Assen 11-04-2015
Vereniging 2e bij best presterende club.
 
De judoka’s van vereniging Vos presteerden bovengemiddeld goed tijdens het Bartje Judo Toernooi in Assen. Tussen de vijftig deelnemende verenigingen met in totaal ruim 500 deelnemers was er naast de individuele belangen ook de clubstrijd om het fraaie Bartje Bokaal. Deze is jaren geleden beschikbaar gesteld voor de best presterende vereniging tijdens dit toernooi. De doelstelling van de judoka,s en coaches was om deze bokaal mee naar huis te nemen. Dat lukte ook bijna. De behaalde resultaten waren dan ook bijzonder goed met maar liefst 5 keer een 1e plaats. Bij de heren senioren tot 90 kg. was Rick Nieters weer in zijn element. Met fraaie technieken won hij zijn wedstrijden en de finale tegen Danny Hogerman uit Groningen. Mark Breider kwam ook tot een 1e plaats. Hij won de finale van Martijn Neef in de klasse tot 100 kg. Bij de dames tot 70 kg. is Natasja Meijer nog altijd een judoka om rekening mee te houden. Ondanks haar leeftijd kan zij nog prima meedoen. Anniek Potze wist wel met een fraai uitgevoerde techniek van Meijer te winnen in de voorronde maar in de herkansing kwam zij sterk terug en dwong Potze tot opgave met een armklem. Daarmee een 1e plaats voor Meijer. Laura Hidding kwam in de finale bij de dames tot 63 kg. Niet helemaal fit door een verkoudheid werd zij toch nog knap 2e.
Lois Klein werd in de lichtste klasse finaliste, maar er werd op beslissing verloren van Melany Rossen van Dijkman sport uit Groningen en zij moest genoegen nemen met de 2e plaats. Bjorn Harders, Finn Wieringa en Tom Akker kwamen alle drie op het erepodium met een prima behaalde 2e en 3e plaats. De jongste jeugd was ook knap bezig. Nick Langerijs won de finale poule met zijn grote inzet. Hij won deze met een overwinning op Robert Tonijan uit Steenwijk. De beloning was er ook naar en hij mocht de mooi uitgevoerde medaille meenemen voor de 1e plaats. Nicky Stenvert won bij de meisjes de finale van Floor van der Terp en daarmee ook een 1e plaats.
Het eindresultaat was na een lange wedstrijddag en puntentelling dat judovereniging Vos op de 2e plaats eindigde als best presterende club. De kombinatie vereniging Veendam/BVHS werd met minimaal verschil eerste.
De coaches van Vos waren toch bijzonder tevreden. Dit vooral om de grote inzet van alle deelnemers. Juist ook van diegene welke geen prijs behaalden.
 
Rick 1e 
Natasja 1e 
Laura 2e
Lois 2e 
Bjorn 2e 
Assen15 Finn
Finn 4e
Tom 4e
Nick 1e
BARTJE BOKAAL

Almelo/Beilen 21-03-2015

Tijdens het internationale Urenco judo toernooi in Almelo kwam Dave van Lier bij de senioren tot 81 kg. tot een knappe 2e plaats.
Alleen tegen de sterk judoënde Forian Dieck van JG Ladbergen uit Duitsland, die uiteindelijk 1e werd , kon hij niet winnen in de finale.
 
Lois Klein kwam wat sneu weg in Almelo. Na een gewonnen partij werden twee wedstrijden op beslissing van de scheidsrechters verloren, waarvan de laatste zeker niet terecht was.
 
Dave 2e

Het jaarlijkse Lente toernooi in Beilen, was zaterdag weer het strijdtoneel voor de judoka’s van Vos.

Met als uitblinker de jonge judoka Jay Langerijs. Hij wist al zijn partijen met ippon te winnen en mocht 1e prijs mee naar huis nemen.

Zijn oudere broer Nick Langerijs deed het in een andere gewichtsklasse ook uitstekend en mocht met zijn 2e plaats terug kijken op goed toernooi.

Yrsa Wessel kwam bij de dames in actie en wist met goed judo en vele partijen ook beslag te leggen op de 2e plaats in haar poule.

