Emmen 02-04-2016

Onder grote belangstelling zijn de judo-examens gehouden voor beginners en  gevorderden. Zie daarvoor ook de foto`s.
De examinatoren Natasja Meijer, Anja Hidding, Niels Breider en Geert Ottens waren hier de gehele middag druk mee.
Een special examen was er voor G-judoka Hessel Smit die zaterdag a.s. in Beverwijk aan een Europees toernooi deelneemt.
Niet iedereen staat op de foto. Een aantal moest voor het maken van de foto weg. Afgelopen woensdag was er het bandexamen voor de G-judo groep. Er volgt nog een examen voor hogere banden en senioren.
 
 
 
 
 
Bandex16 Twan en Zen
 

Beilen 19-03-2016

 
In Beilen werd zaterdag het zogenaamde Lente toernooi gehouden. Deze keer in twee klassen met als extra een opstaptoernooi voor startende wedstrijdjudoka,s. Judovereniging Vos was op beide toernooien nadrukkelijk aanwezig met prima resultaten. Opmerkelijk was het resultaat van Lois Klein. Tijdens het NK, onlangs gehouden in Apeldoorn, kwam zij nogal ongelukkig uit met haar wedstrijden. Deze keer liet zij zien tot de top van Nederland te behoren door in twee ronden ook twee keer te winnen van de huidige kampioen in haar klasse en daarmee 1e. Laura Hidding is zich aan het voorbereiden voor het komende NK tot 18 jaar en werd in Beilen met grote overmacht 1e. Deze 1e plaats behaalde ook Dimitri de Boer die met fraai uitgevoerde tiltechnieken al zijn wedstrijden op ippon besliste. Dave van Lier werd 1e bij de senioren tot 90 kg. een klasse zwaarder dan zijn normale gewicht. Hij weet nu weer tijd vrij te maken om goed te trainen en gaat de komende tijd weer veel mee doen aan toernooien om zijn wedstrijdritme op te bouwen. Edgar de Gunst zag kans om bij de senioren tot 73 kg. op het podium te komen met een 3e plaats. Bij de jongere jeugd was Nick Langerijs weer goed bezig. Met zijn aanvalslust en technisch kunnen werd hij weer 1e. Broer Jay werd in de lichte klasse 2e. Tom Akker en Alex Wacker wisten allebei in hun klasse 3e te worden. De beginnende wedstrijdjudoka,s wonnen in totaal 10 prijzen bij het opstaptoernooi van Beilen. Hannah Scheper, Crifaa Blauw en Finn Smalbil waren uitstekend  bezig en behaalden een 1e plaats. Bastiaan de Vries een 2e en Maron de  Vries, Lindsay Joldersma, Noah Schaart, Brandon Goeree, Lars Post en Joel Schaart behaalden allemaal een 3e plaats. Het coach en begeleiders team van Vos was uitermate tevreden over de inzet en geleverde prestaties.
 
De succesvolle judoka.s en begeleidings team.
Op de foto staan alleen de deelnemers van het laatste blok.
Niet op de foto: Jacob Vos, Koop Meijer en Natasja Meijer.
 
 
Hannah 1e
 
Finn 1e en Noah3e
 
Jay 2e
 
Tom 3e
 
Brandon 3e
 
Alex 3e

Apeldoorn 12-03-2016

Lois Klein heeft het in haar eerste NK goed gedaan.
Hoewel zij begon met een verloren wedstrijd tegen Beurskens, waza ari tegen, kwam zij in de herkansing sterk terug. Met drie gewonnen wedstrijden mocht zij in de finale van de herkansing proberen om het brons te behalen. Dit tegen Mirthe Kerkhof uit Midden Nederland. Bijna lukte dat en tot een minuut voor het einde stond zij zelfs op voorsprong. Helaas kwam zij wat ongelukkig op de grond terecht en daarmee in een houdgreep. Hier wist zij nog wel uit te komen, maar de yuko tegen kon zij door tijdnood niet meer goed maken. Ondanks de teleurstelling van haar mag zij terugkijken op een goed NK.

