Klazinaveen 1-11-2015
 
Zowel de senioren als de jeugd van Vos waren afgelopen weekend actief op de wedstrijdmat. Het senioren team in Leusden en de jeugd in Norg tijdens de Budodag. Het team van Vos deed vorig seizoen nog mee om de ereplaatsen in de landelijke competitie. Deze keer kwamen zij niet zo ver. De oorzaak was  een aantal blessures waardoor het team zonder Breider, Nieters en Meijer moest optreden. De plaatsen werden ingenomen door de jongere mannen en de wel ervaren judoka,s maar die nog met een trainings achterstand kampten. Opmerkelijk waren wel de overwinningen van Erik Schimmel die voor de geblesseerde Mark Breider inviel in de zwaarste klasse. De jeugd was heel goed bezig in Norg. Hier werden zes eerste plaatsen en drie derde behaald. Crifaa Blauw, Yrsa Wessel, Finn Smalbil, Senna Moes, Dominique Peters en Zen Groote werden 1e en Daimy Rikkers, Floor Maats en Lindsay Joldersma behaalden de 3e plaats.
 
Zen 1e
Dominique 1e
Floor 3e
Lindsay 3e
De coaches en ouders hebben weer genoten van de mooie resultaten die onze opstappers hebben neergezet in Nieuwe Pekela. Senna Moes, Jarno de Vries en Marron de Vries stonden nogal wat onwennig te kijken op de judomat maar konden aan het einde van hun blok toch maar mooi een prijs in ontvangst nemen. Zen Groote had  het zwaar maar knokte zich op het erepodium met een 2e plaats. Finn Wieringa, Yrsa Wessel, Dominique Peters en Crifaa  Blaauw werden allemaal 1e. Daarbij moet gezegd worden dat het heel knap was van Crifaa die voor het eerst aan een judotoernooi meedoet. Helaas moest Joost Voss zich afmelden door ziekte. Een heel goed resultaat van onze beginnende toppers.
 
Dominique 1e
Natasja Meijer weer eerste.
Zaterdag werd in sporthal Angelslo voor de tiende keer de Open Drentse judo  kampioenschappen gehouden. Dit werd een groot succes voor de organisatie van  judovereniging Vos.
Het was niet alleen een succes voor judovereniging Vos op organisatorisch gebied maar ook op sportief gebied waren er goede resultaten. Bij de heren senioren tot 81 kg. kwam
Dave van Lier knap tot een finale plaats. Hier moest worden gewonnen van de  Duitser Florian Dieck. Van Lier kon niet winnen van de top judoka uit Ladbergen  maar dus een prima 2e plaats.
Erik Schimmel werd 2e in de klasse boven de 90 kg. Met grote inzet was hij  in de finale gekomen. Hier werd verloren van Benjamin Heeres uit  Groningen.
Lois Klein was weer goed bezig bij de jeugd. Eigenlijk gaat het steeds  beter en zij werd weer 1e. Alle aandacht ging natuurlijk uit naar de  wereldkampioene veteranen, Natasja Meijer, die zich
ook ingeschreven had voor dit toptoernooi. Zij wou zich tijdens haar eigen  toernooi in Emmen toch weer meten met de jongere generatie. Na een aantal  gewonnen wedstrijden ging het in de
finale tegen de Duitse topper, Kirsten Schophuis, bijna mis. De vijftien  jaar jongere judoka van Stella Bevergern had Meijer goed bestudeerd in de  voorronden. Haar tactiek werd dan ook bijna
succesvol door Meijer geen kans te geven om aan te vallen. Deze kreeg dan  ook twee straffen voor inactiviteit. Op karakter kwam de judoka van Vos terug in  de wedstrijd en maakte een
werptechniek gevolgd met houdgreep. Daar is bij Meijer niet uit te komen en  zij won met vol punt de fraaie bokaal. De andere deelnemers van Vos kwamen ook  ver maar moesten voor de
prijzen afhaken. Vervelend is dat Mark Breider in de zware klasse een  blessure opliep die langdurig herstel nodig  heeft.

