Roden 21-01-2017

 
Met drie deelnemers en drie eerste plaatsen tijdens het Ot en Sien toernooi in Roden kun je als coach alleen
maar tevreden zijn. Dat was de coach Koop Meijer tijdens dit opstap toernooi dan ook.
Shane Langerijs, Damiano de Jonge en Lindsay Joldersma kwamen op de hoogste tree van het erepodium en
gingen trots met de behaalde prijs naar huis.
 
Roden17 Shane 1e
Shane 1e
Roden17 Damiano 1e
Damiano 1e
Roden17 Lindsay 1e
Lindsay 1e

Klazienaveen 20-01-2017

Super onze vrijwilliger Geert Ottens van judovereniging vos is genomineerd als vrijwilliger van het jaar.

Wij wensen hem heel veel succes want hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet.

16 Jacob en Geert

Dedemsvaart/Eindhoven 14/15-01-2016

De wedstrijdjudoka’s van Vos kwamen op verschillende toernooien in actie. In Dedemsvaart werd heel knap gepresteerd tijdens het zogenaamde Wintertoernooi. Floor Maats was heel sterk bezig. Zij won alle wedstrijden met een ippon. Ook de finale werd met een ippon gewonnen van Linde Hanstede uit Enschede en dus 1e. Alex Wacker werd 1e door de finale te winnen van Ruben Wilbrink uit Kampen.Tom Akker doet wat hij bijna altijd doet, op het erepodium komen. Hij werd 1e door onder meer knap te winnen van Stijn van de Haar uit Almelo. Ook werd Yrsa Wessel 1e in haar poule. Jay Langerijs en broer Nick namen een 2e en 4e prijs naar huis.

Het daarnaast gehouden opstaptoernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s was ook succesvol. Maarten Koopman was bij de jonge jeugd 1e, Shane Langerijs 2e, Sil Funke 3e. Damiano de Jong en Nano Boeh werden bij de jongste deelnemers 4e en een mooie prijs.

Dimitri Boer en Lois Klein kwamen op de wedstrijdmat tijdens het sterk bezette Espoir kwalificatie toernooi in Eindhoven. Op dit toernooi zijn punten te verdienen om deel te kunnen nemen aan internationale wedstrijden van de EJU. Dimitri Boer kwam zaterdag in de klasse tot 18 jaar en 60 kilo niet ver. Hij verloor van de latere podium winnaar en wist ook in de herkansing niet verder te komen. Toch is dit niet voor niks geweest en hij ziet dit dan ook als een leermoment.

Lois Klein stond er al goed voor omdat zij het toernooi in Den Haag voor enige weken geleden had gewonnen. Zondag kwam zij op de mat en verloor zij wat ongelukkig in de voorronde haar tweede wedstrijd. Zij kwam heel sterk terug en wist de herkansing te winnen en hiermee een 3e plaats.