Dimitri Boer liet zaterdag zien dat er een stijgende lijn zit in zijn judo. En wist daarmee beslag te leggen op de 2e plaats in zijn poule.

De overige deelnemende judoka’s was Vos vielen (soms met wat pech) net buiten de prijzen. Maar konden ondanks de teleurstelling ook terugkijken op een goed toernooi.

Trainer-Coach Corstiaan van der Meer was daarom ook zeer te spreken over het vertoonde judo van de Judoka’s van Vos.

Jay 1e 

Nick 2e 

Yrsa 2e 

Dimitri 2e 

Roden 14-03-2015

Tijdens de Noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar plaatste Bjorn zich voor deelname aan het NK.
Deze worden zaterdag 4 april gehouden in Leek.
Op de foto staat hij 2e van rechts.
 
Natasja Meijer wint in Roden.
 
Natasja Meijer heeft met grote overmacht het zogenaamde ne waza toernooi gewonnen in Roden.
Onze veteraan versloeg iedereen met ippon.
Edgar Gunst kwam tot een mooie prestatie bij de heren met een 3e plaats.
Helaas liep hij een blessure op waardoor hij enige weken niet kan trainen.
 

Borger 7-3-2015

Negen judoka,s van Vos kwamen op het erepodium tijdens het zogenaamde Hunebed judo toernooi.
Dit toernooi werd voor de 39e keer georganiseerd door judo vereniging Borger.
Laura Hidding, Dimitri Boer en Bjorn Harders namen deel als extra voorbereiding op de Noordelijke kampioenschappen
tot 18 jaar welke zaterdag aanstaande worden gehouden in Roden. Laura en Bjorn werden 1e en Dimitri behaalde de 3e plaats.
Bij de jeugd tot 12 jaar was Alex Wakker in een uitstekende vorm. Met allemaal ippons scorende wist hij ook een 1e plaats te behalen.
Bente Wittendorp werd 2e bij de dames tot 15 jaar. Finn Wieringa, Jay langerijs en Nick Langerijs kwamen in de finale ronde.
Alle drie mochten de 2e prijs in ontvangst nemen. Dominique Peters werd in dezelfde leeftijdsgroep 3e.
Borger15 Laura 1e
Laura 1e 
Bjorn 1e
Dimitri 3e
Borger15 Alex 1e
Alex 1e 
Borger15 Bente 2e
Bente 2e
Borger15 Finn 2e
Finn 2e 
Borger15 Nick 2e
Nick 2e 
Borger15 Jay 2e  Dominiuqe 3e
Jay 2e Dominique 3e

Norg 14-02-2015

Het zogenaamde opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s werd gehouden in Norg. Judovereniging Vos kwam in resultaten uitstekend te voorschijn.
Aan het eind van de dag mochten de pupillen van de club maar liefst 15 medailles mee naar huis nemen en ook nog 7 stimulatie prijzen.
Het is altijd moeilijk om namen te noemen bij deze bijzonder goede prestaties, maar deze keer waren het de broers Langerijs die er bovenuit sprongen.
Vooral Nick Langerijs, die in iedere wedstrijd nog geen minuut nodig had om te winnen.
Floor Maats begint bij de oudere meisjes goed te presteren en werd nu 1e.
Arne Wessel deed hetzelfde bij de oudere jongens.
Jeffrey Klement zet zijn medaille reeks door en werd 1e bij de zwaardere mannen.
Finn Wieringa, Jay Langerijs en Max van der Stigchel kwamen na een spannende strijd eveneens op het podium met een 1e plaats.
Logisch was dat het coach-team van Vos in een goede stemming terug naar huis ging en zeer tevreden was over de behaalde successen.
Judoka’s goed in Sleen.
 
Judovereniging Vos had een druk weekend. In Nijmegen het NK en in Sleen het zogenaamde ijspegel toernooi. Tijdens dit toernooi werden er weer knappe prestaties behaald.
Laura Hidding en Lois Klein zijn de afgelopen periode goed bezig. Ook in Sleen behaalden beide 1e eerste prijs. Een 2e plaats werd behaald door Nick Langerijs, Bjorn Harders en Yrsa Wessel.
Nick de Jong wist met een 3e prijs nog op het erepodium te komen.
 
