Slagharen/Almelo 7-12-2019

In Slagharen werd zaterdag de laatste toernooi ronde gehouden voor beginnende wedstrijdjeugd. Dit toernooi is speciaal opgezet om startende jeugd ervaring op te laten doen in de wedstrijdsport en ging over drie zaterdagen. De jonge judoka,s van Vos waren uiterst succesvol met tien ereplaatsen en dus enthousiast. Er werden vier eerste plaatsen behaald door Kaylee Lambers, Brandon Langerijs, Sophie Jansen en Ryan Westerkamp. Tweede plaatsen voor Levi- van der Sluis, Sven Winkelman en Damian Langerijs. Derde plaatsen voor Sem Kremer, Brent Mensen en Amber Doek. Sem Sandker viel net buiten de prijzen maar wel een ervaring rijker.
 
Floor Maats van JVVos was als gast judoka gevraagd voor het team van Stichting Judosport Oost. Zij kwam uit in de klasse tot 52kg. tijdens het NK teams in Almelo. Floor won 3 van de 4 wedstrijden en slaagde het team van Judosport Oost erin om 3e van Nederland te worden.
 
Kaylee 1e
Brandon 1e
Sophie 1e
Ryan 1e Damian 2e
Levi 2e
Sem(L) Ambra 3e Sven 2e
Sem Kremer 3e
Brent 3e
Floor(2e van rechts)

Hoogezand 30-11-2019

In Hoogezand werd er gejudood door judoka's van J.V.Vos

Hier werd Floor Maats 2e en Tom Akker 3e

Floor 2e

 

 

Venray 23-11-2019

De 20 jarige Hessel Smit won afgelopen zaterdag in de zwaarste klasse met grote overmacht het Open Nederlandse G-judotoernooi categorie 2 te Venray. Hessel liet zien dat hij terug is en nog steeds tot de top behoort. Ondanks een vervelende knie blessure moest Hessel drie jaar terug noodgedwongen een stap terug doen. Wat volgde was een zware knieoperatie en een langdurig herstel. Nu Hessel weer fit is wilde hij graag laten zien dat hij het spelletje nog steeds goed beheerst en dit deed hij dan ook met grote overtuiging. Uiteraard begon in de ochtend de zenuwen wat te spellen, maar desondanks begon Hessel goed aan zijn eerste partij. Dit was tegen Thijs Zwart van Budoschool Amsterdam. Deze werkte hij binnen enkele seconden naar de grond wat leidde tot een score. Hessel twijfelde geen moment en maakte de partij af door middel van een houdgreep. Nu de spanning er af was bij Hessel begon hij aan zijn tweede partij. Dit was tegen Marco van Kaathoven van Budoschool Tanoshii uit Noord Brabant. Dit ging echter niet zo gemakkelijk als zijn eerste partij. Door een geweldige actie van Hessel wat hem een score opleverde, kwam hij helemaal los en wat vrij snel resulteerde in een tweede score wat het einde van de partij betekende in het voordeel van Hessel. Vol moed en zelfvertrouwen begon Hessel aan zijn derde partij tegen Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Deze werd wat overrompelt door de felle opening van de judoka van Vos wat resulteerde in een vrij snelle winst door een goed uitgevoerde tiltechniek. Nu Hessel zijn derde partij ook afsloot met winst wilde Hessel nog maar één ding en dat was Kampioen worden. Er stond echter nog maar één iemand in de weg om goud te halen en dat was de zwaargewicht Ben Thompson uit Engeland. Hessel liet direct zien dat niemand hem die gouden plak meer kon ontnemen want hij werkte de zwaargewicht uit Engeland met volle overtuiging vol op zijn rug. En goud was een feit.