Dedemsvaart17 Floor 1e

Floor 1e

 Dedemsvaart17 Alex 1e

Alex 1e

Dedemsvaart17 Tom 1e

Tom 1e

Dedemsvaart17 Yrsa 1e

Yrsa 1e

Dedemsvaart17 Nick Jay en Shane

Nick, Jay en Shane

Dedemsvaart17 Maarten 1e

Maarten 1e

Dedemsvaart17 Sil 3e

Sil 3e

Dedemsvaart17 Damiano 3e

Damiano 4e

Espoir17 Lois 3e

Lois 3e

Hoogeveen 17-12-2016

Afgelopen zaterdag was het in Hoogeveen weer een spannende dag voor onze G-judoka,s. Meedoen met een groot judo toernooi. Om elf uur hebben wij ons verzamelt in de sporthal waar we gezamenlijk begonnen met een warming-up. We hadden drie deelnemers, Hessel, Xander en Dylan. Allemaal hadden ze er veel zin in om wedstrijden te gaan maken. Wel moesten ze geduld hebben omdat er soms best wel lange pauzes tussen de wedstrijden waren. En wachten duurt altijd lang. Maar toen ze eindelijk mochten hebben ze gevochten als leeuwen. Dylan heeft helaas twee wedstrijden verloren maar in zijn laatste partij haalde hij alles uit de kast en won deze partij met een ippon. Xander begon ook gelijk goed en won zijn eerste partij met ippon maar hij blesseerde zijn vinger. Maar niets kon Xander nog tegen houden, hij ging gewoon door. Xander heeft twee partijen gewonnen met ippon en twee verloren. Hessel was niet helemaal fit en had nog veel last van zijn knie. Hierdoor heeft hij een paar weken niet kunnen trainen. Zijn conditie liet hem een beetje in de steek maar hij heeft geknokt voor wat hij waard was. Helaas heeft hij al zijn partijen verloren!. Wij zijn zeer trots op onze mannen en de eindresultaten zijn geworden, Xander een tweede prijs en Hessel en Dylan een derde prijs.

Hgv16 Xander

Xander 2e

Hgv16 Dylan

Dylan 3e

Hgv16 Hessel

Hessel 3e

 

Hoogeveen 17-12-2016

Dave Bonte heeft in Hoogeveen tijdens het toernooi van de Budovereniging uit deze plaats de klasse tot 90 kilogram gewonnen. De 22 jarige Emmenaar was gedreven om weer te presteren. Nog niet zo lang geleden besloot hij om het wedstrijdjudo weer op te pakken. Dit na een lange, en succesvol afgeronde, opleiding als beroeps militair. De start als wedstrijdjudoka begon succesvol en de judoka van Vos kwam zonder problemen in de finale. De sterke Hakobjanijan uit Groningen werd hierin door van Lier na een werptechniek met een houdgreep verslagen. Erik Schimmel was wederom weer goed bezig in de zwaarste klasse senioren. Gehinderd door een voetblessure kon hij echter niet voluit gaan en dat werd hem in de finale noodlottig. Met een fraai uitgevoerde schouderworp won Patrick Meijer van hem en voor Erik Schimmel nu een zilveren plak. Dimitri Boer was heel goed in de klasse tot 60 kilo. Met zijn sterkste techniek, een tilworp, won hij bijna alle wedstrijden. In een spannende finale tegen Maurits Dammer uit Groningen wist hij hiermee een opgelopen achterstand weer goed te maken en de finale te winnen. Lois Klein werd ook 1e. Zij kwam in de finale tegen Nomade Riadi uit Enschede. Het was een revanche partij omdat Riadi in Almelo nog van haar had gewonnen. Deze keer was zij de betere. Tom Akker was super bij de jongens. De talentvolle Akker wil volgend seizoen graag aansluiten bij het Regionaal Talenten Centrum in Emmen welke in samenwerking met het Carmelcollege is opgezet. De gedreven jonge judoka won de finale met ippon van Lars Wiersma uit Dronten. Er werden nog meer knappe resultaten behaald door de Vos judoka’s tijdens dit laatste toernooi van 2016. Alex Wacker, Crifaa Blauw, Jay Langerijs behaalden zilver en Megan Klasen, Floor Maats en Nick Langerijs kwamen op het erepodium met een bronzen medaille.

Hgv16 Dave 1e

Dave 1e

Hgv16 Erik 2e

Erik 2e

Hgv16 Dimitri 1e

Dimitri 1e

Hgv16 Lois 1e

Lois 1e

Hgv16 Tom 1e

Tom 1e

Hgv16 Alex 2e

Alex 2e

Hgv16 Crifaa 2e

Crifaa 2e

Hgv16 Jay 2e

Jay 2e

Hgv16 Megan 3e

Megan 3e

Hgv16 Floor 3e

Floor 3e

Hgv16 Nick 3e

Nick 3e

 

