Sleen 13-02-2016

 Opnieuw slaagde Laura Hidding erin om een 1e plaats te behalen. Deze keer tijdens het zogenaamde IJspegel toernooi welke in Sleen werd gehouden. Zonder in de problemen te komen werd de medaille voor de eerste plaats binnen gehaald. Er waren nog meer prijswinnaars van Judovereniging Vos.
Jay Langerijs en Tom Akker werden eveneens 1e. Nick Langerijs werd hier 2e. Lois Klein, Alex Wacker en Dimitri Boer namen de 3e prijs in ontvangst.

Laura 1e

Jay 1e

Tom 1e

Nick 2e

Lois 3e

Alex 3e

Dimitri 3e

Muntendam 6-2-2016

De jeugdige talenten van vereniging Vos hadden met dertien deelnemers ingeschreven voor het judo ryu toernooi in Muntendam.
Helaas werden er twee ziek maar de overige deelnemers scoorden honderd procent zodat het team met 11 prijzen naar huis ging.
De broers Nick en Jay Langerijs stonden knap te judoën en werden beide 1e in hun klasse. Alex Wacker was er ook goed bij en kwam
met knappe scores ook tot een 1e plaats. Crifaa Blauw was overgepould naar een zwaardere klasse maar dat maakte geen indruk op
hem en werd ook hierin 1e. Yrsa Wessel, Tom Akker en Finn Wieringa stonden alle drie met een 2e prijs op het podium. Dominique
Peters, Senna Moes, Levi Maters en Floor Maats kwamen in de finalepoule. Daarin behaalden zij de 3e plaats.
 
Nick 1e
Jay 1e
Crifaa 1e
Alex 1e Finn 2e Levi 3e
Yrsa 2e
Tom 2e
Dominique 3e
Floor 3e
Senna 3e
 

Dedemsvaart 09/01/2016

De judoka`s van judovereniging Vos waren met tien deelnemers naar het Wintertoernooi in Dedemsvaart vertrokken en kwamen met zes prijswinnaars terug.

Dimitri Boer behaalde een 1e plaats met goed judo en gaat zich nu voorbereiden op deelname aan de Noordelijke kampioenschappen. Dit ook voor Laura Hidding die een 2e plaats behaalde bij de dames. Tom Akker was bij de jeugd tot 12 jaar weer in goede vorm. Met knappe ippons kwam hij in de finalepoule waar hij alleen verloor van Sam Sprenger en daarmee een 2e plaats. Lois Klein was ook weer goed. Zij kwam ook in de finalepoule waar zij wat ongelukkig verloor van El Hamdaoui uit Heerde en dus 2e. Yrsa Wessel kwam in een sterke poule tot een gedeelde 3e plaats en Senna Moes wist een 2e plaats te veroveren in de zogenaamde Opstaptoernooi.

Dimitri 1e

Laura 2e

Tom 1e

Lois 2e

Yrsa 2e

Senna 2e

Hoogeveen 19/20-12-2015

Het laatste judotoernooi van dit jaar was het kersttoernooi in Hoogeveen. Hier werden door een aantal judoka`s van Vos uitstekende resultaten behaald.
In de seniorenklasse behaalde Dave van Lier de 1e plaats. Hij won zijn wedstrijden met grote overtuiging en ook de finale van Huibert Huisman uit Lelystad.
Bij de heren tot achttien jaar won Dimitri Boer. Met prachtig uitgevoerde tiltechnieken maakte hij mooie ippons. Hij won de finale van Anton Girbes uit Kampen.
Lois Klein was ook weer goed in vorm met een 1e plaats. Zij won alle wedstrijden en maakte een prima finale wedstrijd tegen  Zoe van den Berg uit Dronten.
Jay Langerijs, Finn Wieringa en Tom Akker kwamen alle drie op het erepodium met een mooie 2e plaats. Nick Langerijs werd 3e bij de jeugd en Laura Hidding kwam bij de dames tot een 3e plaats. Alex Wakker, Yrsa Wessel en Floor Maats kwamen ook ver maar behaalden net geen medaille.

Dave 1e

Dimitri 1e

Lois 1e

Jay 2e

Finn 2e

Tom 2e

Nick 3e

Laura 3e

Diever 28-11-2015

Een klein aantal judoka,s heeft deelgenomen aan het recreatieve opstaptoernooi in Diever.
Dominique Peters en Yrsa Wessel waren voor iedereen veel te sterk en behaalden de 1e plaats.
Bente Wittendorp was bij de dames goed bezig zij won haar wedstrijden met ippon en daarmee een 1e plek.
In dezelfde klasse behaalde Alice Wieringa een 3e plaats.
Van Finn Wieringa werd meer verwacht maar hij had zijn dag absoluut niet.
Het volgende toernooi gaat vast beter.
 
Yrsa1e
 
Dominique 1e
 
Bente 1e Alisa 3e
 
Finn 4e

Klazienaveen 21-11-2015

De judoka’s van Vos waren dit weekend op drie plaatsen actief in Nederland.

