Emmen 8-10-2016

De Open Drentse judo kampioenschappen waren zaterdag een groot succes.
Meer dan 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen op 12 wedstrijdmatten in actie. Het groot aantal toeschouwers kon in sporthal Angelslo urenlang genieten van judo op hoog niveau. Bij een aantal seniorenklassen kon je genieten van topniveau. De klasse heren senioren tot 81 kg. was vanaf het begin tot het einde judo wat je graag ziet. Aanvallend en spectaculair. De Zweed Armin Didic won uiteindelijk de finale van deze klasse tegen Florian Dieck uit Duitsland. De organiserende vereniging Vos was in eigen huis er ook goed bij. Zowel bij de senioren als de junioren werden uitstekende resultaten behaald.
Rick Nieters kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kg. Dat deed hij met een voortreffelijk resultaat. Hij won met ippon de finale van Emil Bris die deel uitmaakt van de National Selectie Noorwegen. Erik Schimmel was in de zwaarste klasse bijzonder goed in vorm. Met knap uitgevoerde technieken en zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de finale. Hier kwam hij tegen Martin Nilsson van het West England Team. De Englander had geen antwoord op de snelle beenacties van Schimmel en verloor uiteindelijk met ippon. Lois Klein wint de lichtste klasse bij de junioren. Zij won alle wedstrijden met grote overmacht. De Zweedse Nana Bari van Staffanstorp judo kon niet tegen de aanvallende Klein op en verloor op beslissing de finale. Tom Akker en Alex Wacker kwamen allebei op het erepodium met een tweede plaats. Beide judoka,s verloren de finale. Zij kunnen echter tevreden terugzien op dit behaalde resultaat tijdens het supersterke toernooi. Jurrien Kugel uit Erica kwam ook tot een prima resultaat. Hij won de klasse tot 55 kg. heren junioren. Judovereniging Vos kreeg na afloop veel lof voor de organisatie. Het toernooi was eigenlijk te vol met het grote aantal deelnemers maar was zodanig strak geregeld dat alles prima verliep.

Gdynia (Polen) 17-07-2016

17 juli mocht Michelle Benjamins mee als geselecteerde door de JBN naar Polen om mee te doen aan de Junior European Cup tot 21 jaar in de gewichtsklasse tot 63 kg. 

Benjamins vocht zich sterk naar de finale door te winnen van de Poolse Eliza Wroblewska met een houdgreep. Ook de Poolse Barbera Kulik verloor met ippon. In de halve finale tegen de Duitse Hannah Deliu was er veel spanning doordat Benjamins op een grote achterstand kwam met wazari. Benjamins vocht wat ze waard was en opgeven was geen optie en scoorde ook wazari terug en door snelle reactie pakte ze direct door met een houdgreep. De finale moest Benjamins het opnemen tegen de Engelse Lubjana Piovensana die Benjamins direct lelijk verraste met een been techniek wat later niet meer in te halen was. 

Maar voor Michelle Benjamins uit Nieuwlande was het alsnog een top prestatie om als 2e te eindigen deze dag.

 

 

Polen16 Michelle

Michelle 2e

Klazienaveen 6-7-2016

Laura Hidding slaagt voor bruine band examen

examen laura16 1

Laura gefeliciteerd met het behalen van de bruine band

Klazienaveen 2-7-2016
 
Als het goed is heeft iedereen een uitnodiging gekregen om mee te doen aan ons onderling toernooi op zaterdag 9 juli a.s.
Dit wordt gehouden in sporthal ‘t Grootveld in Dalen.
De aanvang is 9.00 uur en meer info volgt tijdens de trainingen.
Uit ervaring weten wij dat de laatste week voor de zomervakantie de lessen c.q. trainingen slecht bezocht worden.
Dit door allerlei andere activiteiten b.v. op school. 
Daarom willen wij ons toernooi dan ook als afsluiting van het seizoen zien.
De gemiste trainingen worden weer ingehaald na de zomervakantie.
Voor wedstrijdjudoka’s kunnen er vroegtijdig aangepaste trainingen komen.
Bekijk dus regelmatig onze site.
Dus let op!!!!! Zomerstop trainingen gaat in op 11 juli tot weer beginnen van de lagere scholen.
 
Bestuur Judovereniging Vos

Venray 4-6-2016

Lois klein was tijdens het zeer sterk bezette internationaal judo toernooi te Venray weer bijzonder goed bezig. De talentvolle jeugdige judoka van Vos werd met grote overmacht kampioen in haar klasse. Zij won met ippon van een Rus, Belg, Nederlander en een Tsjechische judoka. De finale wederom tegen een Tsjechische judoka die ook met vol punt werd verslagen. Tom Akker was bij de jongens goed. In een poule van veel buitenlandse judoka’s won hij drie partijen. Hij verloor van een judoka uit de Oekraïne en werd uiteindelijk negende van de 53 deelnemers in deze klasse.

Laura Hidding begon goed bij de dames. Zij won de eerste partij van een Zwitser maar verloor daarna van een sterke Duitse judoka. In de strijd om het brons via de herkansing verloor zij nipt van een Belgische. Gastjudoka’s Arne Knol en Annalin wisten beide ook een partij te winnen maar kwamen daarna niet verder door een verloren wedstrijd.

Venray16 Lois

Lios 1e

Tubbergen 28-5-2016

Floor Maats uit Emmen won in Tubbergen het judotoernooi bij de meisjes tot 16 jaar.

Alle vijf gemaakte wedstrijden werden met ippon gewonnen en ver binnen de wedstrijdtijd.

Arne Wessel en Yrsa Wessel werden tijdens het zelfde toernooi 2e en 3e in hun klasse.

Tubbergen16 Arne

Arne 2e

Tubbergen16 Yrsa

Yrsa 3e

 

Delft 22-5-2016

JUDOKA EDGAR DE GUNST WINT DUTCH MASTERS OPEN

In Delft werden op 22 mei de open Nederlandse kampioenschappen veteranen gehouden voor judoka’s van 30 jaar en ouder.Edgar de Gunst uit Assen begon zijn wedstrijden direct al bijzonder goed door zijn eerste wedstrijd te winnen van de nummer vijf van het vorige WK met een yuko van Looman. Tegen de Belg van de Rosteyene was het hard werken. Met een waza ari achterstand bleef de Gunst dermate fanatiek aanvallen dat de Belg in wanhoop naar de benen pakt en daardoor een diskwalificatie opliep. In de halve finale moest gewonnen worden van de Zwitser Kobler. Met eenfraaie doorstuurbeweging maakte de 40 jarige de Gunst een waza ari en kwam de Zwitser in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon komen en daarmee een ippon. De finale strijd was opnieuw tegen Oscar Looman die de herkansing wist te winnen. De judoka van Vos bleef de wedstrijd controleren en gaf Looman geen kans. Op de grondmaakte hij een armklem die als gegoten zat en Looman moest opgeven. Edgar de Gunst mag zich voor een jaar kampioennoemen in de klasse tot 73 kg. Een uitstekend resultaat die vast een vervolging krijgt met deelname aan het EK. Natasja Meijer kon helaas niet deelnemen. De regerend wereldkampioene kon haar NK titel niet verdedigen door een herstellende knie operatie. Of deelname aan het WK in Florida, welke in september wordt gehouden, wel haalbaar

zal zijn moet nog blijken. Advies van de arts is hierin bepalend.