Deventer 29-11-2016

Vanmorgen vroeg 7.15u zaten de meiden Lois, Floor, Ellis, Esther en Sandra in de auto naar Deventer. Het combinatie team Judover. Vos / Bsv Anbergen -15 jaar kon aan de bak bij de Team Cup Deventer. Tijdens vorige team wedstrijden in Stadskanaal bij de Dutch Open Teams nog knap als 2e geëindigd. Zij namen het vandaag op tegen Team Veedam, team Nippon uit de Achterhoek, team Bijsterbosch/Haagsma en team Bushi Arnhem.
Vooraf wisten we al dat elke wedstrijd spannend zou worden. En het niet gemakkelijk zou zijn om de prestatie van een paar weken terug te herhalen. Zo bleek direct in de eerste ronde tegen Bushi Arnhem. Lois vocht met haar 33kg een zeer knappe partij in de -40kg maar kon in de eerste wedstrijd nog niet verrassen. Floor trok de stand weer gelijk door twee snoeiharde beenvegen te maken voor twee keer waza-ari. Ellis en Esther knokte ervoor maar konden het niet bolwerken.  De stand gaf Sandra al vrij spel wat wel een mooi punt opleverde.
In ronde twee was teamcombinatie Bijsterbosch / Haagsma uit Oost aan de beurt. Een supersnelle lage schouderworp van Lois zorgde ervoor dat ons team nu wel op voorsprong kwam. Floor en Esther bieden knap weerstand maar kwamen niet tot scoren. En Ellis bleek geen tegenstander te hebben dit keer dus werd de stand gelijk gebracht tot 2-2. Nu was het aan Sandra om dat derde puntje binnen te halen. Met een prachtig punt tegen een geducht tegenstander werd de wedstrijd al vroegtijdig in haar voordeel beslecht.
1 verlies en 1 winst. En dan komt team Veendam/inst.Noord. Een zware dobber op papier en geen onbekende aangezien dit team het ook tegen elkaar opnam in de finale in stadskanaal. Ook nu bleek dit team een maatje (maat) te groot voor ons. Al werden er zeker wel mooie wedstrijden onderling gedraaid. Ellis en Sandra bijvoorbeeld, zij waren dichtbij de winst maar hadden net niet genoeg over om te winnen.
Met een goed gevoel en zelfvertrouwen opgebouwd uit de eerste rondes maakt dit vijftal dames zich op voor de partij wat zou gaan om brons. Deze moesten we kunnen hebben. En elke partij ging het erom. In iedere partij lagen er kansen. Lois gaat vechtend ten onder maar kan met opgeheven hoofd de mat af, Floor wint netjes haar wedstrijd. Deze meid gaat als er speer. Is als je het vergelijkt met de anderen nog maar net bezig met wedstrijdjudo plus net een jaar -15 maar laat gewoon zien dat zij al heel goed uit de voeten kan in deze klasse.  Ellis gaat er vol in in deze partij, is ook heel dicht bij de winst maar komt helaas op de grond in een houdgreep. De 4e pot is voor Esther Kleinlugtenbelt de -52kg cat. Deze wedstrijd moest gewonnen worden anders is het over. Het is alsof dit haar net wat extra kracht geeft die zij nodig heeft weet zij verrassend genoeg te winnen en met een aantal prachtige scores weet zij de stand gelijk te trekken. Sandra al de hele dag zeer geconcentreerd en vol overtuiging aan het judoen maakt het dan goed af en zorgde ervoor vandaag dat die derde plek ons niet meer afgenomen kon worden. 
Al met al een hele leuke dag met z'n allen. Coach dhr. Jacob Vos bedankt voor de begeleiding en aanwezigheid. Stefan van Ballegooien de standin reporter cq manager van het team ook bedankt!  Op naar een volgend (team)toernooi allemaal en een nog intensievere samenwerking!!
 
 
 

Borne 19-11-2016

Erik Schimmel uit Emmer Compascuum leverde in Borne een mooie prestatie. Tijdens het zogenaamde JPT toernooi won hij de zwaargewicht klasse.

De dertig jarige judoka van vereniging Vos won alle wedstrijden met overmacht en scoorde alleen maar ippons.

Lois Klein werd in de junioren klasse 2e. Zij won een aantal wedstrijden met knap uitgevoerde technieken maar verloor de finale met ippon. Tom Akker moest bij de jongens afhaken voor een podium plaats. Hij raakte aan zijn voet geblesseerd en probeerde op karakter verder te gaan maar kon geen wedstrijd meer winnen.

JPT16 Lois

Lois 2e