Klazienaveen 2-7-2016
 
Als het goed is heeft iedereen een uitnodiging gekregen om mee te doen aan ons onderling toernooi op zaterdag 9 juli a.s.
Dit wordt gehouden in sporthal ‘t Grootveld in Dalen.
De aanvang is 9.00 uur en meer info volgt tijdens de trainingen.
Uit ervaring weten wij dat de laatste week voor de zomervakantie de lessen c.q. trainingen slecht bezocht worden.
Dit door allerlei andere activiteiten b.v. op school. 
Daarom willen wij ons toernooi dan ook als afsluiting van het seizoen zien.
De gemiste trainingen worden weer ingehaald na de zomervakantie.
Voor wedstrijdjudoka’s kunnen er vroegtijdig aangepaste trainingen komen.
Bekijk dus regelmatig onze site.
Dus let op!!!!! Zomerstop trainingen gaat in op 11 juli tot weer beginnen van de lagere scholen.
 
Bestuur Judovereniging Vos

Venray 4-6-2016

Lois klein was tijdens het zeer sterk bezette internationaal judo toernooi te Venray weer bijzonder goed bezig. De talentvolle jeugdige judoka van Vos werd met grote overmacht kampioen in haar klasse. Zij won met ippon van een Rus, Belg, Nederlander en een Tsjechische judoka. De finale wederom tegen een Tsjechische judoka die ook met vol punt werd verslagen. Tom Akker was bij de jongens goed. In een poule van veel buitenlandse judoka’s won hij drie partijen. Hij verloor van een judoka uit de Oekraïne en werd uiteindelijk negende van de 53 deelnemers in deze klasse.

Laura Hidding begon goed bij de dames. Zij won de eerste partij van een Zwitser maar verloor daarna van een sterke Duitse judoka. In de strijd om het brons via de herkansing verloor zij nipt van een Belgische. Gastjudoka’s Arne Knol en Annalin wisten beide ook een partij te winnen maar kwamen daarna niet verder door een verloren wedstrijd.

Venray16 Lois

Lios 1e

Tubbergen 28-5-2016

Floor Maats uit Emmen won in Tubbergen het judotoernooi bij de meisjes tot 16 jaar.

Alle vijf gemaakte wedstrijden werden met ippon gewonnen en ver binnen de wedstrijdtijd.

Arne Wessel en Yrsa Wessel werden tijdens het zelfde toernooi 2e en 3e in hun klasse.

Tubbergen16 Arne

Arne 2e

Tubbergen16 Yrsa

Yrsa 3e

 

Delft 22-5-2016

JUDOKA EDGAR DE GUNST WINT DUTCH MASTERS OPEN

In Delft werden op 22 mei de open Nederlandse kampioenschappen veteranen gehouden voor judoka’s van 30 jaar en ouder.Edgar de Gunst uit Assen begon zijn wedstrijden direct al bijzonder goed door zijn eerste wedstrijd te winnen van de nummer vijf van het vorige WK met een yuko van Looman. Tegen de Belg van de Rosteyene was het hard werken. Met een waza ari achterstand bleef de Gunst dermate fanatiek aanvallen dat de Belg in wanhoop naar de benen pakt en daardoor een diskwalificatie opliep. In de halve finale moest gewonnen worden van de Zwitser Kobler. Met eenfraaie doorstuurbeweging maakte de 40 jarige de Gunst een waza ari en kwam de Zwitser in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon komen en daarmee een ippon. De finale strijd was opnieuw tegen Oscar Looman die de herkansing wist te winnen. De judoka van Vos bleef de wedstrijd controleren en gaf Looman geen kans. Op de grondmaakte hij een armklem die als gegoten zat en Looman moest opgeven. Edgar de Gunst mag zich voor een jaar kampioennoemen in de klasse tot 73 kg. Een uitstekend resultaat die vast een vervolging krijgt met deelname aan het EK. Natasja Meijer kon helaas niet deelnemen. De regerend wereldkampioene kon haar NK titel niet verdedigen door een herstellende knie operatie. Of deelname aan het WK in Florida, welke in september wordt gehouden, wel haalbaar

zal zijn moet nog blijken. Advies van de arts is hierin bepalend.

 

Oostwold 7-5-2016

Tijdens het zogenaamde Blauwe Stad Judo Toernooi in Oostwold werden er weer mooie resultaten behaald. Lois klein was weer geducht aanwezig en wist alle wedstrijden overtuigend te winnen en daarmee een 1e plaats. Nick Langerijs was bij de jongens in topvorm. Met mooie ippons kwam hij tot een 1e plaats. Ook Bente Wittendorp werd 1e. Zij won de finale van Alisa Wieringa die daardoor een 2e plaats behaalde. Merel Jagt was ook goed bezig. Helaas verloor zij een wedstrijd in de voorronde maar werd winnaar van de herkansing met daarmee een 3e plaats. Hetzelfde gebeurde Crifaa Blauw die ook als 3e eindigde. Damiano de Jonge werd 3e bij het zogenaamde opstaptoernooi. Een toernooi voor beginnende wedstrijd judoka’s.

Blauwe stad16 Damiano

Damiano 3e

 

 

 

Klazienaveen 24-04-2016

Omdat de meivakantie niet voor alle scholen gelijk is, hebben we besloten dat er geen training is van 2 tot en met 6 mei.

Donderdag 28 april gaat de les van 16.30-17.30 niet door in de Rietlanden.

Wat de senioren betreft gaat dit in overleg met de trainer.

Met vriendelijke groet bestuur J.V.Vos.

Stiens 23-04-2016

LOIS KLEIN BLIJFT WINNEN.
 
In Stiens werden de Friese Masters gehouden. Een sterk bezet judo toernooi met deelname van veel clubs uit Nederland en een aantal buitenlandse verenigingen.
Judo vereniging Vos kwam met een kleine groep van vier judoka,s naar Stiens. Lois Klein kwam uit in de lichte klasse en werd wederom kampioen. Het aantal podium plaatsen is dit seizoen al bijzonder groot geworden. Het was jammer dat bij de senioren een aantal zaken verkeerd gingen. Erik Schimmel was in Stiens gekomen om weer eens lekker te judoën in de zware klasse. Helaas kwamen zijn tegenstanders niet opdagen.
Dave van Lier was in de klasse tot 81 kg. niet in topvorm. Een zware dienstweek met veel lichamelijke inspanning werd hem noodlottig. Hij moest een voorsprong weggeven doordat hij nogal ongelukkig in een houdgreep kwam en daaruit niet meer kon ontsnappen.
Laura Hidding had haar dag helemaal niet en Dimitri Boer heeft nog een blessure.