31-01-2020 Emmen

 

Gilze 25-01-2020

De twintig jarige judoka van judovereniging Vos was afgelopen zaterdag wederom succesvol. Ditmaal tijdens het Twinkeltoernooi voor mensen met een beperking te Gilze. Wederom kwam Hessel weer goed voor de dag ondanks dat hij herstellende was van een vervelende griep. In zijn eerste ronde stond Hessel tegenover voor hem niet onbekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Deze is nog steeds niet opgewassen tegen de sterke beenzwaai van Hessel waardoor deze partij wederom in het voordeel eindigde van de Emmenaar. In de tweede ronde stond Hessel tegenover Marco van Kaathoven van Team Tanoshii. Na een moeizame start begon Hessel steeds meer grip te krijgen op zijn tegenstander. Na een anderhalf minuut te hebben gespeeld was het zover Hessel wierp door een fraai uitgevoerde techniek van Kaathoven vol op z’n rug en hengelde zo zijn tweede winstpartij binnen. Nu was het zover Hessel stond in de finale tegenover de zeer sterke en ervaren judoka Jurgen van der Heijden van Sportinstituut Verhagen. Welke al eens een bronzen medaille heeft behaald tijdens een WK. De zenuwen begon nu wel echt te spelen bij de jonge Emmenaar. Mede door de sterk behaalde resultaten van de judoka van Verhagen en welke hij nog nooit eerder heeft ontmoet. Na de nodige peptalk van zijn coach Geert Ottens begon Hessel vol moet aan de finale. Door het van tevoren afgesproken tactiek verraste Hessel zijn opponent en werkte zijn tegenstander binnen enkele seconden met vol punt naar de tatami. En Goud was een feit.

Hessel met coaches

 

Eindhoven 11-01-2020

Floor Maats uit Emmen zette in Eindhoven bij het Dutch Open Espoir judo kampioenschap een knappe prestatie neer. In haar klasse tot 52 kg. was het internationaal sterk bezet zowel in niveau als in het respectabele aantal van 40 deelnemers. In de eerste ronde begon zij direct sterk door van de Belgische kampioen Gaspard te winnen. De tweede ronde werd eveneens knap gewonnen van de Duitse Galauch. In de derde ronde werd helaas verloren van Thiere uit Potsdam. In de herkansing wist de judoka van Vos twee wedstrijden te winnen zodat zij in de finale hiervan kwam. Deze wedstrijd om de fraaie bronzen medaille werd vroegtijdig binnen de wedstrijdtijd door haar gewonnen van Amber Musters.

Floor 3e

Hollandscheveld 04-01-2020

De start van het nieuwe jaar en wedstrijden was in Hollandseveld bij het zogenaamde Kniepertjes toernooi. Een leuk, gezellig en leerzaam toernooi om aan mee te doen. Ook voor de gevorderde judoka’s waren er best nog wel een aantal goede poules. De volgende prijzen werden er behaald. 1e Brandon Langerijs, Sophie Janssen en Nick Langerijs. 2e prijs Mats van Dijk en Jay Langerijs. 3e prijs Damian Langerijs, Puck Tellingen en Kyan Sanders.

Brandon 1e

Sophie 1e

Nick 1e Jay 2e

Mats 2e Puck 2e

Damian en Ryan 3e

Kyan 3e

Hardenberg 27-12-2019

Vrijdag waren we met een groepje judoka's op het oliebollen toernooi in Hardenberg.
De familie Langerijs was met vier heren aanwezig en alle vier hebben ze het zeer goed gedaan.
Nick 1, Jay 1, Damian 2 en Brandon 3.
Kyan Sanders heeft zeer goede wedstrijden laten zien en een verdiende 4e plaats.
Onze nieuwkomer Ivy van Kerkhof moest even op gang komen .
Helaas de eerste wedstrijd verloren maar daarna ging ze als een speer met een verdiende 3e plek.
Gefeliciteerd allemaal.

