Natasja Meijer prolongeerde gisteren in Amsterdam haar wereldtitel veteranen met groot succes. De titel die zij vorig jaar behaalde in Malaga moest worden verdedigt in de klasse tot 70 kilo. De judoka van Vos had zich door allerlei omstandigheden niet optimaal kunnen voorbereiden. Dat was in haar eerste wedstrijd tegen de sterke Christa Baumgartner uit Zwitserland ook goed te zien. Meijer kon moeizaam door de verdedigende houding van de Zwitserse komen. Dat resulteerde in een straf tegen voor inactief judo. Pas dertien seconden voor einde wedstrijd werd een opening gevonden waar dan ook direct gebruik van werd gemaakt met een prima uitgevoerde werptechniek en daarmee ippon scorend. De volgende wedstrijd was tegen Veronique Diebolt uit Frankrijk. De Franse judoka was zeer gebrand op revanche omdat zij in Malaga de finale van Natasja Meijer had verloren. Met felle aanvallen en technisch heel goed judo wist de ex topjudoka Meijer te werpen met een ippon score. Omdat zij een wedstrijd had ge wonnen kon zij toch door naar de kruisfinale als nummer twee. Hier moest gewonnen worden van de andere Franse Sophie Le Parlour. Met een grote technische vaardigheid wist zij met een schitterend uitgevoerde beentechniek een ippon te scoren. Blijkbaar was dit nodig om haar mentaal weer op te peppen en, zoals zij tegen haar coach Jacob Vos vertelde, helemaal klaar te zijn voor de finale. Deze ging opnieuw weer tegen Veronique Diebolt die de andere wedstrijd in de kruisfinale van Nicole Niemeijer uit Duitsland ook met ippon had gewonnen. De ijzersterke mentaliteit van Meijer gaf de doorslag en de wil om te winnen straalde zij ook uit. Binnen een minuut stond Diebolt op achterstand met een half punt. Haar aanvallen begonnen slordig te worden en dat moet je tegen Natasja Meijer niet doen. Met een formidabel overname werd Diebolt met ippon verslagen en was de vreugde over het opnieuw behalen van de wereldtitel bijzonder groot. Wat een klasse voor de 38 jarige Meijer die met twee opgroeiende kinderen toch nog veel tijd steekt in haar trainingen en training geven, hulde. Zaterdag 10 oktober gaat zij meedoen aan de open Drentse judo kampioenschappen welke in sporthal Angelslo te Emmen worden gehouden.

 

 

Een groep wedstrijdjeugd van vereniging Vos kwam in Veendam op de judomat voor deelname aan de eerste wedstrijden van dit seizoen.
Dit werd een heel goed resultaat en de trainers zien gelijdelijk aan de resultaten van de vele extra  trainingen.
Nick Langerijs werd eerste met mooie werptechnieken. 
Broer Jay liet zich in de finale verrassen maar werd toch knap tweede.
Dit  deed ook Yrsa Wessel. In de voorronden won zij alles overtuigend met maar lette even niet op in de finale. Ook zij mocht de tweede prijs meenemen.
Tom Akker stond uitstekend partij te geven tegen de veelal hogere banden met meer ervaring. Heel knap om dan toch derde te worden.
Lois Klein was een klasse apart. Met grote overmacht en fraai uitgevoerde technieken kwam zij in de finale. Haar tegenstander uit Denemarken werd met een mooi ippon verslagen en daarmee een eerste plaats op het podium.
De andere deelnemers kwamen net tekort om nu al mee te doen om de prijzen. Dat is een kwestie van tijd en gaat zeker komen met de getoonde inzet.
 
Lois 1e
 
Nick 1e
 
Jay 2e
 
Yrza 2e
 
Tom 3e

 

Gorredijk 20-06-2015

Er waren nog een aantal judoka's die aan het laatste toernooi van dit  seizoen deelnamen.
In Gorredijk kwamen Lois Klein en Jay Langerijs op de eerste plaats.
Nick Langerijs werd  derde.
Yrsa Wessel en Tom Akker waren wel goed bezig maar wisten geen prijs te  behalen.
 
