Assen 14-04-2018

Tijdens het zogenaamde Bartje judo toernooi in Assen behaalden de judoka’s van Vos vier keer goud. Ook werden er nog twee keer een zilveren en een bronzen medaille gewonnen. Mark Breider deed het bij de heren senioren in het zwaargewicht weer goed. Na een lange periode van niet op de wedstrijdmat, door veel studie en werk, besloot hij in Assen weer mee te doen. Breider bereikte de finale en kwam daar de twintig kilo zwaardere Robin Bonnes uit Almelo tegen. Dat ging goed maar Mark kwam wat ongelukkig in een houdgreep terecht waaruit hij niet meer kon ontsnappen. Toch knap om direct weer zilver te behalen na deze lange afwezigheid. Nick Langerijs was bij de jongens in uitstekende vorm en won daarbij zeer overtuigend al zijn wedstrijden en daarmee dus goud. Ook zijn broer Jay kwam in een andere klasse tot dezelfde prestatie door hierin eerste te worden, en de jongste broer Shane behaalde nog een gedeelde derde plaats en brons. Lois Klein deed wat van haar verwacht werd en blijft dit seizoen alleen maar winnen. Ook nu kwam zij op het hoogste trap van het erepodium. Bij de dames tot achttien jaar werd Annabel Weber eerste en Floor Maats werd hier tweede.
18 Assen Mark 2e
Mark 2e
18 Nick 1e
Nick 1e
18 Jay 1e
Jay 1e
Shane 3e
Annabal 1e
Floor 2e
 

Leek 07-04-2018

Lois Klein werd zaterdag 2e tijdens het NK judo tot 15 jaar welke in Leek werden gehouden. De kersverse Nederlands kampioen tot 18 jaar kwam tegen Julie Beurskens, van Theo Meijer Sport uit Leusden, tijdens de finale in de problemen door te gretig aan te vallen. Dit werd afgestraft met twee keer een waza ari, is half punt, tegen. Daarvoor had zij knap gewonnen van Anna Moonen uit Beveland met ippon, Demi Dohmen uit Geleen meteen ippon en Lisa van der Poelgeest uit Zoetermeer met een half punt. Ondanks het verlies in de finale mag Lois Klein best tevreden zijn met de behaalde resultaten in dit seizoen met als beste eindresultaat een gouden en zilveren plak behaald op een NK. Tom Akker was ondanks zijn twee verloren en een gewonnen partij ook wel tevreden in Leek. Gezien zijn inzet en resultaten komt zijn tijd nog wel.

 
18 NK 15 lois 2e
Lois 2e
18 NK 15 lois 2e. 1
Coach Vos en Lois

Beilen 24-03-2018

Tijdens het toernooi van Tachi Beilen zijn er door de judoka’s veel prijzen behaald.
Naast het normale toernooi was er ook een zogenaamd “Opstaptoernooi”, een toernooi voor beginnende judoka’s.
Daarin werd Brandon Langerijs 1e. Shane Langerijs behaalde een 2e plaats en Mike van Harselaar, Bram Fuhler, Levi Akgn, Max Klement en Pepijn Schimmel allen een 3e plaats. Opmerkelijk was dat Pepijn en Mike voor de eerste keer aan een toernooi deelnamen en direct op het podium kwamen. Op het toernooi zelf werden mooie resultaten geboekt. Lois klein, die zich met dit toernooi voorbereid op het NK in April, was uitstekend bezig. Zonder in de problemen te komen behaalde zij een 1e plaats. Annalin Exel kwam in de finale net te kort en moest genoegen nemen met de 2e plaats bij de dames senioren. Dylan van der Plaat en Finn Wieringa kwamen in dezelfde klasse tegen elkaar. Dylan won de partij en daarmee een 2e plaats en Finn knap 3e. Tom Akker heeft het even moeilijk in zijn nieuwe leeftijd en gewichtsklasse. Toch kon hij zich hierin nog prima staande houden en kwam tot een 3e plek. Yrsa Wessel en Floor Maats behaalden ook brons en waren tevreden met het dit resultaat ook al had er meer ingezeten.

