Stiens 22-04-2017

Een klein groepje heeft deelgenomen aan de Friese Masters welke gehouden werd in Stiens.
Tom Akker en Dylan van der Plaat vochten voor wat zij waard zijn maar de poule was te zwaar voor hun om in de prijzen te komen.
Helaas was Dimitri de Boer geblesseerd aan zijn knie en dat was jammer omdat er voor hem een leuke poule was.
Onze senior zwaargewicht Erik Schimmel had het ook niet makkelijk maar kwam toch nog op het podium met een 3e plaats.
Lois Klein verloor de finale van de Nederlands kampioene Milou Hendriks en daarmee een 2e plaats.
Denise van der Plaat verloor de finale van Chantal Weerman uit Zwolle en hierdoor ook een 2e plaats.
 
Stiens17 Lois 2e
Lois 2e
 
Denise 2e

Assen 15-04-2017

Het Bartje Judotoernooi, dat vorige zaterdag in Assen werd gehouden, was voor Natasja Meijer de aanleiding om zich weer eens te meten met de jongere generatie judoka’s.

Dat ging de veertigjarige judoka van Vos nog uitstekend af.

De ongeveer twintig jaar jongere tegenstanders werden allemaal met ippon, is vol punt, verslagen.

De grote wil om te winnen en de vechtlust gepaard met technisch kunnen is nog steeds de basis voor haar successen om de judomat.

De meeste tegenstand kwam nog van Esmee Nalbat uit Groningen en Larissa Bultena uit Veendam. Nalbat werd met een fraaie doorstuurtechniek verslagen.

Tegen Bultena, die uiteindelijk derde werd, moest er een golden score aan te pas komen om tot een beslissing te komen. Bultena kwam in een muurvaste houdgreep terecht en Meijer dus eerste.

Voor Natasja Meijer een uitstekende prestatie en een bevestiging dat zij nog steeds mee kan komen. Jacob Vos die al 25 jaar haar trainer en coach is was zeer content met alweer een prestatie van Natasja. Jacob Vos vertelt dat zij nog veel traint en er plannen zijn om in oktober aan het WK veteranen in Sardinië mee te gaan doen. Dit ligt aan het bedrag dat wij kunnen verzamelen met sponsorgeld. Het zou wel mooi voor haar zijn om de WK titel die zij in Malaga behaalde te kunnen verdedigen.

Er waren nog meer successen in Assen voor de judoka’s van Vos.

Jay Langerijs pakte ook een eerste plaats evenals Geert Kleine.

Yrsa Wessel werd knap tweede. Derde plaatsen waren er voor Nick Langerijs, Lois Klein, Anouk Seinen, Floor Maats en Tom Akker. Deze laatste liep in de finale een blessure op en kon de wedstrijd om de tweede plaats niet meer maken.

Assen17 Jacob Vos en Natasja

 

Almelo 01-04-2017

Lois Klein is knap eerste geworden op het zogenaamde Urenco toernooi in Almelo. Zij won de finale van Zoë van den Berg uit Lelystad.

Almelo17 Lois

 

Beilen 25-03-2017

 
Tijdens het Opstaptoernooi en Lente Toernooi welke beide in Beilen werden gehouden werden er veel prijzen gewonnen.
Een 1e prijs werd behaald door Justin Halm, Nano Boeh en Jay Langerijs.
Een 2e plaats voor Shane Langerijs, Yrsa Wessel, Edgar de Gunst en Tom Akker.
Er waren 3e plaatsen voor Noah Schaart, Sil Funke, Thomas Warringa, Maarten Koopman en Bente Wittendorp.

Assen 18-03-2017

Afgelopen zaterdag kwamen 2 judoka's van judovereniging Vos in actie op de mat bij het G-judotoernooi van Asahi.

Xander Geertjes begon zijn eerste partij in zijn klasse goed. Hij kwam voor te staat met 2 wazari's op de ervaren judoka Thomas Scherpen door middel van een heupworp en een perfecte overname. Bij de overname kwam Xander wat ongelukkig neer waardoor zijn tegenstander hem in een houdgreep legde en helaas verloor Xander deze partij. Zijn tweede partij begon iets minder sterk en kwam Xander al  vrij snel op achterstand te staan, maar door zijn gedrevenheid zette hij de stand weer gelijk door Bjorn Commandeur met een fraai uitgevoerde heupworp tegen de mat te gooien. Kort hierna kreeg Xander toch nog een ippon tegen helaas. Hoewel er enkele vraagtekens waren bij uitvoering. Vervolgens begon Xander met Frisse moet na de pauze aan zijn laatste partij tegen Henk Vlieland. Deze partij wist Xander naar zich toe te trekken wat vervolgens uitliep naar een mooie overwinning d.m.v. houdgreep. Dus een mooie 3e plek voor Xander.

