Stiens 20-04-2019

Floor Maats uit Emmen was goed bezig tijdens het toernooi de Friese Masters welke in Stiens werd gehouden. In haar eigen gewichtsklasse behaalde zij zonder moeite de eerst prijs. Op verzoek mocht zij later nog meedoen in een gewichtsklasse die twee klassen boven haar eigen gewicht werd gehouden. Zij verloor hierin alleen van de latere kampioen. In de herkansing werden er drie wedstrijden mede door haar grote inzet gewonnen. Door dit resultaat mocht zij de derde prijs in ontvangst nemen.

Assen 13-04-2019

Lois Klein won haar klasse met groot overmacht tijdens het Bartje toernooi in Assen. Met een zeer snelle schouderworp won zij de finale van Glen Warners uit Haarlem. Dit toernooi was een prima gelegenheid om in het ritme te blijven voor de a.s. Europa Cup wedstrijden. Zaterdag 27 april wordt de volgende gehouden in Berlijn. Tom Akker maakte kort geleden de stap naar een hogere gewichtsklasse. Hij moet nu extra hard zijn best doen om in deze klasse ook te kunnen blijven presteren. In Assen pakte het goed uit en werd zijn vechtlust beloont met een podium plaats. Alleen Jouke Snippe uit Enschede wist van hem te winnen. In de herkansing won hij de strijd om een 2e plaats tegen Tijs Kubbinga uit Veendam.

Lois 1e

Tom 2e

Bad Blankenburg 23-03-2019

Judoka Lois Klein zette een knappe prestatie neer bij het Internationale Thüring Pokal in Bad Blankenburg. Zij won de eerste wedstrijd knap van Silva Alline uit Brazilië met een half punt. Van Kiefensauer en Kaiser, beide uit Duitsland, werd van beide ook met een vol punt gewonnen. De finale tegen Rebeka Venceslau ook uit Brazilië werd helaas met een ippon verloren. Het zeer sterk bezette toernooi in Bad Blankenburg werd door de Judo Bond uitgekozen als een test voor de volgende Europa Cup wedstrijden.

Lois 2e

 

Beilen 23-03-2019

Tom Akker wint het toernooi van Tachi Beilen in zijn gewichtsklasse. Voor Akker een mooie test door zijn deelname aan het NK welke 6 april in Leek wordt gehouden. Er waren nog meer goede resultaten voor de deelnemers
van Vos. Alex Wacker behaalde een 3e plaats in zijn klasse met sterk judo. Bij de beginners won Jordy Brands een 1e plaats. Jaylen Tieck en Mats van Dijk kwamen op het podium met een 3e prijs.
 
Tom 1e
 
Alex 3e
 
Jordy 1e
 
Jaylen 3e
 
Mats 3e
 
Kyan 4e met groene fles
 
Pepijn 4e knielend 2e van links
 
Toufique 4e knielend rechts
 

Norg 16-03-2019

In Norg werden de noordelijke districtskampioenschappen judo tot 15 jaar gehouden. Tom Akker uit Emmen behaalde brons in zijn gewichtsklasse en plaatste zich hierdoor voor deelname aan het NK tot 15 jaar. Hij kwam voor het eerst in een hogere gewichtsklasse uit en moet nog even wennen. Nick Langerijs maakte ook een sterke indruk maar viel net buiten de prijzen. Hij kwam voor het eerst in deze leeftijdsklasse uit. Het NK wordt zaterdag 6 april in leek gehouden.

 

Den Haag 09-03-2019

In Den Haag werden de nationale kampioenschappen judo tot 18 jaar gehouden. Lois Klein van judovereniging Vos prolongeerde hier haar titel van vorig jaar. Nog sterker dan vorig jaar en met technisch aanvallend judo wist zij de titel opnieuw te winnen. Met drie gewonnen wedstrijden in de voorronde kwam zij in de finale tegen Nicole Sucandar uit Hoorn. Binnen 1 minuut scoorde Lois Klein met een formidabel snel uitgevoerde beentechniek een vol punt en daarmee nationaal kampioen in de lichtste gewichtsklasse. Maandag wacht haar nog een spannende dag als genomineerde voor het sporttalent van Drenthe. Floor Maats uit Emmen was in haar gewichtsklasse goed bezig maar had wel de pech om in de poule sterke deelnemers te loten die ook tot 21 jaar nationale prijswinnaars waren. Zij won nog wel van Estrella Otte met een knap uitgevoerde armklem maar verloor in de herkansing van Melanie Rossen na een spannende golden score wedstrijd.
 

Assen 09-03-2019

Zaterdag morgen op weg naar Assen waar Xander Geertjes moest judoën.
Helaas eerste twee partijen verloren.
Zijn derde partij wist hij met groot overmacht te winnen.
Na een gelijk op heeft hij zijn vierde partij net verloren.
Xander is als vierde geëindigd.