jvvos1 jvvos1 jvvos1 jvvos1

Maar liefst vijf gouden plakken behaalden de jeugdige judoka`s  van Vos tijdens het toernooi van Anbergen in Hardenberg.
In totaal werden er  negen medailles behaald.
Yrsa Wessel en Lois Klein zorgden voor de meisjes successen  met een 1e prijs. Tom Akker behaalde deze keer wel een 1e plaats met uitstekend  judo. Ook Alex Wacker,
en Jay Langerijs behaalden goud. Nick Langerijs verloor de  finale en ging met zilver naar huis. Dominique Peters bij de jeugd en Dimitri  Boer bij de heren tot 18 jaar behaalden
een bronzen medaille. Zaterdag komen de dames en heren  senioren van Vos in actie tijdens de open Drentse kampioenschappen welke in  sporthal Angelslo worden gehouden.
Dit belooft weer een enorm judo spektakel te worden met  boeiende wedstrijden. De judoka?s gaan er alles aan doen om in eigen huis te  winnen. Ook de wereldkampioene
veteranen, Natasja Meijer , wil zich hier nog een keer met de  jongere generatie  meten.
Lois 1e
Yrsa 1e
Tom 1e
Jay 1e
Alex 1e Finn 3e
Nick 2e
Dominique 3e
Dimitri 3e

Natasja Meijer prolongeerde gisteren in Amsterdam haar wereldtitel veteranen met groot succes. De titel die zij vorig jaar behaalde in Malaga moest worden verdedigt in de klasse tot 70 kilo. De judoka van Vos had zich door allerlei omstandigheden niet optimaal kunnen voorbereiden. Dat was in haar eerste wedstrijd tegen de sterke Christa Baumgartner uit Zwitserland ook goed te zien. Meijer kon moeizaam door de verdedigende houding van de Zwitserse komen. Dat resulteerde in een straf tegen voor inactief judo. Pas dertien seconden voor einde wedstrijd werd een opening gevonden waar dan ook direct gebruik van werd gemaakt met een prima uitgevoerde werptechniek en daarmee ippon scorend. De volgende wedstrijd was tegen Veronique Diebolt uit Frankrijk. De Franse judoka was zeer gebrand op revanche omdat zij in Malaga de finale van Natasja Meijer had verloren. Met felle aanvallen en technisch heel goed judo wist de ex topjudoka Meijer te werpen met een ippon score. Omdat zij een wedstrijd had ge wonnen kon zij toch door naar de kruisfinale als nummer twee. Hier moest gewonnen worden van de andere Franse Sophie Le Parlour. Met een grote technische vaardigheid wist zij met een schitterend uitgevoerde beentechniek een ippon te scoren. Blijkbaar was dit nodig om haar mentaal weer op te peppen en, zoals zij tegen haar coach Jacob Vos vertelde, helemaal klaar te zijn voor de finale. Deze ging opnieuw weer tegen Veronique Diebolt die de andere wedstrijd in de kruisfinale van Nicole Niemeijer uit Duitsland ook met ippon had gewonnen. De ijzersterke mentaliteit van Meijer gaf de doorslag en de wil om te winnen straalde zij ook uit. Binnen een minuut stond Diebolt op achterstand met een half punt. Haar aanvallen begonnen slordig te worden en dat moet je tegen Natasja Meijer niet doen. Met een formidabel overname werd Diebolt met ippon verslagen en was de vreugde over het opnieuw behalen van de wereldtitel bijzonder groot. Wat een klasse voor de 38 jarige Meijer die met twee opgroeiende kinderen toch nog veel tijd steekt in haar trainingen en training geven, hulde. Zaterdag 10 oktober gaat zij meedoen aan de open Drentse judo kampioenschappen welke in sporthal Angelslo te Emmen worden gehouden.

 

 

Een groep wedstrijdjeugd van vereniging Vos kwam in Veendam op de judomat voor deelname aan de eerste wedstrijden van dit seizoen.
Dit werd een heel goed resultaat en de trainers zien gelijdelijk aan de resultaten van de vele extra  trainingen.
Nick Langerijs werd eerste met mooie werptechnieken. 
Broer Jay liet zich in de finale verrassen maar werd toch knap tweede.
Dit  deed ook Yrsa Wessel. In de voorronden won zij alles overtuigend met maar lette even niet op in de finale. Ook zij mocht de tweede prijs meenemen.
Tom Akker stond uitstekend partij te geven tegen de veelal hogere banden met meer ervaring. Heel knap om dan toch derde te worden.
Lois Klein was een klasse apart. Met grote overmacht en fraai uitgevoerde technieken kwam zij in de finale. Haar tegenstander uit Denemarken werd met een mooi ippon verslagen en daarmee een eerste plaats op het podium.
De andere deelnemers kwamen net tekort om nu al mee te doen om de prijzen. Dat is een kwestie van tijd en gaat zeker komen met de getoonde inzet.
 
Lois 1e
 
Nick 1e
 
Jay 2e
 
Yrza 2e
 
Tom 3e