Gorredijk 20-06-2015

Er waren nog een aantal judoka's die aan het laatste toernooi van dit  seizoen deelnamen.
In Gorredijk kwamen Lois Klein en Jay Langerijs op de eerste plaats.
Nick Langerijs werd  derde.
Yrsa Wessel en Tom Akker waren wel goed bezig maar wisten geen prijs te  behalen.
 
Jay 1e
Lois 1e
Nick 3e
Ede/Venray 6/7-6-2015
Drie prijzen in Ede.
 
Drie judoka`s van Vos hebben deelgenomen aan het Heide toernooi in Ede. Jay  Langerijs die al een geruime tijd goed bezig is bij de jongste jeugd nam een  eerste prijs mee naar huis.
Zijn oudere broer Nick kwam tot een derde plaats. Lois Klein was bij de  meisjes goed bezig. Zij werd tweede omdat zij de finale op beslissing  verloor.
 
Rick Nieter goed in Venray.
 
Tijdens het heel sterk bezette senioren toernooi in Venray wist Rick zich  toch op het podium te plaatsen. In de voorronde won hij met ippon van Desender  uit België en Chauhan uit India. Hij verloor  de wedstrijd om een  finaleplaats van de Zwitser Kistler die ook kampioen is geworden. In de  herkansing won hij wederom knap met ippon van de Belg Vanderburie, en daarmee  een derde plaats.
 
Jay 1e
Lois 2e
Nick 3e

Deventer 31-05-2015

Het G-judo toernooi welke gehouden werd in Deventer was voor onze judoka van de G-judo groep van judovereniging Vos een groot succes.
Hessel Smit deed voor de 2e keer aan wedstrijden mee en maakte ook nu weer een grote indruk.
Hij won al zijn wedstrijden met grote overmacht, mede door zijn vechtlust en enthousiasme en behaalde daarmee een fraaie eerste plaats.
Begeleiders Geert Ottens en Patrick Staats waren bijzonder trots op deze prestatie en zagen perspectief voor de toekomst voor deze nog maar 15 jarige judoka.

Delft 16-05-2015
 
Natasja Meijer was wederom in goede vorm afgelopen zaterdag in Delft. Hier werd het Open NK veteranen gehouden met deelnemers uit geheel Europa.
Meijer kwam uit in de klasse tot 78 kg.,
een klasse die hoger ligt dan haar normale gewichtsklasse. Dat vormde voor haar geen probleem en met grote overmacht won zij haar wedstrijden met ippon ver binnen de reguliere wedstrijdtijd.
Alleen Daphne Tervelde van de KenAmYu uit Haarlem wist het de judoka van Vos nog redelijk lastig te maken maar verloor de finale ook met ippon.
Edgar de Gunst begon bij de heren tot 73 kg. goed.
Hij won met ippon van Sebastiaan Munter die uiteindelijk 2e werd maar verloor van de spanjaard Diaz Del Rio en viel daardoor met een vierde plaats buiten de prijzen. Beide judoka’s gaan zich nu
voorbereiden op het WK. Deze worden september 2015 gehouden in Amsterdam. Hier zal Natasja Meijer haar titel gaan verdedigen als regerend Wereldkampioene.
 
Oostwold 2-5-2015.
 
Een kleine groep jeugd van Vos nam deel aan het Blauwe Stad Tournooi.
Deze werd gehouden in Oostwold. De resultaten waren weer uitstekend.
Yrsa Wessel veroverde de 1e plaats bij de jongste meisjes.
Dunja Faber mocht hier de fraaie 2e prijs in ontvangst nemen.
Zen Groote kwam bij de jongste jongens tot een 2e plek.
Bij de oudere jeugd werden Lois Klein en Tom Akker 2e.
Finn Wieringa werd in deze klasse 3e.
Tygo Sandifort wist net geen prijs te behalen maar zijn aanvalslust belooft wat voor de komende tijd.
Dimitri Boer blesseerde zich bij de juniorenklasse aan zijn schouder.
Gelukkig lijkt het nogal mee te vallen en staat hij binnenkort weer te trainen.
 
Yrsa 1e
Dunja 2e 
Zen 2e 
Lois 2e 
Tom 2e
Finn 3e 

Brussel/Hasselt 25/26-04-2015

Zowel jong als wat ouder presteerden zaterdag en zondag goed op de judomat. Regerend wereldkampioen bij de veteranen Natasja Meijer blijft presteren. In Brussel won zij in de finale tot 70 kg. van de Belgische de Grave met ippon. De judoka van Vos gaat er nu voor om haar titel dit jaar te prolongeren. De JBN mag het WK in september 2015 organiseren. Deze worden in Amsterdam gehouden. Vooraf is er nog het NK in mei. Bij de mannen tot 73 kg. was er nog een knap succes in België.
Edgar de Gunst won daar ook de finale tegen een Zwitser met ippon.
De Gunst gaat nu ook voor een ereplaats tijdens het NK.
Een klein aantal van de jongere generatie kwam in Hasselt op de wedstrijdmat.
Lois Klein is goed in vorm en wist alle wedstrijden te winnen en daarmee een eerste plaats. Dit deed ook Jay Langerijs. Hij won de finale met een houdgreep. Dimitri Boer startte goed met een aantal fraai uitgevoerde tiltechnieken. Hij had echter veel last van een verstuikte duim en kon daardoor niet goed pakken. Een 3e plaats was dan ook het hoogst haalbare. Merel Jagt en Nick Langerijs kwamen op het podium met een 4e plaats.
Edgar 1e
Natasja1e 
Lois 1e 
Jay 1e 
 
Nick 4e
Merel 4e

Stiens 18-04-2015

Rick Nieters won zaterdag in Stiens het Friese Masters toernooi in de klasse heren senioren tot 90 kg. 
De 27 jarige judoka van Vos komt normaal uit in een lagere klasse maar een korte uitstap in deze zwaardere klasse viel goed uit. Met overwinningen op onder andere Robert van der Wal uit Stiens en Stefan Sulkes uit Dronten kwam hij in de finale tegen Renier de Vries. Met een knap uitgevoerde techniek maakte hij ippon en daarmee de 1e plaats. Van der Wal eindigde nog wel als 2e in de eindstand door de herkansing te winnen. De jongere generatie deed het ook goed in Friesland. Lois Klein kwam knap in de finale en won deze van Marinke Rentmeester uit Zierikzee. Ancella Posthumus moest helaas stoppen in de klasse dames tot 63 kg. De veel lichtere Posthumus blesseerde zich aan haar schouder die verdere deelname onmogelijk maakte. Laura Hidding was de lichtste in de dames klasse plus 63 kg. en ondanks haar grote inzet kwam zij niet in de prijzen.
 
Tien prijzen voor judo jeugd.
 
Ook de jeugd van vereniging Vos kwam zaterdag in actie tijdens het toernooi in Dedemsvaart.
Met tien deelnemers meedoen en dan tien prijzen behalen is wel uitstekend te noemen.
Floor Maats, Nick Langerijs, Jay Langerijs en Calvin van der Spoel werden alle vier 1e. Tygo Sandifort en Levi Maters werden 2e. Zen Groote, Jarno de Vries, Yrsa Wessel en Dunja Faber kwamen met
een 3e plaats op het erepodium.