Jay 1e
Lois 1e
Nick 3e
Ede/Venray 6/7-6-2015
Drie prijzen in Ede.
 
Drie judoka`s van Vos hebben deelgenomen aan het Heide toernooi in Ede. Jay  Langerijs die al een geruime tijd goed bezig is bij de jongste jeugd nam een  eerste prijs mee naar huis.
Zijn oudere broer Nick kwam tot een derde plaats. Lois Klein was bij de  meisjes goed bezig. Zij werd tweede omdat zij de finale op beslissing  verloor.
 
Rick Nieter goed in Venray.
 
Tijdens het heel sterk bezette senioren toernooi in Venray wist Rick zich  toch op het podium te plaatsen. In de voorronde won hij met ippon van Desender  uit België en Chauhan uit India. Hij verloor  de wedstrijd om een  finaleplaats van de Zwitser Kistler die ook kampioen is geworden. In de  herkansing won hij wederom knap met ippon van de Belg Vanderburie, en daarmee  een derde plaats.
 
Jay 1e
Lois 2e
Nick 3e

Deventer 31-05-2015

Het G-judo toernooi welke gehouden werd in Deventer was voor onze judoka van de G-judo groep van judovereniging Vos een groot succes.
Hessel Smit deed voor de 2e keer aan wedstrijden mee en maakte ook nu weer een grote indruk.
Hij won al zijn wedstrijden met grote overmacht, mede door zijn vechtlust en enthousiasme en behaalde daarmee een fraaie eerste plaats.
Begeleiders Geert Ottens en Patrick Staats waren bijzonder trots op deze prestatie en zagen perspectief voor de toekomst voor deze nog maar 15 jarige judoka.

Delft 16-05-2015
 
Natasja Meijer was wederom in goede vorm afgelopen zaterdag in Delft. Hier werd het Open NK veteranen gehouden met deelnemers uit geheel Europa.
Meijer kwam uit in de klasse tot 78 kg.,
een klasse die hoger ligt dan haar normale gewichtsklasse. Dat vormde voor haar geen probleem en met grote overmacht won zij haar wedstrijden met ippon ver binnen de reguliere wedstrijdtijd.
Alleen Daphne Tervelde van de KenAmYu uit Haarlem wist het de judoka van Vos nog redelijk lastig te maken maar verloor de finale ook met ippon.
Edgar de Gunst begon bij de heren tot 73 kg. goed.
Hij won met ippon van Sebastiaan Munter die uiteindelijk 2e werd maar verloor van de spanjaard Diaz Del Rio en viel daardoor met een vierde plaats buiten de prijzen. Beide judoka’s gaan zich nu
voorbereiden op het WK. Deze worden september 2015 gehouden in Amsterdam. Hier zal Natasja Meijer haar titel gaan verdedigen als regerend Wereldkampioene.
 
Oostwold 2-5-2015.
 
Een kleine groep jeugd van Vos nam deel aan het Blauwe Stad Tournooi.
Deze werd gehouden in Oostwold. De resultaten waren weer uitstekend.
Yrsa Wessel veroverde de 1e plaats bij de jongste meisjes.
Dunja Faber mocht hier de fraaie 2e prijs in ontvangst nemen.
Zen Groote kwam bij de jongste jongens tot een 2e plek.
Bij de oudere jeugd werden Lois Klein en Tom Akker 2e.
Finn Wieringa werd in deze klasse 3e.
Tygo Sandifort wist net geen prijs te behalen maar zijn aanvalslust belooft wat voor de komende tijd.
Dimitri Boer blesseerde zich bij de juniorenklasse aan zijn schouder.
Gelukkig lijkt het nogal mee te vallen en staat hij binnenkort weer te trainen.
 
Yrsa 1e
Dunja 2e 
Zen 2e 
Lois 2e 
Tom 2e
Finn 3e