Twee judoka’s gediskwalificeerd voor de bronzen plak tijdens NK.
 
De nationale titelstrijd judo tot 21 jaar, welke werd gehouden in Nijmegen, was een kleine drama voor de judoka’s van vereniging Vos. Michelle Benjamins maakte een goede start in de klasse tot 63 kg. en kwam in de halve finale. Even niet goed opletten werd haar fataal. Met een ippon tegen miste zij de finaleplaats. In de strijd om het brons tegen Sanne Vermeer uit Sneek kwam zij op een riante voorsprong. Met nog een minuut wedstrijdtijd besloten de scheidsrechters om een aanval van Benjamins als een zogenaamde “’diving” te zien. Dit is verboden ter bescherming van de sporter en daar staat reglementair  diskwalificatie voor, en dat gebeurde dan ook.
Heel zuur voor Michelle Benjamins, maar zij kan zich troosten met de gedachte dat zij bij de nationale top blijft behoren met nu een vijfde plaats. Zij mag volgend jaar nog weer meedoen in deze leeftijdsgroep en kan dan revanche nemen.
Mark Breider was helemaal klaar om een prijs mee naar huis te nemen in de klasse tot 100 kg. Goed herstellende van een vervelende enkelblessure was de Emmenaar optimistisch. Helaas werd ook voor hem de finaleplaats verspert met een ippon tegen. In de herkansing werd nog wel knap gewonnen van Chrifi uit Arnhem met ippon. De wedstrijd om het brons ging tegen Braakhuis uit Almelo. Met grote overwicht, en voorsprong in de wedstrijd, pakte hij de broekspijp van Braakhuis in het grondgevecht en dat mag niet meer. Hier staat ook diskwalificatie voor en dat gebeurde nu weer. Mark Breider mag volgend jaar ook nog meedoen en troost zich met de gedachte dat met hard blijven trainen de medaille dan mee naar Emmen gaat. Coach Jacob Vos werd naar de tribune verbannen door de scheidsrechter. Hij is niet tevreden met het resultaat maar wel content dat de judoka’s mee blijven doen met de besten van Nederland.
 
Lois 1e 
Laura 1e 
Nick 2e 
Ysra 2e 
Bjorn 2e  Nick 3e 
Slagharen 31-01-2015
 
Weer goede judo resultaten.
 
Tijdens het Noord Oost toernooi gehouden te Slagharen zijn er door de judoka’s van Vos uitstekende resultaten behaald.
Lois Klein was weer goed bezig en kwam tot een 1e plaats. Met prima judo en aanvallend, zoals wij gewend zijn van haar, kwam zij tot deze ereplaats.
Ook Nick Langerijs wist een 1e plaats te behalen. Eveneens met goed en aanvallend judo mocht hij ook de fraaie bokaal in ontvangst nemen als beloning.
Laura Hidding kwam eindelijk weer op het podium. De ziekte van Pfeiffer had maandenlang toch een behoorlijke wissel getrokken op haar conditie. De inzet en techniek belooft weer veel voor de toekomst.
Uiteindelijk behaalde zij de finale en een 2e plaats.
Merel Jagt kwam tot hetzelfde resultaat. Het lijkt erop dat zij nu de weg naar het erepodium heeft gevonden.
Bjorn Hadder en Dimitri Boer werden beide 3e in hun klasse.
Opmerkelijk is nog wel dat Vos met 8 judoka’s heeft ingeschreven en 6 daarvan op het podium kwamen.
 
Breider en Benjamins naar NK judo.
 
Zaterdag worden in Nijmegen de National judo kampioenschappen tot 21 jaar gehouden.
Van judovereniging Vos doen Mark Breider en Michelle Benjamins mee aan dit kampioenschap.
Beide zijn gekwalificeerd en zijn niet kansloos om op het erepodium te komen.
Een vervelende blessure aan zijn voet kan een rol spelen in de te behalen prestatie van Breider, maar hij is vol goede moed en gebrand om een medaille te behalen.
Benjamins, die ook bij het steunpunt in Heerenveen traint, heeft ook zicht op een medaille.
De vorm van de dag zal bepalend zijn welke kleur dit gaat worden.
De noordelijke titel behaalde zij met grote overmacht.