Roden 17-03-2018

Lois Kein kwam zaterdag in Roden opnieuw tot een prima prestatie. De kersverse Nederlands kampioen tot 18 jaar was tijdens het Noordelijk kampioenschap nu in haar eigen leeftijdsklasse te sterk. Zij won met een knap uitgevoerde armworp de finale van Ilse Dijkstra uit Heerenveen en daarmee dus tevens noordelijk kampioen. Hiermee kwalificeerde zij zich ook voor deelname aan het NK welke 7 april in Leek wordt gehouden.
Tom Akker kwam tijdens dit kampioenschap ook tot een uitstekend resultaat met een 2e plaats. Alleen Quintin van der Veen uit Bergum wist hem te verslaan in de finalepartij. Akker kwalificeerde zich ook voor het NK.
 
18 district 15 Lois 1e
Lois 1e
18 district 15 Tom
Tom 2e

Tilburg 10-03-2018

Judoka Lois Klein uit Sleen leverde zaterdag een geweldige prestatie door Nederlands kampioen te worden. De nog maar 14 jarige judoka van Vos kwam tot dit schitterend resultaat door in Tilburg, tijdens het NK judo tot 18 jaar, alle wedstrijden overtuigend te winnen. Van Nicole Sukandar uit Grootebroek werd met een half punt gewonnen. Dit ook van Nyssa Supusepa uit Zaandam. De finale tegen van Poelgeest uit Zoetermeer was klasse door met vol punt te winnen. Eigenlijk stond dit resultaat er al aan te komen door haar vele overwinningen op toptoernooien. Zij won bijvoorbeeld in januari nog het sterk bezette Open Dutch Espoir toernooi in Eindhoven welke ook een meetmoment was voor de Judo Bond. Vermeldenswaardig is ook dat zij zaterdag in Roden in haar eigenlijke leeftijdsklasse tot 15 jaar mag uitkomen tijdens het Noordelijk kampioenschap. Dit is dan tevens weer een kwalificatie voor deelname aan het NK.

18 NK 18 Lois 1e

Lois 1e

Assen 10-03-2018

Xander verloor zijn eerste parij maar kwam daarna sterk terug.
Met twee verloren en drie gewonnen partijen is hij verdiend derde geworden.

18 G Assen Xander 3e

Xander 3e

Almere/Sleen 03-03-2018

Het was weer een spannend judo weekend voor de dames van Vos.
Drie hadden zich gekwalificeerd voor deelname aan het NK tot 21 jaar in Almere.
In de klasse tot 44 kg. werd de 15 jarige Floor Maats 2e. Zij verloor van Godschalk uit Hoogvliet.
De 19 jarige Annalin Exel was in de klasse tot 48 kg. goed bezig.
Zij verloor nipt de strijd om het brons van de Meede uit Rotterdam.
Annabel Weber deed het goed in de klasse tot 52 kg.
Zij verloor in de strijd naar brons van Lo An Joe uit Eindhoven.
Lois Klein was in Sleen te sterk voor iedereen. Zij werd 1e door de finale te winnen van Eva Fokkert uit Hengelo.
Behalve Exel doen de andere dames zaterdag a.s. mee aan het NK tot 18 jaar.
Deze worden in Tilburg gehouden en daar liggen de kansen nog beter voor het jonge dames team van Vos. Het waren niet alleen de dames die op de mat kwamen. Ook de jongens leverden prestaties en in Sleen. Tom Akker werd 2e door de finale te verliezen van Bronsvoort uit Almelo. Jay Langerijs, Nick Langerijs en Daan Joldersma kwamen met een 3e plaats op het podium.
 
18 NK 21 Floor 2e
Floor 2e
 
18 Sleen Tom 2e
Tom 2e
 
18 Sleen Daan 3e
Daan 3e
 
18 Sleen Nick 3e
Nick 3e