Zwolle 26-10-2019

Een kleine groep judoka’s van Vos heeft deelgenomen aan het IJsel Vecht toernooi in Zwolle. Het resultaat was goed omdat ze allemaal een prijs meenamen. De dames klasse tot 57 kg. werd uiteindelijk een finale tussen beide clubgenoten Annabel Weber en Floor Maats. Annabel won de wedstrijd door een houdgreep te maken en daarmee de 1e plaats. Voor Floor een verdiende 2e plaats door haar enorme inzet. Tom Akker kwam ook in de finale bij de heren junioren. Helaas verloor hij deze en dus 2e. Een golden score wedstrijd vooraf tegen een Engelsman van 8 minuten had te veel energie gevraagd om de finale te winnen. De startende wedstrijd judoka’s deden het ook heel goed. Sophie Janssen won 4 wedstrijden met een ippon en werd daarmee 1e. Bij de jongens mocht Kyan Sanders de 3e prijs meenemen met 3 gewonnen wedstrijden.

Annabel 1e Floor 2e

Tom 2e

Sophie 1e

 

Klazienaveen 20-10-2019

Beste judoka's, ouders en verzorgers

Zoals de meesten weten is er tijdens vakanties geen training. Vandaar is er de komende week(week 43 21-25 oktober) geen training in verband met de herfstvakantie. Met uitzondering van de seniorengroep.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Emmen 12-10-2019

In sporthal Angelslo was het weer een spannende strijd om de open Drentse titel tussen de judoka,s om de fraaie medaille te winnen die organisatie JVVos beschikbaar had gesteld voor een podium plaats. Het team van Judo Veendam had met een groot aantal deelnemers ingeschreven en won de meeste prijzen. Ook het selectie team van England Judo ging met veel medailles terug huis. Topjudo Utrecht was derde met het aantal prijzen. De selecties van de Noren en Zweden namen ook veel prijzen mee. Het aantal landen met deelname is groter geworden met Bulgarije en Spanje erbij. Judovereniging Vos kwam deed het in dit zeer sterke deelnemersveld van hoog niveau heel goed met drie judoka’s op het podium. Jammer was het niet kunnen deelnemen wegens knieblessure en operatie van Mark Breider en Erik Schimmel. Beiden potentiële prijswinnaars bij de heren. Bij de dames kon de topper Michelle Benjamins niet deelnemen wegens ziekte. In de jeugdklasse wist Jay Langerijs derde te worden. Hij scoorde in de voorronden met ippons maar een kleine vergissing werd hem noodlottig voor een finaleplaats. Gelukkig zag hij nog wel kans om de herkansing te winnen. Floor Maats won de klasse tot 52 kilo bij de dames. Met aanvallend judo is Floor in haar beste doen. Zeer gedreven om in eigen huis te winnen won zij al haar wedstrijden en dus een finaleplaats. Deze finale was niet makkelijk tegen de ook aanvallend ingestelde Felicia Granudd van Landvetter Judo uit Zweden. In de reguliere tijd wist Floor Maats te scoren met een half punt. Maar ook Granudd scoorde op het laatste moment nog een half punt en daarmee een gelijke stand. De golden score moest de beslissing brengen. In een slopend gevecht wist Floor Maats te scoren met nog een half punt en hiermee de eerste plaats. Benjamin Heeres werd eerste in de zwaargewicht klasse bij de heren senioren. Na een drietal slopende wedstrijden kwam hij in de finale. Hier won de gast judoka van Vos door te winnen van Gert Rabe met een ippon.

Floor 1e

Jay 3e

ODJK2018 BANNER 2018


Het maximale deelnemersveld is dit jaar gesteld op 750 deelnemers.
Vanwege het grote succes van vorig jaar raden we aan niet te lang te wachten met opgave om teleurstelling te voorkomen.

Veendam 21-09-2019

Tijdens het goed georganiseerde judotoernooi in Veendam presteerde Floor Maats uitstekend. Zij kwam mede door haar grote inzet in de finale. Helaas kon zij van Vera Raspe niet winnen maar kwam met een keurige 2e plaats op het erepodium.

Floor 2e

Visbek 2-6-2019

Tom Akker en Alex Wacker kwamen beide op de mat in het Duitse Visbek bij het Adidas Tiger Cup judo toernooi. Tom Akker kwam met fraaie ippons in de finale. In een spannend duel waar beide judoka’s alles gaven moest de Golden Score de beslissing brengen. Na bijna 12 minuten judo werd Tom winnaar, en dus 1e, omdat zijn tegenstander het opgaf door konditie tekort. Alex Wacker was ook heel goed bezig. Helaas verloor hij een wedstrijd en kwam daarmee in de herkansing. Deze herkansingsronde won hij knap en mocht de 3e prijs mee naar huis nemen.

Tom 1e

Alex 3e

 

Bielsko Biala/Hasselt 18-05-2019 

Judoka Lois Klein leverde in Polen een knappe prestatie door brons te winnen in haar gewichtsklasse. De judoka van Vos was naar Bielsko Biala afgevaardigd door de Judo Bond Nederland om deel te nemen aan de European Judo Cup. Dit was niet zonder succes. Van de vier gespeelde wedstrijden won zij er drie met ippon. De openingswedstrijd tegen Olivia Onysk uit Polen werd met ippon gewonnen. Tegen Gunes Muberra uit Turkije werd helaas verloren. In de herkansings ronde maakte zij prima wedstrijden door te winnen van Karina Minnikaeva uit Rusland en Ghjuliana Ballo uit Frankrijk.
 
In Hasselt werd door Floor Maats weer een goed resultaat behaald op het BPO toernooi. Zij maakte de stap naar een hogere gewichtsklasse en dat pakte direct al goed uit. Zij kwam met grote inzet tot de finaleronde. Hierin verloor zij alleen van Milva Baar uit Arnhem.
 
Lois 3e
Floor 2e