Nick 1e

Jay 1e

Damian 2e

Brandon 3e

Kyan 4e

Ivy 3e

 

Hoogeveen 21-12-2019

Dave van Lier uit Emmen wist in Hoogeveen de seniorenklasse tot 90 kg. te winnen. Met knap uitgevoerde technieken scoorde de beroepsmilitair met ippons. De afgelopen maanden had de judoka van Vos even meer tijd om te trainen. Hij kon zich nu goed voorbereiden op dit toernooi aan het eind van dit jaar en dat was ook te zien. Er werden nog meer prima successen behaald door de judoka’s van Vos tijdens dit kersttoernooi. Finn Wieringa won bij de junioren zijn klasse. Hij won alle vier wedstrijden met ippon en daarmee dus eerste. Tom Akker was ook goed bezig. Hij verloor alleen van de latere kampioen Looyenga. In de herkansing wist hij alles te winnen en kwam op het erepodium met een 2e plaats. De dames deden het ook goed. Yrsa Wessel besloot om in Hoogeveen weer te starten met wedstrijdjudo. Dit ging direct al opmerkelijk goed door een podiumplaats te behalen met een derde plaats. Annabel Weber werd eveneens knap derde. Zij kwam in een hogere gewichtsklasse uit. Onze beginnende wedstrijdjudoka’s deden het ook prima. bekijk de foto’s maar.

Dave van Lier 1e

Finn Wieringa1e

Tom Akker 2e

Yrsa Wessel 3e

Annabel Weber 4e

Brent Mensen 4e

Mats van Dijk 4e

Levi Makkinje 2e

Hoogeveen 21-12-2019

Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse aangepaste judo (voorheen G-Judo) kersttoernooi te Hoogeveen. Helaas was het normaal sterk bezette toernooi, dit jaar iets minder goed bezet maar des ondanks waren er toch vele mooie wedstrijden te zien. Judovereniging Vos was dit jaar afgereisd met twee judoka’s, Hessel Smit en Xander Geertjes. Hessel was natuurlijk de favoriet in de zwaargewichtklasse, mede doordat hij enkele weken terug de Open Nederlands G-judotoernooi op zijn naam wist te schrijven. Hessel zijn eerste partij was tegen de bekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Ook deze keer pakte Hessel de winst met een fraai uitgevoerde tiltechniek net als in Venray. Nu de zenuwen er een beetje vanaf waren begon Hessel aan zijn tweede partij tegen Chris van Weperen van Dijkman Sport. Hessel was zeer gedreven om ook hier de titel te gaan pakken. En dat bleek ook wel want hij werkte zijn tegenstander dan ook binnen 10 seconden keihard naar de mat. Na deze winstpartij stond Hessel in de finale. In de finale moest Hessel het opnemen tegen de Belg Kristof Surinx van Mori-No-Otoko. Ook hier in de finale liet de judoka van Vos er geen gras over groeien. Hij gooide zijn tegenstander vol op zijn rug door een geweldige uitgevoerde tilworp en winst was een feit. Tegelijkertijd moest ook de lichtgewicht Xander Geertjes de tatami op. Xander was ingedeeld in een poule van 4. Dit betekende dat Xander 3 wedstrijden moest judoën. De eerste wedstrijd tegen Damian Schoonhoven van Beter Judo Amsterdam ging helaas verloren door middel van een houdgreep. Bij de tweede wedstrijd tegen Rik van Beek van Ashai Assen was Xander de zenuwen nog niet de baas en werd deze partij helaas verloren door een buitenwaartse beenhaak en dus op ippon. In de derde en laatste partij tegen Robin Boogerd van Boogerd ging het een stuk beter en kwam Xander dan ook dicht bij een score. Maar op het eind ging de winst toch nog naar de tegenpartij, door een prachtige uittil techniek. Zodoende werd Rik van Beek de kampioen van deze poule en mocht Xander een wel verdiende gedeelde 3e plaats mee naar huis nemen. De coaches Geert Ottens en Patrick Staats waren ook meer dan tevreden over geleverde prestaties van hun judoka’s