Kollum 23-02-2019

In Kollum werden de noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar gehouden. De dames van judovereniging Vos kwamen met knappe resultaten op het podium. Lois Klein werd kampioen in de lichtste klasse. Eigenlijk was zij al automatisch gekwalificeerd voor het NK omdat zij vorig jaar Nederlands kampioen was geworden. Zij besloot toch om deel te nemen om extra wedstrijden te kunnen maken voor het NK. Annabel Weber wist in de klasse tot 52 kg. 2e te worden. Dit ondanks haar afwezigheid op de wedstrijdmat van twee maanden door een vervelende blessure aan haar enkel. Floor Maats was goed in vorm en verloor met minimaal verschil de finaleplaats en werd 3e.
Trainingsmaatje Ellis Lubbers kwam ook knap tot een 3e plaats in de zwaar bezette klasse tot 57 kg. Bij de jongens tot 18 jaar kwam Tom Akker op het podium met een gedeelde 3e. Hij kwam uit in een hoger leeftijdsklasse en deelname tot 18 jaar was voor hem een test. Jay Langerijs werd 2e bij de jeugd. Behalve Jay hebben alle judoka,s zich door het behaalde resultaat gekwalificeerd voor deelname aan het NK welke in Den Haag wordt gehouden.
 
van l. naar r. Ellis 3e, Annabel 2e, Floor 3e en Lois 1e.

Tom 3e

Jay 2e

Sleen 15-02-2019

Lois Klein is sporttalent van Coevorden.
Vrijdagavond werd zij in Sleen gekozen tot deze titel op grond van haar prestaties in 2018.
 De 15 jarige judoka van Vos won vorig jaar bijna alle grote toernooien in haar gewicht en leeftijdsklasse.
Ook dit jaar begon zij weergoed in Italië. Bijna lukte het om daar de bronzen medaille te pakken.
Maandag 11 maart is zij genomineerd voor het talent van Drenthe deze verkiezing wordt in Assen gehouden.
 

Veenhuizen 16-02-2019

Zaterdag naar het Paul Dijkstra toernooi geweest in Veenhuizen voor onze beginnende judoka,s.
Voor Olivier Schimmel was dit haar toernooi en wist met grote overwinning de eerste plek te behalen.
Jaylen Tieck heeft een partij verloren en alle andere partijen gewonnen en werd tweede.
Pepijn schimmel moest even op gang komen maar werd toch knap derde.
Ook Julian van Oosten behaalde door goed judo de derde plaats.
Toufique Hajji en Kjeld Jonkman hadden door hun goede inzet de vierde plaats.
De coaches waren zeer tevreden met de resultaten.

Olivia 1e

Jaylen 2e

Pepijn 3e

Julian 3e, Kjeld 4e

Toufique 4e

Folloniaca 09-02-2019
 
De eerste van een reeks European Judo Cup wedstrijden werden in Folloniaca, Italië gehouden. Voor Lois Klein was dit de eerste keer dat zij werd uitgezonden door de JBN naar deze wedstrijden. Op zich ging het niet onaardig. De eerste wedstrijd vrij geloot en daarna tegen de sterke Kaiser uit Duitsland. Deze werd met een knappe ippon gewonnen. Tegen de latere kampioen Pauline Cuq uit Frankrijk ging het eerst ook goed en kwam zij met een half punt voor te staan. In de slot minuut ging het fout en scoorde de Cuq ook met een half punt. Lois Klein verloor daarna op straf. De wedstrijd om brons tegen Onysk uit Polen werd helaas ook verloren zodat zij op de vijfde plaats eindigde. Een ervaring rijker en weten dat je mee kunt doen op dit niveau was Lois niet helemaal ontevreden en gaat zich nu voorbereiden op de noordelijke en nationale kampioenschappen.
Slagharen 02-02-2019
 
Zaterdag werd in Slagharen het Noord Oost judo toernooi gehouden.
In de klasse tot 48 kg. is Floor Maats uit Emmen 1e geworden.
Zij won al haar wedstrijden met ippon.
Ook de finale van Nohado Riadi uit Enschede werd met ippon beslist door houdgreep.
 
Floor 1e
 

Emmen 26-01-2019

Judoverenging Vos wint de promotieprijs van de gemeente Emmen. Hieronder de foto met genonineerden Patrick Staats(vrijwilliger van het jaar), Jacob Vos en Floor Maats(talent van het jaar).

Klazienaveen 16-01-2019

Onze sensei/trainer/voorzitter Jacob Vos heeft de Oeuvre Sportprijs gekregen.De prijs is aan hem uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Sportief Klazienaveen. Op de oorkonde is te lezen waarom hij de prijs heeft gekregen. Op de tweede foto de fraaie beker. 

19 oeuvre Jacob 2