 

Borger 2-11-2019

In Borger werd het Hunebed judotoernooi gehouden. De judoka’s van Vos waren hier goed bezig. Bij de jeugd werden zes prijzen behaald. 1e Sophie Janssen en Tamir Girejev. 2e werden Julian van Oosten en Luka Wolters. Een 3e prijs was er voor Brandon Langerijs en Damion Langerijs. De junioren Floor Maats, Tom Akker en Jay Langerijs kwamen tot een 2e plaats.


Floor 2e

Tom 2e

Jay 2e

 

Zwolle 26-10-2019

Een kleine groep judoka’s van Vos heeft deelgenomen aan het IJsel Vecht toernooi in Zwolle. Het resultaat was goed omdat ze allemaal een prijs meenamen. De dames klasse tot 57 kg. werd uiteindelijk een finale tussen beide clubgenoten Annabel Weber en Floor Maats. Annabel won de wedstrijd door een houdgreep te maken en daarmee de 1e plaats. Voor Floor een verdiende 2e plaats door haar enorme inzet. Tom Akker kwam ook in de finale bij de heren junioren. Helaas verloor hij deze en dus 2e. Een golden score wedstrijd vooraf tegen een Engelsman van 8 minuten had te veel energie gevraagd om de finale te winnen. De startende wedstrijd judoka’s deden het ook heel goed. Sophie Janssen won 4 wedstrijden met een ippon en werd daarmee 1e. Bij de jongens mocht Kyan Sanders de 3e prijs meenemen met 3 gewonnen wedstrijden.

Annabel 1e Floor 2e

Tom 2e

Sophie 1e

 

Klazienaveen 20-10-2019

Beste judoka's, ouders en verzorgers

Zoals de meesten weten is er tijdens vakanties geen training. Vandaar is er de komende week(week 43 21-25 oktober) geen training in verband met de herfstvakantie. Met uitzondering van de seniorengroep.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Emmen 12-10-2019

In sporthal Angelslo was het weer een spannende strijd om de open Drentse titel tussen de judoka,s om de fraaie medaille te winnen die organisatie JVVos beschikbaar had gesteld voor een podium plaats. Het team van Judo Veendam had met een groot aantal deelnemers ingeschreven en won de meeste prijzen. Ook het selectie team van England Judo ging met veel medailles terug huis. Topjudo Utrecht was derde met het aantal prijzen. De selecties van de Noren en Zweden namen ook veel prijzen mee. Het aantal landen met deelname is groter geworden met Bulgarije en Spanje erbij. Judovereniging Vos kwam deed het in dit zeer sterke deelnemersveld van hoog niveau heel goed met drie judoka’s op het podium. Jammer was het niet kunnen deelnemen wegens knieblessure en operatie van Mark Breider en Erik Schimmel. Beiden potentiële prijswinnaars bij de heren. Bij de dames kon de topper Michelle Benjamins niet deelnemen wegens ziekte. In de jeugdklasse wist Jay Langerijs derde te worden. Hij scoorde in de voorronden met ippons maar een kleine vergissing werd hem noodlottig voor een finaleplaats. Gelukkig zag hij nog wel kans om de herkansing te winnen. Floor Maats won de klasse tot 52 kilo bij de dames. Met aanvallend judo is Floor in haar beste doen. Zeer gedreven om in eigen huis te winnen won zij al haar wedstrijden en dus een finaleplaats. Deze finale was niet makkelijk tegen de ook aanvallend ingestelde Felicia Granudd van Landvetter Judo uit Zweden. In de reguliere tijd wist Floor Maats te scoren met een half punt. Maar ook Granudd scoorde op het laatste moment nog een half punt en daarmee een gelijke stand. De golden score moest de beslissing brengen. In een slopend gevecht wist Floor Maats te scoren met nog een half punt en hiermee de eerste plaats. Benjamin Heeres werd eerste in de zwaargewicht klasse bij de heren senioren. Na een drietal slopende wedstrijden kwam hij in de finale. Hier won de gast judoka van Vos door te winnen van Gert Rabe met een ippon.

Floor 1e

Jay 3e