Oostwold 7-5-2016

Tijdens het zogenaamde Blauwe Stad Judo Toernooi in Oostwold werden er weer mooie resultaten behaald. Lois klein was weer geducht aanwezig en wist alle wedstrijden overtuigend te winnen en daarmee een 1e plaats. Nick Langerijs was bij de jongens in topvorm. Met mooie ippons kwam hij tot een 1e plaats. Ook Bente Wittendorp werd 1e. Zij won de finale van Alisa Wieringa die daardoor een 2e plaats behaalde. Merel Jagt was ook goed bezig. Helaas verloor zij een wedstrijd in de voorronde maar werd winnaar van de herkansing met daarmee een 3e plaats. Hetzelfde gebeurde Crifaa Blauw die ook als 3e eindigde. Damiano de Jonge werd 3e bij het zogenaamde opstaptoernooi. Een toernooi voor beginnende wedstrijd judoka’s.

Blauwe stad16 Damiano

Damiano 3e

 

 

 

Klazienaveen 24-04-2016

Omdat de meivakantie niet voor alle scholen gelijk is, hebben we besloten dat er geen training is van 2 tot en met 6 mei.

Donderdag 28 april gaat de les van 16.30-17.30 niet door in de Rietlanden.

Wat de senioren betreft gaat dit in overleg met de trainer.

Met vriendelijke groet bestuur J.V.Vos.

Stiens 23-04-2016

LOIS KLEIN BLIJFT WINNEN.
 
In Stiens werden de Friese Masters gehouden. Een sterk bezet judo toernooi met deelname van veel clubs uit Nederland en een aantal buitenlandse verenigingen.
Judo vereniging Vos kwam met een kleine groep van vier judoka,s naar Stiens. Lois Klein kwam uit in de lichte klasse en werd wederom kampioen. Het aantal podium plaatsen is dit seizoen al bijzonder groot geworden. Het was jammer dat bij de senioren een aantal zaken verkeerd gingen. Erik Schimmel was in Stiens gekomen om weer eens lekker te judoën in de zware klasse. Helaas kwamen zijn tegenstanders niet opdagen.
Dave van Lier was in de klasse tot 81 kg. niet in topvorm. Een zware dienstweek met veel lichamelijke inspanning werd hem noodlottig. Hij moest een voorsprong weggeven doordat hij nogal ongelukkig in een houdgreep kwam en daaruit niet meer kon ontsnappen.
Laura Hidding had haar dag helemaal niet en Dimitri Boer heeft nog een blessure.

Assen 15-04-2016

De deelnemende judoka,s van vereniging Vos hebben in Assen tijdens het Bartje judotoernooi goed gepresteerd. In de jeugdklasse was Tom Akker bijzonder goed bezig en won al zijn wedstrijden met ippon. Hiermee behaalde hij dan ook de 1e plaats. Jay Langerijs kwam in de lichtste klasse met knap aanvallend judo ook tot een 1e plaats. Lois Klein werd opnieuw 1e zonder in de problemen te komen haar wedstrijden met grote overmacht. Crifaa Blauw en Geert Kleine verloren beide de finale maar werden nog knap 2e. Laura Hidding was bij de dames niet in goede vorm. Zij verloor van Jessica Gorissen uit Haarlem en wist toch nog via de herkansing tot een 3e plaats te komen. Dave van Lier was bij de heren senioren tot 81 kg. heel goed bezig. Met knappe scores vroegtijdig in zijn wedstrijden kwam hij in de finale tegen Hakobjanijn uit. Een zelf ingezette techniek werd helaas door de scheidsrechter als ippon beoordeeld voor de tegenstander. Een discutabele beslissing waar niet meer over wordt gepraat en toch een 2e plaats voor van Lier. Zaterdag a.s. komen een aantal wedstrijdjudoka,s in Stiens op de mat voor de Friese Masters
 