Assen 05-03-2016

Afgelopen zaterdag organiseerde budovereniging ASAHI uit Assen het 1e Bartje g-judotoernooi in de Marsdijkhal te Assen. Ook judovereniging Vos nam deel met 2 judoka’s. De pas 16 jarige Hessel Smit begon sterk aan zijn eerste partij tegen Dion Sassen die later ook kampioen is geworden. Weliswaar verloor Hessel deze door een klein foutje, maar liet het hier niet bij zitten hij kwam hier immers maar voor één ding en dat was winnen. Dit liet hij dan ook zien in zijn tweede partij tegen de ervaren Etiénne Wolters. Na zijn tweede partij te hebben gewonnen begon Hessel dan ook sterk en met veel overtuiging aan zijn derde partij tegen Jasper Holtackers welke hij glansrijk wist te winnen en dus een zeer verdiende tweede plaats. Ook onze iets minder ervaren wedstrijdjudoka Xander Geertjes begon met volle moed aan zijn eerste partij tegen Henk Vliet maar die helaas werd verloren. De tweede partij werd wat ongelukkig verloren op houdgreep ondanks dat Xander goed stond te judoën tegen Damian Schoonhoven. Na wat opbeurende woorden van zijn coach begon Xander zeer sterk aan zijn derde partij tegen Timo van Rijn waarin hij de openingsscore maakte met een yuko maar wist dit helaas niet vast te houden en verloor ook deze met een houdgreep. De vierde partij moest er worden gewonnen van de ervaren Thomas Schepen wat ook bijna lukte. Met een voorsprong van een Wazari gaf Xander deze partij wat ongelukkig weg door zichzelf in een houdgreep te draaien en dus verloor. De vijfde en laatste partij heeft Xander alles gegeven wat hij nog in zich had maar moest zijn meerdere erkennen in de veel grotere judoka Bjorn Commandeur. Dus mocht Xander naar huis met een mooie gedeelde 4e plaats. Coach en begeleider Geert Ottens was dan ook zeer tevreden over de inzet en behaalde resultaat van zijn judoka’s.

Hessel 2e

Xander 4e

2e Exloermond 05-03-2016

Laura Hidding plaatst zich voor deelname aan NK  judo.

De noordelijke districtskampioenschappen judo tot 18 jaar was  tevens een kwalificatie voor deelname aan het NK. Laura Hidding plaatste zich voor deelname in de klasse tot 63 kg. Makkelijk ging dit niet. Zij verloor van Demi Adelij uit Sneek in de halve finale. Zij werd wel winnaar van de herkansing en plaatste zich alsnog met een bronzen medaille.
Dimitri Boer moest dermate veel aftrainen om zijn klasse tot 60 kg. te behouden dat hij energie tekort kwam om een plaatsing af te dwingen. Hij won nog wel een wedstrijd maar
daarna ging het mis. Hij besloot daarna per direct om deze klasse vaarwel te zeggen en gaat het seizoen verder in de klasse tot 66 kg. Vooraf aan deze noordelijke kampioenschappen was er een toernooi van Juveko. Nick Langerijs werd hier 1e. Tom Akker, Zen Groote, Crifaa Blaauw en Jay Langerijs kwamen met een 3e plaats op het erepodium.
 
Laura 3e
Nick 1e
Tom 3e
Crifaa en Zen 3e
Jay 3e
 

Kollum 27-02-2016

Lois Klein heeft zich in Kollum op het districtskampioenschap tot 15 jaar geplaatst voor deelname aan het NK. Zij begon heel goed maar maakte in de finale tegen Melany Rossen een klein foutje wat haar de titel kostte. Met toch een knappe 2e plaatst in de lichtste klasse tot 32 kg. mag zij tijdens het NK opnieuw proberen om op het erepodium te komen.
Het NK wordt gehouden in Apeldoorn op zaterdag 12 maart a.s.
Lois 2e

Norg 20-02-2016

Startende wedstrijdjeugd direct in de prijzen.
 
In Norg werd door de JBN een toernooi georganiseerd voor jeugd judoka,s die voor het eerst wedstrijden gaan maken. Judovereniging Vos kwam met zeven judoka,s naar Norg en zes daarvan gingen met een prijs naar huis. Jammer was dat Manon Mones ziek werd tijdens de wedstrijden anders had er misschien nog meer ingezeten. Crifaa Blauw werd 1e in zijn poule. Damiano de Jong startte bijzonder goed. Tot aan de finale won hij alle wedstrijden met een ippon. Helaas verloor hij de finale op beslissing en daarmee toch een knappe 2e plaats. Lindsay Joldersma en Finn Smalbil werden beide 2e in hun klasse.
Een mooi begin voor deze toekomstige wedstrijdjudoka,s.
 
Crifaa 1e
Damiano 2e
 
 
Lindsay 2e
Finn 2e