Apeldoorn 12-03-2016

Lois Klein heeft het in haar eerste NK goed gedaan.
Hoewel zij begon met een verloren wedstrijd tegen Beurskens, waza ari tegen, kwam zij in de herkansing sterk terug. Met drie gewonnen wedstrijden mocht zij in de finale van de herkansing proberen om het brons te behalen. Dit tegen Mirthe Kerkhof uit Midden Nederland. Bijna lukte dat en tot een minuut voor het einde stond zij zelfs op voorsprong. Helaas kwam zij wat ongelukkig op de grond terecht en daarmee in een houdgreep. Hier wist zij nog wel uit te komen, maar de yuko tegen kon zij door tijdnood niet meer goed maken. Ondanks de teleurstelling van haar mag zij terugkijken op een goed NK.

Assen 05-03-2016

Afgelopen zaterdag organiseerde budovereniging ASAHI uit Assen het 1e Bartje g-judotoernooi in de Marsdijkhal te Assen. Ook judovereniging Vos nam deel met 2 judoka’s. De pas 16 jarige Hessel Smit begon sterk aan zijn eerste partij tegen Dion Sassen die later ook kampioen is geworden. Weliswaar verloor Hessel deze door een klein foutje, maar liet het hier niet bij zitten hij kwam hier immers maar voor één ding en dat was winnen. Dit liet hij dan ook zien in zijn tweede partij tegen de ervaren Etiénne Wolters. Na zijn tweede partij te hebben gewonnen begon Hessel dan ook sterk en met veel overtuiging aan zijn derde partij tegen Jasper Holtackers welke hij glansrijk wist te winnen en dus een zeer verdiende tweede plaats. Ook onze iets minder ervaren wedstrijdjudoka Xander Geertjes begon met volle moed aan zijn eerste partij tegen Henk Vliet maar die helaas werd verloren. De tweede partij werd wat ongelukkig verloren op houdgreep ondanks dat Xander goed stond te judoën tegen Damian Schoonhoven. Na wat opbeurende woorden van zijn coach begon Xander zeer sterk aan zijn derde partij tegen Timo van Rijn waarin hij de openingsscore maakte met een yuko maar wist dit helaas niet vast te houden en verloor ook deze met een houdgreep. De vierde partij moest er worden gewonnen van de ervaren Thomas Schepen wat ook bijna lukte. Met een voorsprong van een Wazari gaf Xander deze partij wat ongelukkig weg door zichzelf in een houdgreep te draaien en dus verloor. De vijfde en laatste partij heeft Xander alles gegeven wat hij nog in zich had maar moest zijn meerdere erkennen in de veel grotere judoka Bjorn Commandeur. Dus mocht Xander naar huis met een mooie gedeelde 4e plaats. Coach en begeleider Geert Ottens was dan ook zeer tevreden over de inzet en behaalde resultaat van zijn judoka’s.

Hessel 2e

Xander 4e

2e Exloermond 05-03-2016

Laura Hidding plaatst zich voor deelname aan NK  judo.

De noordelijke districtskampioenschappen judo tot 18 jaar was  tevens een kwalificatie voor deelname aan het NK. Laura Hidding plaatste zich voor deelname in de klasse tot 63 kg. Makkelijk ging dit niet. Zij verloor van Demi Adelij uit Sneek in de halve finale. Zij werd wel winnaar van de herkansing en plaatste zich alsnog met een bronzen medaille.
Dimitri Boer moest dermate veel aftrainen om zijn klasse tot 60 kg. te behouden dat hij energie tekort kwam om een plaatsing af te dwingen. Hij won nog wel een wedstrijd maar
daarna ging het mis. Hij besloot daarna per direct om deze klasse vaarwel te zeggen en gaat het seizoen verder in de klasse tot 66 kg. Vooraf aan deze noordelijke kampioenschappen was er een toernooi van Juveko. Nick Langerijs werd hier 1e. Tom Akker, Zen Groote, Crifaa Blaauw en Jay Langerijs kwamen met een 3e plaats op het erepodium.
 
Laura 3e
Nick 1e
Tom 3e
Crifaa en Zen 3e
Jay 3e
 

Kollum 27-02-2016

Lois Klein heeft zich in Kollum op het districtskampioenschap tot 15 jaar geplaatst voor deelname aan het NK. Zij begon heel goed maar maakte in de finale tegen Melany Rossen een klein foutje wat haar de titel kostte. Met toch een knappe 2e plaatst in de lichtste klasse tot 32 kg. mag zij tijdens het NK opnieuw proberen om op het erepodium te komen.
Het NK wordt gehouden in Apeldoorn op zaterdag 12 maart a.s.
Lois 2e

Norg 20-02-2016

Startende wedstrijdjeugd direct in de prijzen.
 
In Norg werd door de JBN een toernooi georganiseerd voor jeugd judoka,s die voor het eerst wedstrijden gaan maken. Judovereniging Vos kwam met zeven judoka,s naar Norg en zes daarvan gingen met een prijs naar huis. Jammer was dat Manon Mones ziek werd tijdens de wedstrijden anders had er misschien nog meer ingezeten. Crifaa Blauw werd 1e in zijn poule. Damiano de Jong startte bijzonder goed. Tot aan de finale won hij alle wedstrijden met een ippon. Helaas verloor hij de finale op beslissing en daarmee toch een knappe 2e plaats. Lindsay Joldersma en Finn Smalbil werden beide 2e in hun klasse.
Een mooi begin voor deze toekomstige wedstrijdjudoka,s.
 
Crifaa 1e
Damiano 2e
 
 
Lindsay 2e
Finn 2e

Sleen 13-02-2016

 Opnieuw slaagde Laura Hidding erin om een 1e plaats te behalen. Deze keer tijdens het zogenaamde IJspegel toernooi welke in Sleen werd gehouden. Zonder in de problemen te komen werd de medaille voor de eerste plaats binnen gehaald. Er waren nog meer prijswinnaars van Judovereniging Vos.
Jay Langerijs en Tom Akker werden eveneens 1e. Nick Langerijs werd hier 2e. Lois Klein, Alex Wacker en Dimitri Boer namen de 3e prijs in ontvangst.

Laura 1e

Jay 1e

Tom 1e

Nick 2e

Lois 3e

Alex 3e

Dimitri 3e

Muntendam 6-2-2016

De jeugdige talenten van vereniging Vos hadden met dertien deelnemers ingeschreven voor het judo ryu toernooi in Muntendam.
Helaas werden er twee ziek maar de overige deelnemers scoorden honderd procent zodat het team met 11 prijzen naar huis ging.
De broers Nick en Jay Langerijs stonden knap te judoën en werden beide 1e in hun klasse. Alex Wacker was er ook goed bij en kwam
met knappe scores ook tot een 1e plaats. Crifaa Blauw was overgepould naar een zwaardere klasse maar dat maakte geen indruk op
hem en werd ook hierin 1e. Yrsa Wessel, Tom Akker en Finn Wieringa stonden alle drie met een 2e prijs op het podium. Dominique
Peters, Senna Moes, Levi Maters en Floor Maats kwamen in de finalepoule. Daarin behaalden zij de 3e plaats.
 
Nick 1e
Jay 1e
Crifaa 1e
Alex 1e Finn 2e Levi 3e
Yrsa 2e
Tom 2e
Dominique 3e
Floor 3e
Senna 3e