Borger/Dalfsen 03-11-2018

Zaterdag werd er deelgenomen aan twee toernooien. Het Ijsel Vecht toernooi in Dalfsen en het Hunebed toernooi in Borger. In Dalfsen werden Annabel Weber en Tom Akker beide 1e en Floor Maats verdienstelijk 2e. In Borger werden er 1e plaatsen behaald door Nick Langerijs en Finn Wieringa. Jay Langerijs kon als jongste deelnemer in zijn klasse toch nog een 3e plaats behalen. In de beginners klasse werd Shane Langerijs knap 1e. Bram Fuhler ging met de 2e prijs naar huis en Joey Ab met een 3e.

Finn 1e

Leeuwarden 27-10-2018

De junioren groep van Vos was uitstekend bezig op het JRC toernooi in Leeuwarden.
Lois Klein werd 1e in de lichte klasse dames en won alle wedstijden met een vol punt.
Annabel Weber werd 1e in de klasse tot 52 kg.
Alleen Floor Maats kon het haar lastig maken in de finale wedstrijd maar zij verloor wel.
Haar clubgenoot werd  in deze klasse dus prima 2e. Bij de jongens was Tom Akker weer goed bezig.
Hij had het niet makkelijk maar zijn grote inzet om te winnen gaf de doorslag en uiteindelijk de 1e plaats.
 
Lois 1e
Annabel 1e Floor 2e
Tom 1e
 

Emmen 13-10-2018

De 13e editie van de Open Drentse Judo kampioenschappen waren weer een groot judo succes. De 750 deelnemers maakten er met judo van hoog niveau een groot kijkplezier van. Er was dan ook veel te zien op de tien wedstrijdmatten. Opmerkelijk was dat ondanks de vele wedstrijden en harde gevechten om de Drentse titel er geen blessures waren. Slechts een gescheurde nagel en wat schaaf plekjes. Dit komt ook vrijwel zeker door het hoge niveau en allemaal goed getrainde sporters. De organiserende vereniging Vos deed zelf ook goed mee en er werden knappe resultaten behaald. De meeste aandacht ging bij de senioren uit naar Mohammad Rashnonezhad in de klasse tot 66 kg. en uitkomende voor judovereniging Vos. Met zijn formidabele heuptechniek wist hij van Struckmeijer uit Duitsland, Ramon Pinto uit Zwitserland en Moahammad Khederson uit Zweden met volle punten te winnen en daarmee ook de Drentse titel. De heren zwaargewichten van Vos, Mark Breider en Erik Schimmel kwamen op het podium met een 2e en 3e plaats. Beide verloren van de latere Drents kampioen Yonathan van Stroe uit Berlicum. De onderlinge strijd werd gewonnen door Mark Breider. De dames waren waren uitstekend bezig met twee keer goud. Floor Maats wint de finale van ter Schuur uit Heerenveen zeer overtuigend. Lois Klein kwam niet in de problemen. De Nederlands kampioene was gewoon te sterk. Zij won de finale van Zoe van der Burgt  en behaalde goud en de titel. Jay en Nick Langerijs kwamen bij de jongens goed mee in een hele sterke klasse. Beide wisten toch op het podium te komen. Jay met een 2e en Nick met een 3e plaats.

Mohammad 1e

Mark 2e Erik 3e

18 ODJK Floor

Floor 1e

18 ODJK Lois

Lois 1e

18 ODJK Jay

Jay 2e

Nick 3e

 

Veendam 22-09-2018
 
Lois Klein heeft in haar klasse het Internationaal Veendam toernooi gewonnen. De judoka van Vos kwam niet in de problemen en won al haar wedstrijden. De finale werd met een fraai ippon gewonnen van Fleur Sinnema uit Beverwijk.
Floor Maats werd 2e. Zij begon heel goed en won een aantal wedstrijden. De finale werd nipt verloren van Linda Agterberg uit Alkmaar. Annabel Weber werd eveneens 2e. Zij kwam met knap judo in de finale die zij verloor van Vera Raspe uit Veendam.
 
18 Veendam Lois
Lois 1e
18 Veendam Floor
Floor 2e
18 Veendam Floor Lois Annabel
Floor, Lois en Annabel

Dronten 30-06-2018

De dames junioren van vereniging Vos hebben het seizoen uitstekend afgesloten.
Het laatste toernooi in Dronten leverde weer twee keer goud op.
Lois Klein uit Erm in de lichtste klasse en Annabel Weber in de klasse tot 52 kg. Lois was weer goed bezig en won haar wedstrijden met overtuiging. Alleen de Duitse Nele Wagner van Judo Verband Berlin kon het tot een golden score brengen. Klein werd uiteindelijk winnaar en dus het goud.
Annabel Weber was ook in goede vorm. Zij won in de finale poule van Berber Ludema uit Bergum en Christine Regel uit Berlijn. Floor Maats wist in deze klasse goed mee te komen. In deze, voor haar zwaardere klasse, kon zij echter niet de finale poule bereiken. De dames junioren kunnen terugblikken op een goed seizoen waar een Nationale titel, twee keer een tweede en derde plaatsen werden behaald op nationaal niveau. Ook het aantal gewonnen toernooien was bijzonder groot.
 
Lois 1e
 
Annabel 1e

Emmen 25-04-2018

Xander Geertjes en Stephen Hilbrands hebben met hun bandexamen allebei de blauwe band behaald.

18 bandexamen G groep

Emmen 02-06-2018

In de sportzaal van de Rietlanden te Emmen werden de judo-examens gehouden. Er was veel belangstelling van familie, vrienden en bekenden. Niet iedereen was aanwezig door allerlei omstandigheden, en deze kunnen afspreken met de leraar om het examen op een ander moment te doen. Volgens voorzitter Jacob Vos waren de examinatoren tevreden over het technisch niveau en slaagde iedereen.
 
18 bandexamen groep 1
18 bandexamen groep 2
18 bandexamen groep 3