In Venray kwam bij het Open Nederlands kampioenschap G - judo Hessel Smit op de wedstrijdmat. Bijna gelukte het hem om de titel te pakken maar hij verloor van Tim Rietveld  in de voorronde, die later ook kampioen is geworden. Op karakter kwam hij terug in de herkansing die hij glansrijk won en dus een derde plaats. De zestienjarige judoka dwong een heleboel respect af door als laagste band en jongste deelnemer deze prestatie neer te zetten. Coach en begeleider Geert Ottens was zeer tevreden over zijn inzet en behaalde resultaat. Dit ook omdat Hessel Smit in de middag nog aan een ander toernooi deelnam, het Shenshu - toernooi wat in dezelfde hal werd gehouden. Hier werd de eerste partij gewonnen van de Engelsman Andrew Woodland. Daarna werd gewonnen van de Nederlander Kristof Surinx en plaatste zich daarmee in de finale. Helaas werd deze verloren van de zeer ervaren Stuart Jackman uit Engeland.

 

Hessel 3e

Hessel en coach Geert

Dedemsvaart. Een startende wedstrijdgroep van 8 deelnemers kwam hier op mat en, wel bijzonder, ook allemaal op het erepodium. Levi Maters en Finn Wieringa zaten deze dag in de gewichtsklasse tot 40 kg. In een poule van maar liefs 7 judoka's werd er hard gestreden. Alles gewonnen en toen tegen elkaar waarbij maters zijn meerdere moest herkennen aan Wieringa. Helaas voor Wieringa die nadien verloor van judoka waar Levi Maters weer op beslissing van won. Door de gelijke aantal gewonnen wedstrijden kwam het dus nu op de punten aan. En kwam Levi Maters op een 1e plaats en Finn Wieringa op een 3e plaats die 1 puntje tekort kwam voor de 2e plek. Yrsa Wessel was onverslaanbaar deze dag tot 33 kg won ze al haar wedstrijden gelijk met ippon. Ook voor Jarnik Halm was het een eerste echte wedstrijd. Halm won 2 wedstrijden met ippon in de gewichtsklasse tot 33 kg en kon tevreden zijn met een mooie 2e plaats. Eveneens voor Dominique Peters die in de gewichtsklasse tot 26 kg zat was het een gouden dag. Ook hij won al zijn 5 wedstrijden moeiteloos met ippon. Brandon Goeree die tot 30 kg zat werd ook beloond door zijn goede inzet met de hoogste tree. Ook zonder enige moeite scoorde hij de ene ippon na de andere en won al zijn 4 wedstrijden. Een mooie 3e plaats ging er ook nog deze dag naar Crifaa Blaauw en 4e plaats ging in dezelfde poule boven 45 kg naar Zen Groote. Hier waren de coaches Natasja en Koop Meijer helemaal tevreden mee.

Levi 1e Finn 3e

Yrsa 1e

Jarnik 2e

 

Dominique 1e

Brandon 1e

Crifaa 3e Zen 4e

Hengelo. Er moest hard gewerkt worden om tijdens het zogenaamde JPT toernooi een prijs te behalen. De kwaliteit van dit toernooi staat op een hoog niveau. Lois Klein moest dit direct al in haar eerste wedstrijd ervaren. Direct er al voor de honderd procent bijzijn is noodzaak. Zij verloor de eerste wedstrijd en moest daarna goed aan de bak om de drie wedstrijden daarna te winnen. Dat lukte en het bijzondere was dat er drie deelneemster gelijk eindigden in gewonnen wedstrijden en punten. In een nieuwe ronde kwamen deze drie weer tegen elkaar. Lois was nu weer als vanouds op dreef en won haar wedstrijden met overmacht en daarmee een eerste plaats. Tom Akker had het even moeilijk. Als deelnemer met de laagste band en dan tegen meer ervaren judoka’s kiest hij toch voor de meer sterkere toernooien. Ondanks een verloren wedstrijd kwam hij in de herkansing en laat dan zijn knappe wedstrijdmentaliteit zien. Met een gewonnen herkansing en daarmee een derde plaats kun je zeker in deze klasse tevreden zijn. Dimitri Boer en Laura Hidding kwamen ook ver. Beide verloren om de derde plaats en werden dus vijfde. Coach Jacob Vos was zeker niet ontevreden met de resultaten.

Ommen 07-11-2015

Afgelopen zaterdag deden er maar 3 judoka’s mee om te strijden om de Open Ommense titel, maar de resultaten waren er niet minder om. Zo kwam bij de jeugd Tom Akker in de categorie -38kg zeer sterk voor de dag. Hij wist zich door veel inzet en wilskracht in de finale te plaatsen. Ondanks dat hij de jongste en lichtste was in zijn categorie. Helaas verloor Tom de finale. Dus een zeer verdiende 2e prijs. Voor onze jongste van de dag Dominique Peters die uit kwam in de categorie -27kg verliep het eveneens goed. Hij liet zien de sterkste te zijn in zijn categorie en behaalde hiermee de 1e prijs. Dimitri Boer die uitkwam in de categorie -60kg in de leeftijd tot 18 jaar liet zien dat hij hier maar voor 1 ding kwam en dat is goud. Hij wist dan ook met grote overmacht en mooi judo al zijn partijen te winnen in zijn poule. En zo plaatste Dimitri zich in de finale ronde. Ook hier liet hij zien heer en meester te zijn. En zo keerde ook Dimitri terug met een gouden medaille.

Tom 2e

Dimitri 1e

Dominique 1e