emmenaar behaalde dit resultaat in de klasse boven 100 kg.

Hij won de halve finale van Mark Roon uit Schiedam met ippon maar raakte geblesseerd en begon de niet fit aan de finale en  verloor de finale met ippon van Jur Spijker uit Tilburg. Deze wedstrijden waren tevens een meetmoment voor EK en WK tot 21 jaar van de Judo Bond Nederland.

Lois Klein wist zaterdag het 36e wintertoernooi in Dedemsvaart, met grote overmacht op haar naam te schrijven. De 10 jarige judoka van Vos, wist al haar partijen met vol punt in haar voordeel te beslissen.

Voor Bjorn Harders was het zijn eerste toernooi in de -18 leeftijdscategorie. Na verlies met minimaal verschil in de eerste ronde wist Bjorn zich knap te herstellen en alle overige wedstrijden in zijn poule winnend af te sluiten. En kon daarmee beslag leggen op de 2e plek.

Nick Langerijs wist zich in een grote poule, te plaatsen voor de finale ronde. En met een aantal mooie punten, mocht Nick het brons in zijn gewichtsklasse mee naar huis nemen. Merel Jagt plaatse zich in een grote poule knap voor de finale ronde, maar viel met een 4e plek net binnen de prijzen. De overige deelnemende judoka’s van Vos vielen net buiten de prijzen. Maar er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar bij de judoka’s , volgens trainer/coach Corstiaan van der Meer. 

Mark

Lois

Hoogeveen 20-12-2014

Het G-judo toernooi welke gehouden werd in Hoogeveen was voor de twee deelnemers van de G-judo groep van Vos een groot succes.
Hessel Smit deed voor het eerst aan wedstrijden mee en maakte direct al een grote indruk.
Hij won alle vier wedstrijden met grote overmacht en daarmee de eerste plaats.
Coen Roelofs maakte zeven wedstrijden. Hij verloor de tweede en moest daardoor twee extra wedstrijden maken omdat er drie gelijke punten behaalden. Deze extra wedstrijden won hij met grote scores en werd daardoor ook eerste.
Beide mochten een fraaie prijs in ontvangst nemen.
Begeleider Geert Ottens was bijzonder trots op deze prestaties. Jacob Vos opperde dat, ook mede door dit succes,
volgend jaar er nog meer judoka,s van de club aan dit goed georganiseerde toernooi gaan deelnemen.
Op de foto van l. naar r. de kampioenen Hessel Smit, begeleider Geert Ottens en Coen Roelofs.

Judoka Dave van Lier na twee jaar weer op het podium.

Na een periode van twee jaar afwezig te zijn geweest op de wedstrijdmat was senior judoka Dave van Lier weer opnieuw actief en niet zonder succes.
In een gewichtsklasse die beduidend hoger was dan zijn eigen gewicht kwam de tachtig kilo wegende van Lier direct al weer tot een prima resultaat. Hij bereikte het erepodium met een 3e plaats.
De reden van afwezigheid was een militaire opleiding die nu is afgerond. Coach Jacob Vos was zeer tevreden. Zeker ook, omdat van Liere hem duidelijk maakte dat hij weer volop aan de bak wil als wedstrijdjudoka. Wij maken weer graag gebruik van zijn kwaliteiten en kunnen hem goed gebruiken in ons senioren team vertelde Vos.

 

Hessel, Geert en Koen

Hoogeveen 14 Dave

Dave

13-12-2014
Veel respect ging uit naar Ancella Posthumus. Donderdag nog een spuit in haar schouder gehad en zaterdag alweer op de judomat. Ondanks alle blessure leed toch weer in de prijzen met een 3e plaats.
Lois Klein kwam tot de finale ronde. Op beslissing werd zij verliezer van de finale maar toch een knappe 2e plaats.
Nick Langerijs was bij de jongste jeugd goed bezig. Met alleen maar ippons scorende wist hij 1e te worden.
Van de tien inschrijvingen waren er vier niet aanwezig door ziekte.

29-11-2014

De jeugd judoka’s van Vos waren bijzonder goed op dreef tijdens het zogenaamde Dingspiltoernooi.
Er werden in totaal 8 fraaie bekers gewonnen en 1 stimuleringsmedaille.
Bij de meisjes werd Yrsa Wessel 1e, Alice Wieringa 2e en Bente Wittendorp 3e.
Bij de jongens behaalden Arne Wessel en Nick de Jonge een 1 prijs. Jay Langerijs, Nick Langerijs en Alex Wacker een 2e prijs.
Finn Wieringa mocht de fraaie aanmoedigingsprijs mee naar huis nemen.
Komende zaterdag gaat er een andere groep meedoen in Veendam met daarbij ook de junioren en een aantal senioren.