Klazienaveen 20-10-2019

Beste judoka's, ouders en verzorgers

Zoals de meesten weten is er tijdens vakanties geen training. Vandaar is er de komende week(week 43 21-25 oktober) geen training in verband met de herfstvakantie. Met uitzondering van de seniorengroep.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Emmen 12-10-2019

In sporthal Angelslo was het weer een spannende strijd om de open Drentse titel tussen de judoka,s om de fraaie medaille te winnen die organisatie JVVos beschikbaar had gesteld voor een podium plaats. Het team van Judo Veendam had met een groot aantal deelnemers ingeschreven en won de meeste prijzen. Ook het selectie team van England Judo ging met veel medailles terug huis. Topjudo Utrecht was derde met het aantal prijzen. De selecties van de Noren en Zweden namen ook veel prijzen mee. Het aantal landen met deelname is groter geworden met Bulgarije en Spanje erbij. Judovereniging Vos kwam deed het in dit zeer sterke deelnemersveld van hoog niveau heel goed met drie judoka’s op het podium. Jammer was het niet kunnen deelnemen wegens knieblessure en operatie van Mark Breider en Erik Schimmel. Beiden potentiële prijswinnaars bij de heren. Bij de dames kon de topper Michelle Benjamins niet deelnemen wegens ziekte. In de jeugdklasse wist Jay Langerijs derde te worden. Hij scoorde in de voorronden met ippons maar een kleine vergissing werd hem noodlottig voor een finaleplaats. Gelukkig zag hij nog wel kans om de herkansing te winnen. Floor Maats won de klasse tot 52 kilo bij de dames. Met aanvallend judo is Floor in haar beste doen. Zeer gedreven om in eigen huis te winnen won zij al haar wedstrijden en dus een finaleplaats. Deze finale was niet makkelijk tegen de ook aanvallend ingestelde Felicia Granudd van Landvetter Judo uit Zweden. In de reguliere tijd wist Floor Maats te scoren met een half punt. Maar ook Granudd scoorde op het laatste moment nog een half punt en daarmee een gelijke stand. De golden score moest de beslissing brengen. In een slopend gevecht wist Floor Maats te scoren met nog een half punt en hiermee de eerste plaats. Benjamin Heeres werd eerste in de zwaargewicht klasse bij de heren senioren. Na een drietal slopende wedstrijden kwam hij in de finale. Hier won de gast judoka van Vos door te winnen van Gert Rabe met een ippon.

Floor 1e

Jay 3e

Veendam 21-09-2019

Tijdens het goed georganiseerde judotoernooi in Veendam presteerde Floor Maats uitstekend. Zij kwam mede door haar grote inzet in de finale. Helaas kon zij van Vera Raspe niet winnen maar kwam met een keurige 2e plaats op het erepodium.

Floor 2e

Visbek 2-6-2019

Tom Akker en Alex Wacker kwamen beide op de mat in het Duitse Visbek bij het Adidas Tiger Cup judo toernooi. Tom Akker kwam met fraaie ippons in de finale. In een spannend duel waar beide judoka’s alles gaven moest de Golden Score de beslissing brengen. Na bijna 12 minuten judo werd Tom winnaar, en dus 1e, omdat zijn tegenstander het opgaf door konditie tekort. Alex Wacker was ook heel goed bezig. Helaas verloor hij een wedstrijd en kwam daarmee in de herkansing. Deze herkansingsronde won hij knap en mocht de 3e prijs mee naar huis nemen.

Tom 1e

Alex 3e

 

Bielsko Biala/Hasselt 18-05-2019 

Judoka Lois Klein leverde in Polen een knappe prestatie door brons te winnen in haar gewichtsklasse. De judoka van Vos was naar Bielsko Biala afgevaardigd door de Judo Bond Nederland om deel te nemen aan de European Judo Cup. Dit was niet zonder succes. Van de vier gespeelde wedstrijden won zij er drie met ippon. De openingswedstrijd tegen Olivia Onysk uit Polen werd met ippon gewonnen. Tegen Gunes Muberra uit Turkije werd helaas verloren. In de herkansings ronde maakte zij prima wedstrijden door te winnen van Karina Minnikaeva uit Rusland en Ghjuliana Ballo uit Frankrijk.
 
In Hasselt werd door Floor Maats weer een goed resultaat behaald op het BPO toernooi. Zij maakte de stap naar een hogere gewichtsklasse en dat pakte direct al goed uit. Zij kwam met grote inzet tot de finaleronde. Hierin verloor zij alleen van Milva Baar uit Arnhem.
 
Lois 3e
Floor 2e

Klazienaveen 15-05-2019

Zaterdag 25 mei zijn de bandexamens deze worden gehouden in de gymzaal in de Rietlanden tegenover de Jumbo.

We hebben de judoka's in drie groepen ingedeeld.

- Groep 1 is voor de leeftijden tot en met 8 jaar aanvangstijd is 9.00 uur.
- Groep 2 is voor de leeftijden 9,10 en 11 jaar aanvangstijd 10.00 uur.
- Groep 3 is voor 12 jaar en ouder 11.30 uur .

Zorg dat je in je judopak klaar staat.
Heb je nog geen formulier ingeleverd dit kan nog de komende week bij je trainer.

Wij wensen iedereen zaterdag 25 mei veel succes met hun examens.

Oostwold 11-05-2019
 
Het Blauwe Stad judo toernooi in Oostwold was goed bezet.
Judovereniging Vos deed met een kleine delegatie hier aan mee.
Bij de dames was Floor Maats goed bezig.
In een spannende finale moest de golden score uiteindelijk de beslissing geven.
Na veertien minuten strijd wist Bo Steffers uit Heerenveen een voorsprong te nemen en daarmee de wedstrijd te winnen.
Voor Floor een knappe tweede plaats.
Tom Akker won veel wedstrijden maar tegen Tijs Kubbinga uit Veendam kon hij zaterdag niet winnen in de finalewedstrijd.
Voor Tom ook een verdienstelijke tweede plaats.
Er waren nog meer goede resultaten.
Bij de beginnende wedstrijdjudoka’s kwamen Kyan Sanders en Mats van Dijk op het podium met een derde plaats.
Van beide judoka’s gaan wij vast nog meer horen in de komende tijd.
 
Mats 3e
Floor 2e