2e Exloermond 05-03-2016

Laura Hidding plaatst zich voor deelname aan NK  judo.

De noordelijke districtskampioenschappen judo tot 18 jaar was  tevens een kwalificatie voor deelname aan het NK. Laura Hidding plaatste zich voor deelname in de klasse tot 63 kg. Makkelijk ging dit niet. Zij verloor van Demi Adelij uit Sneek in de halve finale. Zij werd wel winnaar van de herkansing en plaatste zich alsnog met een bronzen medaille.
Dimitri Boer moest dermate veel aftrainen om zijn klasse tot 60 kg. te behouden dat hij energie tekort kwam om een plaatsing af te dwingen. Hij won nog wel een wedstrijd maar
daarna ging het mis. Hij besloot daarna per direct om deze klasse vaarwel te zeggen en gaat het seizoen verder in de klasse tot 66 kg. Vooraf aan deze noordelijke kampioenschappen was er een toernooi van Juveko. Nick Langerijs werd hier 1e. Tom Akker, Zen Groote, Crifaa Blaauw en Jay Langerijs kwamen met een 3e plaats op het erepodium.
 
Laura 3e
Nick 1e
Tom 3e
Crifaa en Zen 3e
Jay 3e
 

Kollum 27-02-2016

Lois Klein heeft zich in Kollum op het districtskampioenschap tot 15 jaar geplaatst voor deelname aan het NK. Zij begon heel goed maar maakte in de finale tegen Melany Rossen een klein foutje wat haar de titel kostte. Met toch een knappe 2e plaatst in de lichtste klasse tot 32 kg. mag zij tijdens het NK opnieuw proberen om op het erepodium te komen.
Het NK wordt gehouden in Apeldoorn op zaterdag 12 maart a.s.
Lois 2e

Norg 20-02-2016

Startende wedstrijdjeugd direct in de prijzen.
 
In Norg werd door de JBN een toernooi georganiseerd voor jeugd judoka,s die voor het eerst wedstrijden gaan maken. Judovereniging Vos kwam met zeven judoka,s naar Norg en zes daarvan gingen met een prijs naar huis. Jammer was dat Manon Mones ziek werd tijdens de wedstrijden anders had er misschien nog meer ingezeten. Crifaa Blauw werd 1e in zijn poule. Damiano de Jong startte bijzonder goed. Tot aan de finale won hij alle wedstrijden met een ippon. Helaas verloor hij de finale op beslissing en daarmee toch een knappe 2e plaats. Lindsay Joldersma en Finn Smalbil werden beide 2e in hun klasse.
Een mooi begin voor deze toekomstige wedstrijdjudoka,s.
 
Crifaa 1e
Damiano 2e
 
 
Lindsay 2e
Finn 2e

Sleen 13-02-2016

 Opnieuw slaagde Laura Hidding erin om een 1e plaats te behalen. Deze keer tijdens het zogenaamde IJspegel toernooi welke in Sleen werd gehouden. Zonder in de problemen te komen werd de medaille voor de eerste plaats binnen gehaald. Er waren nog meer prijswinnaars van Judovereniging Vos.
Jay Langerijs en Tom Akker werden eveneens 1e. Nick Langerijs werd hier 2e. Lois Klein, Alex Wacker en Dimitri Boer namen de 3e prijs in ontvangst.

Laura 1e

Jay 1e

Tom 1e

Nick 2e

Lois 3e

Alex 3e

Dimitri 3e

Muntendam 6-2-2016

De jeugdige talenten van vereniging Vos hadden met dertien deelnemers ingeschreven voor het judo ryu toernooi in Muntendam.
Helaas werden er twee ziek maar de overige deelnemers scoorden honderd procent zodat het team met 11 prijzen naar huis ging.
De broers Nick en Jay Langerijs stonden knap te judoën en werden beide 1e in hun klasse. Alex Wacker was er ook goed bij en kwam
met knappe scores ook tot een 1e plaats. Crifaa Blauw was overgepould naar een zwaardere klasse maar dat maakte geen indruk op
hem en werd ook hierin 1e. Yrsa Wessel, Tom Akker en Finn Wieringa stonden alle drie met een 2e prijs op het podium. Dominique
Peters, Senna Moes, Levi Maters en Floor Maats kwamen in de finalepoule. Daarin behaalden zij de 3e plaats.
 
Nick 1e
Jay 1e
Crifaa 1e
Alex 1e Finn 2e Levi 3e
Yrsa 2e
Tom 2e
Dominique 3e
Floor 3e
Senna 3e
 

Dedemsvaart 09/01/2016

De judoka`s van judovereniging Vos waren met tien deelnemers naar het Wintertoernooi in Dedemsvaart vertrokken en kwamen met zes prijswinnaars terug.

Dimitri Boer behaalde een 1e plaats met goed judo en gaat zich nu voorbereiden op deelname aan de Noordelijke kampioenschappen. Dit ook voor Laura Hidding die een 2e plaats behaalde bij de dames. Tom Akker was bij de jeugd tot 12 jaar weer in goede vorm. Met knappe ippons kwam hij in de finalepoule waar hij alleen verloor van Sam Sprenger en daarmee een 2e plaats. Lois Klein was ook weer goed. Zij kwam ook in de finalepoule waar zij wat ongelukkig verloor van El Hamdaoui uit Heerde en dus 2e. Yrsa Wessel kwam in een sterke poule tot een gedeelde 3e plaats en Senna Moes wist een 2e plaats te veroveren in de zogenaamde Opstaptoernooi.

Dimitri 1e

Laura 2e

Tom 1e

Lois 2e

Yrsa 2e

Senna 2e

Hoogeveen 19/20-12-2015

Het laatste judotoernooi van dit jaar was het kersttoernooi in Hoogeveen. Hier werden door een aantal judoka`s van Vos uitstekende resultaten behaald.
In de seniorenklasse behaalde Dave van Lier de 1e plaats. Hij won zijn wedstrijden met grote overtuiging en ook de finale van Huibert Huisman uit Lelystad.
Bij de heren tot achttien jaar won Dimitri Boer. Met prachtig uitgevoerde tiltechnieken maakte hij mooie ippons. Hij won de finale van Anton Girbes uit Kampen.
Lois Klein was ook weer goed in vorm met een 1e plaats. Zij won alle wedstrijden en maakte een prima finale wedstrijd tegen  Zoe van den Berg uit Dronten.
Jay Langerijs, Finn Wieringa en Tom Akker kwamen alle drie op het erepodium met een mooie 2e plaats. Nick Langerijs werd 3e bij de jeugd en Laura Hidding kwam bij de dames tot een 3e plaats. Alex Wakker, Yrsa Wessel en Floor Maats kwamen ook ver maar behaalden net geen medaille.

Dave 1e

Dimitri 1e

Lois 1e

Jay 2e

Finn 2e

Tom 2e

Nick 3e

Laura 3e