De pas 13 jarige Dylan Goeree kwam voor de 2e keer in actie op de wedstrijd mat en liet direct al zien waarvoor hij hier naartoe was gekomen. Namelijk met goud huiswaarts te keren. Dylan begon zijn eerste partij met ne-waza vanwege de beperking van zijn tegenstander Roy Hanou, maar ook hier liet Dylan zien goed om te kunnen gaan met wisseling van staande naar grondgevecht en wist deze partij uiteindelijk te winnen met een houdgreep. Dylan zijn 2e partij tegen Dennis van Leeuwen was van korte duur hij maakte een mooie ippon door een fraai uitgevoerde heupworpen de winst was een feit. Omdat er maar 2 tegenstander waren in de categorie van Dylan werd er besloten om 2 keer tegen elkaar te judoën. Even voor de pauze moest Dylan nog een keer in actie komen tegen Roy ook deze partij werd vrij snel beslist door een wazari en daaropvolgende ippon d.m.v. een houdgreep. Dylan ging vol moet de pauze in en kwam er net zo gedreven weer uit om die laatste partij te winnen. Wat dus ook resulteerde in een mooie vlotte overwinning op Dennis van leeuwen.  Dus keerde Dylan huiswaarts met een  zeer verdiende gouden plak. Ook waren de coaches zeer tevreden met de goede inzet en behaalde resultaten van de beide judoka's.

17 G Assen

Slagharen 18-02-2017

Het ging weer uitstekend met onze toppers er werden maar liefst 14 prijzen gehaald in Slagharen.

Yrsa Wessels, Nick langerijs, Justan Halm, Jay langerijs, Darcy Klasen, Finn Wieringa, Jessy Klasen en Shane Langerijs behaalden de eerste prijs.

Megan Klasen, Jarnik Halm en Max Klement de tweede plaats.

Alisa Wieringa, Thomas Warringa en Crifaa Blauw een derde Plaats.

Gefeliciteerd Allemaal.

Slagharen 20171

Slagharen 20170

Kollum 25-02-2017

 

De noordelijke districtskampioenschappen tot 15 jaar werden deze keer in Kollum gehouden. Lois Klein was in de lichtste klasse goed in vorm.Met drie gewonnen wedstrijden kwam zij in de finale. Daar ontmoette zij Melany Rossen uit Groningen en die wedstrijd werd verloren. Voor Lois dus een 2e plaats. Floor Maats deed voor het eerste jaar mee aan dit kampioenschap en niet zonder resultaat. Gewoon enthousiast aanvallen dan kom je ver is de stijl van Floor. Alleen de eerste wedstrijd werd verloren maar Floor wist de herkansing te winnen en kwam met een derde plaats op het erepodium. De eerste vier van iedere gewichtsklasse hebben zich geplaatst voor het NK welke in Tilburg wordt gehouden.

Nick Langerijs Noordelijk jeugd kampioen. 

De gewichtsklasse tot 38 kg. bij de jeugd tot 12 jaar was voor Nick Langerijs. De pas 10 jaar geworden Nick kwam met vier knap gewonnen wedstrijden in de finale. Daar moest hij het opnemen tegen Robert Tonijen uit Hasselt. Na een achterstand te hebben opgelopen kwam hij sterk terug en wist knap te scoren in de laatste minuut van de finale. Voor Nick een noordelijke titel. Broertje Jay wist bijna zijn broer te evenaren. Met aanvallend judo won hij vier wedstrijden. Alexander Christov van team Oost Groningen verraste Jay en won met ippon Voor Jay een uitstekend resultaat met een 2e plaats.

Norg17 distr. 15 Lois

Lois 2e

Norg17 distr. 15 Floor

Floor 3e

Norg17 distr. 12 Nick

Nick 1e

Norg17 distr. 12 Jay

Jay 2e