Finsterwolde 18-05-2024

 
Het Blauwestad judotoernooi in Finsterwolde verliep naar wens wat resultaten betreft. De judoka's van Vos behaalden hier elf  prijzen. Zowel de beginners als gevorderden waren goed bezig. Rick Jonker en Lorena Schrik behaalden een eerste plaats bij het reguliere toernooi en Kaylee Weerman, als lichtste deelnemer in haar klasse, behaalde hier knap een tweede plaats. Sofie Boon, Kevin Klaver, Sophie Klaver en James Hemel zagen kans om de derde plaats te winnen.
Bij het zogenaamde opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka's werden Bram van der Belt en Luca Hemel eerste. Klea Cani en David van der Belt kwamen op het podium met een tweede plaats.
 
Lorena Schrik
Bram van de Belt 1e
Luca Hemel 1e
David van de Belt 2e
Kevin Klaver 3e
Sofie Boon 3e
Sophie Klaver 3e

Stiens 20-04-2024

In Stiens werden er weer een aantal knappe resultaten behaald tijdens de Friese Masters. Kaylee Weerman werd tweede in een sterke poule. James Hemel  en Sophie Klaver werden beiden knap eerste met alleen maar volle punten te scoren. Lorena Schrik verloor een wedstrijd maar herstelde zich heel goed door haar andere wedstrijden met ippon te winnen. Omdat zij in de finalepoule de meeste punten had, werd zij alsnog eerste. Sophie Boon en Emilio Weerman waren goed bezig maar konden helaas geen podiumplek behalen.

Judovereniging Vos behaalde tijdens het zogenaamde Lente toernooi in Beilen in totaal achttien prijzen. Dit in het gewone toernooi en het opstaptoernooi voor startende wedstrijdjudoka's. Bij de senioren was Dave van Lier weer goed bezig. Helaas verloor hij de finale en dus tweede. Opmerkelijk was wel de start bij de senioren van Nick en Jay Langerijs. Na een lange periode van afwezigheid op de wedstrijdmat lieten beiden zien dat zij weer terug willen komen op hun oude succesvolle niveau. Jay nam direct al brons mee en oudere broer Nick kwam net in punten tekort om op het podium te komen. De jongere judoka's scoorden ook prima. Bij de beginnende judoka's was het eveneens weer een goed resultaat. Nieuw waren de jonge dames Eliana Kappers met een eerste en Sill Arends met een tweede plaats. Ze wonnen vier partijen en kwamen in de finale tegen elkaar. Eliana won deze finale op beslissing. Uitschieters waren er ook. Sophie Klaver en Klea Cani werden beiden eerste met uitstekend judo

Resultaten judoka's: 1e Sophie Klaver, Kevin Klaver, Klea Cani, Luca Hemel, Bram van der Belt, Eliana Kappers, Rick Jonker.

2e Kaylee Weerman, Dave van Lier, Renzo Schirru, Sill Arends, Else Klopppenburg.

3e Lorena Schrik, Jay Langerijs, Giovanni Jagt, Emilio Weerman, Jasmijn Wijnands, Lars Oldewening, Jennifer Langerijs, Boaz Wijnands, Arwen van den Berg.
 
4e Owen Holscher, Giel van der Zande, Tygo Jalving, Eliv Wijnands, Finn Eijsinga, Gijs Koster, Lorenzo Massier en Gijs Klein.
 

Slagharen 9-3-2024

De laatste ronde van het starters jeugdjudo toernooi werd gehouden in Slagharen. De organiserende vereniging Anbergen had veel gedaan om de prijswinnaars in de schijnwerpers te zetten, dit letterlijk en figuurlijk. Deze eindronde was mede daarom een feest voor de jonge judoka's en met name voor de jeugd van judovereniging Vos. Zij behaalden  in totaal 16 prijzen en waren daar super blij mee. Dat is ook te zien op de foto's. Judoka's, ouders en coaches gingen tevreden naar huis.
Prijswinnaars: 1e Bram van der Belt, Rick Jonker, Luca Hemel, Klea Cani, Jake Kremer. 
                        2e Owen Holscher, Lorena Schrik, Renzo Schirru, Giel van der Sande, Chase Kremer.
                        3e Kevin Meems, Jan Joop Prigge, Nick de Lange, Casper Kaiser, 4e Amy Steenbergen, Finn Eijsinga.
 

Dedemsvaart 24-2-2024

Afgelopen zaterdag is een klein groepje van de jonge wedstrijdjudoka’s afgereisd naar Dedemsvaart voor een trainingsdag. Hier werden twee trainingen van anderhalf uur gemaakt. Er kwamen veel clubs uit Noord-Nederland en voor ons was dit de eerste keer. Er is hard getraind en veel plezier beleefd!

Emmen 10-02-2024

Onder grote belangstelling van ouders, opa's, oma's en vrienden ging zaterdag de eerste ronde van de jeugd judo competitie van start. Een competitie die over drie ronden wordt gehouden. Een opstaptoernooi voor witte banden om ze kennis te laten maken met de wedstrijdsport en laagdrempelig. Meerdere verenigingen uit de regio hadden zich ingeschreven om deel te nemen aan deze competitie. Ondanks carnaval was het vol. Deze eerste ronde werd georganiseerd door judovereniging Vos, die zeer tevreden was over de nu al grote inzet van de jonge sporters. De aangepaste spelregels blijken ook een succes te zijn. Niet stoppen bij een vol punt maar de hele wedstrijd tijd vol maken. Onder toezicht van een waarnemer mogen zij dan zelf, na einde wedstrijd tijd, onderling bepalen wie de winnaar is. De Judo Bond Nederland is uiteraard ook nu belangstellend over de deelname en ervaring. De volgende ronde wordt gehouden in Slagharen en de laatste in Dedemsvaart.