Norg 16-03-2019

In Norg werden de noordelijke districtskampioenschappen judo tot 15 jaar gehouden. Tom Akker uit Emmen behaalde brons in zijn gewichtsklasse en plaatste zich hierdoor voor deelname aan het NK tot 15 jaar. Hij kwam voor het eerst in een hogere gewichtsklasse uit en moet nog even wennen. Nick Langerijs maakte ook een sterke indruk maar viel net buiten de prijzen. Hij kwam voor het eerst in deze leeftijdsklasse uit. Het NK wordt zaterdag 6 april in leek gehouden.

 

Den Haag 09-03-2019

In Den Haag werden de nationale kampioenschappen judo tot 18 jaar gehouden. Lois Klein van judovereniging Vos prolongeerde hier haar titel van vorig jaar. Nog sterker dan vorig jaar en met technisch aanvallend judo wist zij de titel opnieuw te winnen. Met drie gewonnen wedstrijden in de voorronde kwam zij in de finale tegen Nicole Sucandar uit Hoorn. Binnen 1 minuut scoorde Lois Klein met een formidabel snel uitgevoerde beentechniek een vol punt en daarmee nationaal kampioen in de lichtste gewichtsklasse. Maandag wacht haar nog een spannende dag als genomineerde voor het sporttalent van Drenthe. Floor Maats uit Emmen was in haar gewichtsklasse goed bezig maar had wel de pech om in de poule sterke deelnemers te loten die ook tot 21 jaar nationale prijswinnaars waren. Zij won nog wel van Estrella Otte met een knap uitgevoerde armklem maar verloor in de herkansing van Melanie Rossen na een spannende golden score wedstrijd.
 

Assen 09-03-2019

Zaterdag morgen op weg naar Assen waar Xander Geertjes moest judoën.
Helaas eerste twee partijen verloren.
Zijn derde partij wist hij met groot overmacht te winnen.
Na een gelijk op heeft hij zijn vierde partij net verloren.
Xander is als vierde geëindigd.

Kollum 23-02-2019

In Kollum werden de noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar gehouden. De dames van judovereniging Vos kwamen met knappe resultaten op het podium. Lois Klein werd kampioen in de lichtste klasse. Eigenlijk was zij al automatisch gekwalificeerd voor het NK omdat zij vorig jaar Nederlands kampioen was geworden. Zij besloot toch om deel te nemen om extra wedstrijden te kunnen maken voor het NK. Annabel Weber wist in de klasse tot 52 kg. 2e te worden. Dit ondanks haar afwezigheid op de wedstrijdmat van twee maanden door een vervelende blessure aan haar enkel. Floor Maats was goed in vorm en verloor met minimaal verschil de finaleplaats en werd 3e.
Trainingsmaatje Ellis Lubbers kwam ook knap tot een 3e plaats in de zwaar bezette klasse tot 57 kg. Bij de jongens tot 18 jaar kwam Tom Akker op het podium met een gedeelde 3e. Hij kwam uit in een hoger leeftijdsklasse en deelname tot 18 jaar was voor hem een test. Jay Langerijs werd 2e bij de jeugd. Behalve Jay hebben alle judoka,s zich door het behaalde resultaat gekwalificeerd voor deelname aan het NK welke in Den Haag wordt gehouden.
 
van l. naar r. Ellis 3e, Annabel 2e, Floor 3e en Lois 1e.

Tom 3e

Jay 2e

Sleen 15-02-2019

Lois Klein is sporttalent van Coevorden.
Vrijdagavond werd zij in Sleen gekozen tot deze titel op grond van haar prestaties in 2018.
 De 15 jarige judoka van Vos won vorig jaar bijna alle grote toernooien in haar gewicht en leeftijdsklasse.
Ook dit jaar begon zij weergoed in Italië. Bijna lukte het om daar de bronzen medaille te pakken.
Maandag 11 maart is zij genomineerd voor het talent van Drenthe deze verkiezing wordt in Assen gehouden.
 

Veenhuizen 16-02-2019

Zaterdag naar het Paul Dijkstra toernooi geweest in Veenhuizen voor onze beginnende judoka,s.
Voor Olivier Schimmel was dit haar toernooi en wist met grote overwinning de eerste plek te behalen.
Jaylen Tieck heeft een partij verloren en alle andere partijen gewonnen en werd tweede.
Pepijn schimmel moest even op gang komen maar werd toch knap derde.
Ook Julian van Oosten behaalde door goed judo de derde plaats.
Toufique Hajji en Kjeld Jonkman hadden door hun goede inzet de vierde plaats.
De coaches waren zeer tevreden met de resultaten.

Olivia 1e

Jaylen 2e

Pepijn 3e

Julian 3e, Kjeld 4e

Toufique 4e

Folloniaca 09-02-2019
 
De eerste van een reeks European Judo Cup wedstrijden werden in Folloniaca, Italië gehouden. Voor Lois Klein was dit de eerste keer dat zij werd uitgezonden door de JBN naar deze wedstrijden. Op zich ging het niet onaardig. De eerste wedstrijd vrij geloot en daarna tegen de sterke Kaiser uit Duitsland. Deze werd met een knappe ippon gewonnen. Tegen de latere kampioen Pauline Cuq uit Frankrijk ging het eerst ook goed en kwam zij met een half punt voor te staan. In de slot minuut ging het fout en scoorde de Cuq ook met een half punt. Lois Klein verloor daarna op straf. De wedstrijd om brons tegen Onysk uit Polen werd helaas ook verloren zodat zij op de vijfde plaats eindigde. Een ervaring rijker en weten dat je mee kunt doen op dit niveau was Lois niet helemaal ontevreden en gaat zich nu voorbereiden op de noordelijke en nationale kampioenschappen.