Tom 1e
 
Jay 1e
 
Lios 1e
 
Crifaa 2e
 
Laura 3e
 
Dave 2e

Beverwijk 9-4-2016

Afgelopen zaterdag behaalde de pas 16 jarige G-judoka Hessel Smit van judovereniging Vos zilver tijdens de Open European Special Needs in de klasse +90kg categorie 2 welke gehouden werd te Beverwijk. De eerste partij begon wat stroef en niet al te scherp tegen de later wordende kampioen David Woodland uit Engeland. Deze partij werd dan ook verloren op ippon d.m.v. een houdgreep. Door het wakker schudden van zijn coach begon Hessel zijn tweede partij direct een stuk scherper tegen de Nederlander Dion Sassen. Op indrukwekkende wijze wist Hessel deze partij verrassend te winnen met een staande ippon. Mede verassend omdat dhr. Sassen deel uit maakt van het nationaal selectieteam. Door deze overwinning stond alleen nog Quincy Zwaans uit Nederland nog in de weg voor zilver. Deze partij ging alles behalve gemakkelijk voor de jonge judoka. Toch wist hij deze partij naar zich toe te trekken en met 2 kleine scores was het zilver een feit. Zijn coach en begeleider Geert Ottens was uitermate tevreden over de geleverde prestatie van zijn jonge judoka. Volgens zijn coach heeft Hessel nog een lange weg te gaan, maar de toekomst ziet er goed uit voor deze jonge judoka van Vos. Hessel gaat zich nu vooral richten op de Open Nederlandse kampioenschappen die aan het eind van dit jaar worden gehouden in Nieuwegein.

Emmen 02-04-2016

Onder grote belangstelling zijn de judo-examens gehouden voor beginners en  gevorderden. Zie daarvoor ook de foto`s.
De examinatoren Natasja Meijer, Anja Hidding, Niels Breider en Geert Ottens waren hier de gehele middag druk mee.
Een special examen was er voor G-judoka Hessel Smit die zaterdag a.s. in Beverwijk aan een Europees toernooi deelneemt.
Niet iedereen staat op de foto. Een aantal moest voor het maken van de foto weg. Afgelopen woensdag was er het bandexamen voor de G-judo groep. Er volgt nog een examen voor hogere banden en senioren.
 
 
 
 
 
Bandex16 Twan en Zen
 

Beilen 19-03-2016

 
In Beilen werd zaterdag het zogenaamde Lente toernooi gehouden. Deze keer in twee klassen met als extra een opstaptoernooi voor startende wedstrijdjudoka,s. Judovereniging Vos was op beide toernooien nadrukkelijk aanwezig met prima resultaten. Opmerkelijk was het resultaat van Lois Klein. Tijdens het NK, onlangs gehouden in Apeldoorn, kwam zij nogal ongelukkig uit met haar wedstrijden. Deze keer liet zij zien tot de top van Nederland te behoren door in twee ronden ook twee keer te winnen van de huidige kampioen in haar klasse en daarmee 1e. Laura Hidding is zich aan het voorbereiden voor het komende NK tot 18 jaar en werd in Beilen met grote overmacht 1e. Deze 1e plaats behaalde ook Dimitri de Boer die met fraai uitgevoerde tiltechnieken al zijn wedstrijden op ippon besliste. Dave van Lier werd 1e bij de senioren tot 90 kg. een klasse zwaarder dan zijn normale gewicht. Hij weet nu weer tijd vrij te maken om goed te trainen en gaat de komende tijd weer veel mee doen aan toernooien om zijn wedstrijdritme op te bouwen. Edgar de Gunst zag kans om bij de senioren tot 73 kg. op het podium te komen met een 3e plaats. Bij de jongere jeugd was Nick Langerijs weer goed bezig. Met zijn aanvalslust en technisch kunnen werd hij weer 1e. Broer Jay werd in de lichte klasse 2e. Tom Akker en Alex Wacker wisten allebei in hun klasse 3e te worden. De beginnende wedstrijdjudoka,s wonnen in totaal 10 prijzen bij het opstaptoernooi van Beilen. Hannah Scheper, Crifaa Blauw en Finn Smalbil waren uitstekend  bezig en behaalden een 1e plaats. Bastiaan de Vries een 2e en Maron de  Vries, Lindsay Joldersma, Noah Schaart, Brandon Goeree, Lars Post en Joel Schaart behaalden allemaal een 3e plaats. Het coach en begeleiders team van Vos was uitermate tevreden over de inzet en geleverde prestaties.
 
De succesvolle judoka.s en begeleidings team.
Op de foto staan alleen de deelnemers van het laatste blok.
Niet op de foto: Jacob Vos, Koop Meijer en Natasja Meijer.
 
 
Hannah 1e
 
Finn 1e en Noah3e
 
Jay 2e
 
Tom 3e
 
Brandon 3e
 
Alex 3e